19.12.2018, Miroslav Fuks

FCV: Doplnění realizačního týmu & první změny v kádru

FCV: Doplnění realizačního týmu & první změny v kádruNový trenérský tým FC Vysočina má svoji podobu. Hlavního kouče Radima Kučeru doplní v roli asistenta zkušený Josef Mucha, nedávný trenér prvoligové Karviné. Gólmany bude mít v péči Josef Hanzálek, který vedl brankáře ve Znojmě. Přinášíme též první novinky a změny v hráčském kádru Jihlavy.

 

Kouč Radim Kučera při tvorbě trenérského týmu ukázal ve spolupráci se sportovním vedením FC Vysočina na své bývalé kolegy. S Josefem Muchou odehrál čtyři prvoligové ročníky v dresu Olomouce a Josef Hanzálek působil po jeho boku během dvouletého znojemského angažmá. „Výběr realizačního týmu jsme v podstatě nechali na trenérovi, neboť je to jeho odpovědnost a jsou to lidé, se kterými bude hlavně on v každodenním pracovním kontaktu. Nicméně jména jsme průběžně diskutovali, konzultovali a jeho konečný výběr považuji za velmi dobrý. Z celého trenérského týmu cítím velké odhodlání a chuť porvat se o nejvyšší příčky v jarní části soutěže.“ okomentoval výběr dvojice nových trenérů Jan Staněk, ředitel klubu.

Josef Mucha (nar. 7.10.1967) v české nejvyšší soutěži odkopal 309 utkání a vstřelil 39 branek. Dalších 6 tref přidal za Olomouc v evropských pohárech. Krom Sigmy též oblékal dres Prostějova, Znojma, Zlína a hráčskou dráhu završil v 1.HFK Olomouc. Tamtéž sbíral ve II. lize první zkušenosti trenérské. V červnu 2014 přijal nabídku Karviné, kde byl tři a půl roku asistentem Josefa Webera. Od ledna 2018 byl jmenován hlavním koučem karvinského mužstva, ovšem v této roli vydržel jen do května. V létě nastoupil jako hlavní trenér juniorského výběru Olomouce.

Josef Hanzálek (nar. 11.2.1975) udělal první fotbalové krůčky v Hlubokých Mašůvkách. Zde však nezůstal dlouho a zamířil do tehdejší Rudé hvězdy Znojmo, kde prošel všemi kategoriemi až do „áčka“, který v té době hrával druhou nejvyšší fotbalovou soutěž. Jeho profesionální kariéru bohužel zastavilo zranění a Josef chytal dalších deset let v nižších soutěžích za Únanov. Po konci aktivní kariéry působil jako trenér brankářů v druholigovém Znojmě, kde zažil i jednu ligovou sezónu tohoto týmu. Poslední období pracoval jako šéftrenér brankařů v akademii Frýdku-Místku.

Novinky z hráčského kádru

Jedním ze zásadních úkolů nového trenérského triumvirátu bude složení gólmanské party prvního týmu. Oba hostující gólmany totiž pro zimní přípravu stahují jejich mateřské kluby. Luděk Vejmola se prozatím vrací do Mladé Boleslavi a ve II. lize konkurenční Hradec Králové pro jarní odvety počítá s Patrikem Vízkem. Vedení FC Vysočina tak v současné době hledá novou brankářskou jedničku. Jisté je, že o jihlavský brankářský dres zabojuje talentovaný František Kafka (nar. 18.12.1998), který je odchovancem Kolína, poté působil v Olympii Hradec Králové a od léta 2017 hájil branku třetiligových Jiren. Zde se stal jasnou jedničkou a ve 47 duelech si připsal 15 čistých kont.

Další novou tváří v jihlavském kádru bude od ledna dvacetiletý ofenzivní talent a mládežnický reprezentant Dominik Smékal (nar. 22.1.1998). Ten je odchovancem Hranic, odkud přes Olomouc a Ostravu v únoru 2014 zamířil za velkou výzvou do Interu Milán. Zde se však v obrovské konkurenci neprosadil a v lednu 2017 znovu oblékl dres Baníku. Na podzim 2017 sbíral zkušenosti v nejvyšší slovenské soutěži v Senici, kde si připsal 6 startů. Po celý kalendářní rok 2018 pak působil na hostování v třetiligových Petřkovicích, kde nastoupil do 32 duelů. Nyní bude usilovat o angažmá v FC Vysočina.

Trenéři FC Vysočina mohou v jarních duelech počítat s defenzivním záložníkem Germanem Šleinem, neboť hostování tohoto estonského reprezentanta do jednadvaceti let bylo u půl roku prodlouženo. Nový kontrakt podepsal i odchovanec klubu a jeden z objevů podzimu – stoper Filip Vedral.

O místo v kádru druholigové Vysočiny zabojuje čtveřice produktů mládežnické akademie. Z juniorky to budou devatenáctiletý stoper Vojtěch Křišťál (nar. 10.7.1999) a dvacetiletý záložník Tomáš Smejkal (nar. 7.7.1998), jenž už byl součástí širšího výběru FCV v předchozích sezónách a v závěru podzimu 2017 stihl nastoupit do jednoho duelu nejvyšší soutěže. Z kádru staršího dorostu byli do přípravy vybráni osmnáctiletý ofenzivní fotbalista Radek Křivánek (nar. 21.1.2000), jenž si už na podzim s prvním týmem několikrát zatrénoval, a teprve sedmnáctiletý stoper Pavel Mikuška (nar. 25.1.2001), pro něhož to bude již třetí přípravný cyklus v „áčku“.


Stoper Pavel Mikuška při utkání během zimní přípravy 2018.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu