10.01.2019, Miroslav Fuks

FC Vysočina jedná o přestupu Davida Štěpánka do Jablonce

FC Vysočina jedná o přestupu Davida Štěpánka do JablonceStoper David Štěpánek dostal od klubu svolení zahájit přípravu s Jabloncem. Jednadvacetiletý odchovanec Speřic a dlouholetý mládežnický reprezentant jedná o přestupu do tohoto týmu letošního účastníka Evropské ligy. Po Janu Kopicovi, Teclovi, Masopustovi, Hanušovi a Ikaunieksovi jde již o šestého fotbalistu FC Vysočina, který v posledních letech přímo či oklikou míří do tohoto ambiciózního severočeského klubu.

 

„Přesto, že bychom si přáli, aby u nás David zůstal celou svou kariéru, již od léta jsme věděli o zájmu Jablonce. S Davidem jsme o tom průběžně mluvili a měli jsme dohodu, že obě strany udělají maximum pro to, aby se fotbalově zlepšoval. Pokud to má znamenat přesun z FCV do třetího týmu FORTUNA:LIGY, představuje to bezpochyby správný krok. Je to po delší době odchovanec klubu, který přestupuje do jednoho z českých top týmů. Směrem do naší akademie jde o důležitý signál, že talentovaní hráči mají možnost se z Jihlavy odrazit do velkého fotbalu a je to pro ně lepší cesta, než odejít v patnácti z domova do Prahy nebo jinam na druhý konec republiky. S Davidem jsme měli dohodu, že za jeho odchod musí FC Vysočina dostat adekvátní náhradu. Kluby se původně po skončení podzimu shodly na přestupu s tím, že David měl jarní sezónu odehrát na hostování v Jihlavě. Situaci však změnil aktuální přestup jabloneckého stopera Lischky do Sparty Praha a před Davidem se tak otevřela možnost zabojovat o jabloneckou sestavu již nyní. Přejeme mu na severu Čech mnoho zdaru a navázání na úspěchy dalších odchovanců FC Vysočina – Kopice, Tecla nebo Masopusta. Štěpánkův odchod samozřejmě znamená, že již v zimním období musíme přivézt kvalitního stopera. Protože jsme s touto alternativou museli počítat, tak už některé hráče máme vyhlédnuté a jednání probíhají. Současně bych chtěl všechny ubezpečit, že pokud se nestane něco mimořádného, není v plánu odchod žádného jiného hráče ze základní sestavy,“ okomentoval Štěpánkův transfer do Jablonce ředitel klubu Jan Staněk.

„Osobně jsem se o jabloneckém zájmu dozvěděl až ke konci podzimní sezóny. Přestože jsem na sobě cítil, že bych po deseti letech v Jihlavě potřeboval změnu prostředí a další posun v kariéře, tak jsem se ke změně dresu nijak neupínal a nechával jsem tomu volný průběh. Navíc jsem si uvědomoval, že hlavně potřebuji pravidelně hrát celé zápasy, což by se mi při konkurenci, která v Jablonci panovala, nemuselo podařit. Po odchodu stopera Lischky do Sparty se však situace změnila a jednání nabrala na obrátkách. Věřím, že můj přestup bude v brzké době dotažen a já budu moci na severu Čech zabojovat o základní sestavu. FC Vysočina jsem strašně vděčný, že mne posunul do profesionálního fotbalu. Za všechno moc děkuju a Jihlavě budu držet palce, aby na jaře uspěla v boji o I. ligu. Slova díků samozřejmě náleží i spoluhráčům, vedení klubu, všem trenérům, zaměstnancům a samozřejmě i fanouškům FCV,“ řekl ke svému přestupu David Štěpánek.

David Štěpánek (nar. 30.3.1997) do Jihlavy přišel z klubu TJ Dálnice Speřice v roce 2008. Rychle procházel jednotlivými mládežnickými kategoriemi a stal se nedílnou součástí českých reprezentačních týmů v kategoriích U16 až U20. Už v sedmnácti letech byl zařazen do kádru „áčka“ a v květnu 2015 si v domácím duelu proti Liberci připsal prvních jedenáct minut v nejvyšší soutěži. V základní sestavě FC Vysočina se etabloval v prvoligovém ročníku 2016/17. Jihlavský dres oblékl v 39 prvoligových a 16 druholigových duelech.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu