04.11.2018, Miroslav Fuks

Vítězná série Vysočiny skončila ve šlágru podzimu na Dynamu

Vítězná série Vysočiny skončila ve šlágru podzimu na DynamuPětizápasová vítězná série FC Vysočina je u konce. Skončila i série bez porážky, neboť jihlavský tým ve šlágru podzimu podlehl v souboji o první místo na půdě Dynama České Budějovice 2:0 (0:0). Klíčovou úvodní branku zápasu vstřelil ve 49. minutě domácí kanonýr Ledecký a v nastaveném čase skóre završil Kovaľ. Nutno dodat, že černobílí byli v důležitém duelu nebezpečnějším a aktivnějším celkem. Po 14. kole se tak v tabulce bodově dotáhli na první Vysočinu.

 
Č. BudějoviceČ. Budějovice
14.kolo, neděle 4.11.2018, 17:00
2:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 49. Ledecký, 90+1. Kovaľ
ŽK: 86. Javorek - 7. Levin, 84. Vaculík, 90. Štěpánek
Rozhodčí: Marek – Blažej, Kubr
Diváci: 2143
Č. Budějovice: Staněk – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Javorek, Čavoš - Wermke (90. Kovaľ), Havelka, Mršić (90. Grajciar) – Ledecký (90+6. Táborský). Náhradníci: Křížek – Čermák, Řezáč, Gebert.
FC Vysočina: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler (80. Turyna) – Levin, Machuča (69. Šlein) – Šefčík (55. Vaculík), Zoubele, Novotný – Klíma. Náhradníci: Vejmola – Vedral, Hykel, Čáp.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání s Prostějovem sáhl k jedné změně, když na křídle místo lehce zraněného Javůrka nastoupil Šefčík.

První střelu zápasu vyslal v 5. minutě Wermke, ale pálil vysoko nad. V 10. minutě vybojoval míč po rohovémkopu Havelka, ale taktéž minul. V 13. minutě Maršićův centr od rohového kopu podběhl Vízek a překvapený Ledecký z malého vápna hlavou přestřelil. Ledecký se dostal k další hlavičce v 37. minutě, ale z těžké pozice neměl šanci uspět. I po zbytek prvního poločasu si černobílí udržovali menší územní převahu, ovšem jihlavská obrana se nenechala zaskočit. Ohrožením branky neskončil ani žádný z jihlavských pokusů o rychlý konmtr, tudíž do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Zlepšení hry FCV nenastalo ani zkraje druhé půle. A domácí se po sérii tří rohů dočkali vedoucí branky, když se ve 49. minutě hlavou po rohu trefil kanonýr Ledecký. Vzápětí po křídelní kombinaci trefil pohotově zakončující Wermke z velkého úhlu jen boční síť. V 61. minutě Kladrubského centr šikovně tečoval Novák, ale gólman Vízek skvěle zasáhl. V 62. minutě vyslal Fulnek do nadějného úniku Klímu, jenže Novák se vytasil s výborným obranným zákrokem. Vysočina se v dalších minutách zápasu herně zvedla. Několik nadějných akcí však končilo na špatném finálním řešení. Jak například v 68. minutě při nepřesném centru střídajícího Vaculíka. A to jihlavští mohli být rádi, že vzápětí po zpětné přihrávce Wermkeho neprostřelil Ledecký gólmana Vízka. A domácí kanonýr obdobný souboj prohrál i v minutě 71., kdy Vízek dokázal jeho volej po centru Mršiće vytěsnit na roh. V 76. minutě se hráči v modrém hnali za vyrovnáním. Fulnek vystihl rozehrávku, prohnal se po trávníku a uvolnil Klímu, jehož střelu na první tyč vyrazil Staněk na roh. Z něj Tlustý hlavičkoval je do náruče gólmana Dynama. Z rohu na druhé straně o chvíli později hlavičkoval Novák nad břevno. Rohy byly opravdu nebezpečné na obou stranách, což dokumentovala v 82. minutě výborná hlavička Tlustého po centru Levina, kterou však na brankové čáře zkrotil Staněk. Vysočina byla v závěru ve velkém tlaku, kdy bránilo všech jedenáct českobudějovických hráčů. Nebezpečné závary a centry však kýžený úspěch nepřinesly. Naopak v 90. minutě na Střeleckém ostrově znovu vypukla euforie, neboť nepovedený volej Ledeckého našel přesně dorážejícího Kovaľa – 2:0. O minutu později mohl skórovat Mršić, ale po rychlém brejku a uvolnění přes Tlustého trefil břevno. Šlágr podzimu tak skončil výhrou Dynama.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | Č. Budějovice - FC Vysočina | 2:0
28.kolo | FC Vysočina - Č. Budějovice | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu