08.01.2019, Miroslav Fuks

Do zimního drilu vstoupila i juniorka

Do zimního drilu vstoupila i juniorkaVe stejný den, jako druholigové „áčko“, vykročil do náročné zimní přípravy i juniorský tým FC Vysočina. Jak už tomu bývá v každém půlroce, tak tým dozná poměrně výrazných změn. Nabízíme vám nejen rekapitulaci aktuálního pohybu v kádru.

 

V Jihlavě už nebude pokračovat slovenský stoper či bek Marek Beseda a čínský ofenzivní hráč Zhou Minghao. Do přípravy první týmu byli přeřazeni stoper Vojtěch Křišťál a záložník Tomáš Smejkal. S ohledem na zraněné koleno se k týmu zatím nepřipojil útočník Tomáš Lorenc. Naopak by po zranění už měl naplno trénovat záložník David Sargsyan.

S juniorkou se začali nebo v nejbližších dnech začnou připravovat hráči, kteří podzim strávili na hostování v jiných klubech. Lze však očekávat, že mnozí z nich z klubu přestoupí nebo zamíří na nové hostování. Jde o stopera Dominika Pedro (na podzim v Benešově), záložníka Ladislava Kolčavu (na podzim v Humpolci), křídelníka Radka Matulku (na podzim ve Velkém Meziříčí), útočníka Amira Mašiće (na podzim v Prešově) a také o středního záložníka Petra Nerad, jenž na podzim v dresu druholigového Táborska nastoupil pouze do čtyř utkání.

O prosazení do profesionálního fotbalu se budou pokoušet dva cizinci, kteří již za sebou mají nezbytnou aklimatizaci v Česku. Jednadvacetiletý záložník Diomande Mory pochází z Pobřeží Slonoviny a do Česka se dostal v březnu 2018 z německého klubu SW Düren. Na jaře působil v Hlinsku a na podzim nastupoval za třetiligové Ústí nad Orlicí. Dvacetiletý stoper Rodan Banzuzi se narodil v Belgii a má rodiče z Konga. Od srpna loňského roku hrál za Hlinsko.

„Zimní blok strávíme v domácích podmínkách, kde disponujeme vším potřebným. První týden přípravy samozřejmě ordinujeme volnější, náběhový. Poměrně rychle však přidáme na intenzitě, neboť už 18. února, o čtrnáct dní dříve než druholigové „áčko“, vstoupíme do jarní části Juniorské ligy. V přípravě nastoupíme zejména proti třetiligovým soupeřům. Jsme rádi, že už tuto sobotu od 9:30 hodin na umělé trávě v areálu Na Stoupách sehrajeme tréninkový modelový duel proti výběru hráčů z prvního týmu,“ řekl k nadcházejícímu programu svého týmu trenér Michal Kadlec.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu