28.11.2018, Miroslav Fuks

Staněk: Nechci, aby podzimní výsledek přišel vniveč

Staněk: Nechci, aby podzimní výsledek přišel vnivečPodzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dopsala svůj šestnáctizápasový příběh. Přes poměrně výrazné letní hráčské změny i medializované potíže společnosti PSJ, která je dlouholetým generálním partnerem a hlavním akcionářem klubu, FC Vysočina potvrdil roli jednoho z favoritů na postup. Tým se od počátku druholigové soutěže držel v čele tabulky a nakonec přezimuje na příjemném 2. místě tabulky se ziskem 33 bodů. Znamená to dvoubodovou ztrátu na vedoucí České Budějovice a tříbodový náskok na třetí Hradec Králové.

 

O hodnocení podzimní sezóny jsme požádali ředitele klubu Jana Staňka. Jak jeho průběh a dosažený výsledek hodnotí?
Navážu na předsezónní tiskovku, kde jsem řekl, že máme na to být do třetího místa. Skončili jsme druzí, takže se to splnilo. Jsem tedy rád, že jsem tým nepřecenil :-). S bodovým ziskem jako takovým jsem celkem spokojen. Jsou zápasy, které se mi nelíbily, a i takové, kde jsme měli štěstí. Určitě mě mrzí naše výkony v utkáních, která jsme prohráli, protože ty prohry byly zasloužené. Naše tabulkové postavení vnímám jako spravedlivý odraz našich výkonů.

Během podzimu jsme načerpali o našem novém týmu řadu poznatků – samozřejmě pozitivních i negativních. V týmu se objevila řada nových hráčů, nebo hráčů, kteří dříve tolik nehráli, a podzim nám v tomto směru dost ukázal.

Přezimujete na příčkách, které by po skončení sezony znamenaly postup minimálně do baráže o první ligu. Už je jasné, zda právě toto bude hlavním úkolem pro jaro?
Nechci, aby podzimní výsledky a práce celého týmu přišly vniveč. Udělám vše proto, aby tým, se kterým půjdeme do jarní části soutěže, promluvil do konečného umístění na špičce tabulky. Nový trenér bude určitě chtít vyhrát maximum utkání, a to po něm budu chtít i já. Je ale jasné, že jarních 14 kol bude hodně těžkých a tři měsíce zimní pauzy se mohou na každém mančaftu projevit různě.

Klíčová je pozice hlavního trenéra. Už máte vytipováno, které případné kandidáty oslovíte? Vedou se nějaká jednání?
Nepovažuji pozici hlavního trenéra za klíčovou. Určitě je to pozice velmi důležitá, ale ještě důležitější je, aby hlavní trenér a celý jeho tým zapadl do klubu, aby si sedl s hráči. Bez té chemie může být trenér sebelepší, ale patřičný efekt to mít nebude. Některé schůzky již proběhly a dál budeme pozici trenéra řešit v tomto týdnu. Pokud vše půjde dobře, rádi bychom trenéra představili hráčům před odchodem na dovolenou.

O které hráče v tuto chvíli registrujete největší zájem z první ligy?
Aktuálně registrujeme zájem více prvoligových klubů o pětici našich hráčů.

Jak vypadá situace ohledně nového generálního partnera? Posunula se jednání nějakým směrem?
Posunula se tak, že si již vyměňujeme s konkrétními partnery informace o klubu a plánují se již samotná jednání. Prosinec bude pro nás důležitý.

Hrozí, že byste museli znovu hráče prodávat převážně z ekonomických důvodů? Tak, aby byl zajištěn rozpočet na jaro?
Rozpočet na jaro máme již částečně pokrytý. Pokud jednání s novými partnery nebudou úspěšná, pak pravděpodobně jednoho až dva hráče pustíme. Určitě ale budeme posuzovat přínos hráče pro klub, jeho perspektivu, jak je připravena náhrada za hráče apod. Určitě nebudeme chtít oslabit. Na druhou stranu máme pořád dost široký kádr, možná až zbytečně. Primárně se budeme snažit případně uvolnit ty hráče, se kterými nejsme úplně spokojeni.

Jak v tuto chvíli vypadá ekonomika FC Vysočina? Máte ještě nějaké nesplacené závazky?
Mimo dlouhodobých závazků vůči osobám spojeným s akcionáři máme běžné provozní závazky. Nic dramatického. Na druhou stranu máme také řadu pohledávek. Takže ten stav je v zásadě na nule. Vůči hráčům a trenérům žádné závazky nemáme.

Jaký budete mít budget na zimní posílení kádru?
Záleží, jak dopadnou jednání s partnery. Je možné, že na příchody budeme používat peníze z odchodů. Kdyby došlo k nějakému transferu, máme řadu zajímavých hráčů vyhlédnutých. Navíc jak z juniorky, tak i z dorostu budou do přípravy zařazeni dva hráči, u kterých věříme, že mají předpoklady hrát profi fotbal.

Komu končí v zimě hostování? Budete mít zájem o pokračování spolupráce?
Patriku Vízkovi a Germanu Šleinovi. Jiné hráče si mohou jejich kluby stáhnout během zimy zpět. To je případ Dominika Preislera, Luďka Vejmoly a Nikolase Šumského. S Patrikem i s Gerou jsme spokojení a budeme chtít, aby u nás zůstali.

Jak bude vypadat program „áčka“ do konce roku? Kdo bude tým připravovat, když se za trenérem Svědíkem do Slovácka přesunuli též asistent Šmarda a trenér gólmanů Přibyl?
Hráči budou ještě dva týdny trénovat. V plánu je udržovací režim, doplňkové sporty. Dohlížet na ně bude trenér juniorky Michal Kadlec. Ve čtvrtek 6. prosince hráči končí a sejdou se až 7. ledna. Tři týdny by měli mít úplný klid, aby si tělo odpočinulo, a pak mají nastaveny své individuální kondiční plány.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu