24.11.2018, Miroslav Fuks

Podzimní fotbalová tečka skončila bezbrankovou remízou

Podzimní fotbalová tečka skončila bezbrankovou remízouPoslední šestnáctý druholigový duel FC Vysočina v kalendářním roce 2018 vítěze nepoznal. Na horké pardubické půdě, kde na podzim žádný ze soupeřů nezvítězil, se odehrával urputný boj s minimem velkých šancí. Jihlava měla k vítězství blíže, zejména po vyloučení stopera Kopřivy, ovšem v koncovce úspěšná nebyla. Zrodila se tak bezbranková remíza.

 
PardubicePardubice
16.kolo, sobota 24.11.2018, 10:15
0:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

ŽK: 8. Kopřiva, 54. Jeřábek, 88. Petráň – 90. Šefčík
ČK: 81. Kopřiva (PAR)
Rozhodčí: Nenadál – Dobrovolný, Poživil
Diváci: 527
Pardubice: Letáček - Prosek, Jakub Klíma, Kopřiva, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (90. Sokol), Kovář (80. Solil), Tischler (83. Zukal), Fousek - Petráň. Náhradníci: Knobloch – Kašiar, Huf, Čmelík.
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík, Štěpánek, Vedral, Preisler – Machuča, Šlein (82. Šefčík) – Fulnek, Levin (62. Klobása), Novotný (80. Javůrek) – Klíma. Náhradníci: Vízek – Hykel, Čáp, Šumský.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Trenér Michal Šmarda oproti utkání s Ústí nad Labem sáhl hned ke dvěma vynuceným změnám, když místo Tlustého a Zoubeleho nastoupili Vedral a Machuča.

Zápas notně poznamenal náročný terén. Diváci na stadiónu i u televizních obrazovek tak sledovali spíše urputný a vysoké nasazení všech hráčů, než fotbalovou přehlídku šancí a vydařených kombinací. První vážnější příležitost se narodila ve 14. minutě, kdy Jeřábek „namazal“ do vápna Fulnekovi, jehož křížná střela těsně minula zadní tyč. Obdobně z druhé strany o čtyři minuty později pálil Preisler, ale ani on gólmana Letáčka nedonutil k zákroku. Domácí se snažili o křídelní kombinace a centry před branku, které však adresáty nenacházely nebo ztroskotaly na pozorné jihlavské defenzívě. Ke střele se dostal až po půlhodině hry Tischler, ale vysoko přestřelil. To v 36. minutě bylo horko před pardubickou brankou, kde po přihrávce Vaculíka střílel z bezprostřední blízkosti Machuča, ale branku přestřelil.

Vysočina do druhé půle vstoupila aktivně. Ve 47. minutě jí vyšla kombinace na levém křídle a do šance se prosadil Novotný. Uvolnil se a levačkou pálil k zadní tyči. Jenže Letáček se dokázal natáhnout a míč vytěsnil na tyč a následný roh. Po hodině hry se do šance řítil z pravého křídla Mužík, ale Vedral při jeho stíhání odvedl skvělou práci. V 64. minutě z úhlu pohotově střílel Petráň, ale rána mu vůbec nesedla. V 67. minutě se k odraženým míčům dostali ve vápně jihlavští hroťáci Klíma a poté Klobása, ovšem ani jeden z nich hradbu pardubických těl neprostřelil. V 71. minutě vyslal Preisler do velké šance Fulneka, který si míč dobře převzal, ale připravený Letáček jeho prudkou ránu dokázal vyrazit. V 75. se po centru zleva zjevil v šanci Petráň, který centr dokázal pohotově tečovat na zadní tyč, ale branku minul. V 81. minutě nastoupil Javůrek a hned jeho první kontakt s míčem skončil průnikem, faulem Kopřivy a vyloučením domácího stopera. V 84. minutě hezky odcentroval Javůrek, našel nabíhajícího Klímu, ale ten nedokázal kulatý nesmysl usměrnit do sítě. V 87. minutě tlak Vysočiny vyústil ve střelu Javůrka uvnitř vápna, ovšem domácí beci ji dokázali zastavit svými těly. Když se neujaly ani další závary a centry v podání FCV, tak duel dospěl do bezbrankové remízy.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Pardubice | 1:0
16.kolo | Pardubice - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu