06.11.2018, Jan Staněk

Jak to vidí ředitel?

Jak to vidí ředitel?Když jsem ve svém minulém sloupku psal o trpělivosti, opravdu jsem netušil, že jí bude proti Prostějovu potřeba tolik. Na druhou stranu, v nadsázce říkám, že je to nejlepší taktika, dát branku v takovém čase, kdy po rozehrávce rozhodčí odpíská konec. Pak totiž už soupeř nemůže reagovat.

 

Jak už jsem říkal v jednom jiném rozhovoru, Lukáš Zoubele je pro mě nejlepší hráč druhé ligy. Naplno prodává své zkušenosti a nynější skvělou fyzickou připravenost. Zápal, se kterým hraje, by měl být pro všechny jeho spoluhráče inspirující.

Další, koho nechci opomenout, je Patrik Vízek. Sice zavinil naše vypadnutí v Opavě tím, že nechytil penaltu :-), ale v prvních třech utkáních za klub udržel čisté konto. Co víc dodat? Samozřejmě to nejsou vyčekané nuly za neprostupnou obranou, ale tři opravdu zasloužené. Na chytání penalt má tento ročník patent Luděk Vejmola. Myslím, že na postu brankáře máme nejen nejvyrovnanější, ale také nejlepší dvojici v soutěži.

Bohužel, ani výkon Patrika nezabránil naší prohře na Dynamu. Kluci se nepoučili z posledních dvou utkání, kde výkon nebyl optimální a nezahráli dobře ani na budějovickém stadionu. Pokud si mysleli, že výhra přijde sama, pak je soupeř lehce vyvedl z omylu. Budějovice víc bojovaly a víc chtěly. Na utkání s Ústím je třeba nastoupit se zcela jiným přístupem. Doufám, že se během tohoto krátkého týdne rychle vzpamatujeme a hráči připraví trenérovi vítěznou rozlučku.

K trenérské otázce se toho napsalo a řeklo už opravdu hodně. K Martinovi mám lidsky blízko. Jsem zodpovědný za jeho příchod do klubu, proto je pro mě i osobně těžké, že řady FCV opouští. Na druhou stranu my nejsme velký klub a nemůžeme se chovat tak, jak se chovají velké kluby. Ty si mohou dovolit trvale říkat „nepustíme“. U nás platí, že když je trenér úspěšný, tak si vybojuje si lukrativnější angažmá. Pokud je neúspěšný, skončí. Martina jsme vybrali s určitým záměrem, který se týkal nastavení fungování „A“ týmu. Martin se podílel na vytvoření klubové filosofie, strategie a identitě. To jsou však mechanismy, které nemohou být závislé na jednom člověku, naopak mají fungovat bez ohledu na to, kdo povede první mančaft. To je mým cílem a doufám, že udržíme kontinuitu i s novým trenérem a ukážeme, že ten systém funguje. Martin si zaslouží pořádnou rozlučku, tak doufám, že jí také v pátek dostane.

Díky za podporu, jste skvělí! Uvidíme se zase na jaře!

FCV do toho!

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu