24.11.2018, Miroslav Fuks

Kučera: Ve druhém poločasu jsme vítězství byli blíže

Kučera: Ve druhém poločasu jsme vítězství byli blížeDůležitý duel dvou předních celků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítěze nepoznal. Pardubice potvrdily svoji podzimní domácí neporazitelnost a Vysočina znovu dokázala, že její obranu je velice složité překonat. Remíza znamená, že se jihlavská podzimní bilance zastavila na 33 bodech z 16 duelů, což FCV minimálně do neděle posunulo do čela soutěže.

 

Duel v Pardubicích byl zároveň loučením s asistentem trenéra Michalem Šmardou, jenž hned po utkání zamířil za koučem Martinem Svědíkem na lavičku prvoligového Slovácka. Na tiskovou konferenci tak zamířil Roman Kučera, jenž pro poslední podzimní duel doplnil realizační tým FCV. Jak sobotní dopolední bitvu, která se odehrávala v přímém přenosu ČT Sport, zhodnotil? „V první půli zápasu dominovaly defenzívy. Oba celky se snažily vycházet z pevného defenzívního bloku a snažily se o rychlé kontry, tudíž jsme rozhodně nesledovali ofenzivní festival. Zato druhý poločas byl oboustranně výrazně zajímavější, na obou stranách jsme viděli zajímavé pasáže hry a nebezpečné situace. Domácí hrozili zejména kolem 60. minuty, kdy se z pravé strany do šance dral Mužík. Poté jsme do hry nasadili Standu Klobásu, což naší hře výrazně prospělo. Zápas se začal lámat v náš prospěch a získali jsme převahu. Deset minut před koncem ráz utkání výrazně ovlivnilo vyloučení domácího stopera Kopřivy a my jsme ve zbývajícím čase duelu dominovali. Bohužel, naše neschopnost dostat do předfinální a finální fáze kvalitní balón rozhodla o tom, že jsme utkání nakonec nedokázali dovézt do vítězného konce. Škoda, mohli jsme tu udělat vítěznou tečku za podzimem. Před utkáním bychom remízu asi brali, ovšem na základě průběhu druhého poločasu si myslím, že jsme byli vítězství blíže,“ řekl na tiskovce Kučera.

Vysočina se v městě perníku musela obejít bez dvojice zkušených hráčů – Petra Tlustého a Lukáše Zoubeleho. Jak jste se s jejich vynucenými absencemi dokázali vypořádat? „Jde o kvalitní hráče, kteří náleží do základní sestavy. Na hřiště je nepustily svalové ruptury, kvůli nimž předčasně střídali v posledním domácím zápase. Pro nás to byly ztráty, ovšem disponujeme širokým kádrem a dokázali jsme je nahradit. Na postu stopera dostal šanci Filip Vedral a ukázal, že má potenciál. Máme radost, že toto utkání odehrál v takové kvalitě. Samozřejmě to ale musí potvrdit v dalších duelech,“ upozornil Kučera.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentářů trenérů Romana Kučera a Jiřího Krejčího z tiskové konference přinášíme slova křídelníka Jakuba Fulneka.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu