26.02.2019, Miroslav Fuks

Staněk: Jarní část máme ekonomicky stabilizovanou

Staněk: Jarní část máme ekonomicky stabilizovanouKonečně je to tady! Fotbalové jaro se v pondělí 4. března vrátí i na Vysočinu! A nese sebou velké očekávání! Před prvním týmem FCV je velká výzva zabojovat o rychlý návrat do nejvyšší soutěže a důležité měsíce pro budoucnost nyní zažívá celý klub. Co zaznělo na tradiční předsezónní tiskovce?

 

„Cíl pro jaro bych chtěl definovat spíše obecně. Chceme pořád vyhrát maximum zápasů, máme v týmu hráče a trenéry, kteří chtějí být úspěšní. K čemu to nakonec bude stačit, uvidíme až na konci května. Věříme, že se nám minimálně podaří obhájit podzimní pozici. A podle této ambice jsme budovali i kádr pro jaro,“ řekl úvodem tiskovky ředitel klubu Jan Staněk.

Nakolik se z Vašeho hlediska vydařila zimní příprava?
Jsme s ní spokojení, protože jsme před jejím začátkem přivedli trenéry, které jsme si vybrali a chtěli. Věříme, že tvrdá práce, kterou tým odvedl v zimním bloku, by se měla na jaře v dobrém vrátit.

Co byste řekl ke změnám v kádru?
Zaznamenala jsem odchody tři stabilních hráčů, ovšem věříme, že jsme tyto díry dokázali zacelit. Odpověď, nakolik jsme při doplnění mančaftů byli úspěšní, bude samozřejmě zřejmé až na konci jara. Nicméně, noví hráči postově sedí do našeho konceptu a zároveň lidsky zapadli do kabiny, což považuji za hodně důležité.

Nelze se nezeptat na ekonomickou situaci klubu ve vazbě na nepříznivou situaci PSJ...
Pro jarní část máme ekonomiku stabilizovanou. Záleží samozřejmě na tom, zda všichni partneři splní své smluvní závazky. Pak bychom pro jarní část viděli na všechny peníze nutné pro chod klubu a veškeré závazky.

Pokud jde o budoucnost klubu, tak se neustále snažíme nalézt strategického partnera, pro nějž by bylo zajímavé investovat do perspektivního klubu s vynikající mládežnickou akademií. Intenzivně komunikujeme s několika subjekty z Česka i ze zahraničí, ale zatím nemohu oznámit, že by probíhající jednání dospěla k úspěšnému konci. Je to běh na delší trať

Zároveň aktuálně řešíme vstup jednoho ze stávajících dlouholetých partnerů klubu do akcionářské struktury klubu. Měl by převzít akcie, které dosud drželo právě PSJ. Tím by klub byl akcionářsky zdravě zajištěn. Do konce dubna by tento krok měl proběhnout.

Radim Kučera: Za odchody jsme získali adekvátní náhrady

Nakolik je lodivod FC Vysočina Radim Kučera spokojen s průběhem zimního bloku?
Sehráli jsme hodně zápasů většinou proti kvalitním soupeřům z I. nebo II. ligy. Spokojenost je tak napůl. Naše výkony ovlivňovala tréninková zátěž a rozdělení týmu na odlišné sestavy. Měl jsem tak možnost poznat, jak hráči pracují v únavě jak na tréninku, tak i v zápasech. Mrzí mne, že jsme v některých duelech inkasovali zbytečné góly. Naopak mne těší, že až na zranění útočníků Klobásy a Turyny, jsme zimu na umělé trávě zvládli bez větší zdravotní úhony. Celkově bych řekl, že jsme dobře nachystaní na jarní část.

Jak se podle Vás podařilo doplnění týmu?
S tím, jak se kádr během zimy tvořil, jsem spokojený. Někteří hráči po konzultaci s vedením klubu odešli, přičemž si myslím, že šlo o správná rozhodnutí. Je těžké je v klubu držet, když už se vidí jinde. Za odcházející hráče získali adekvátní náhrady. Na místo stopera Štěpánka přišli hned dva levonozí stopeři Chlumecký a Tijani, kteří se o tento post porvou.

Ze zálohy odešel Levin, ovšem kádr posílil zkušený Petr. Myslím, že je schopen přidat se k lídrovi mančaftu, kterým je Zoubele. Navíc hodně očekávám od mladíka Šulce. Jedná se sice o zatím neznámé jméno, ale je to talentovaný a hodně pracovitý hráč, který se nám hodí do koncepce.

Na pravou stranu obrany, kde nás po odchodu Fulneka trochu tlačila bota, jsme přivedli Bredu. Znám ho ještě z Baníku a věřím, že díky němu bude naše pravá strana silná.

Oživením kádru a hráčem s velkou perspektivou by mohl být útočník Jawo. Má překvapivá řešení, ale potřebuje na jaře zapracovat na kondiční i herní připravenosti. S touto vizí jsme jej do Jihlavy brali. Navíc mne společně s Tijanim hodně mě překvapili nejen svojí kvalitou, ale i charakterem. Díky tomu oba rychle zapadli do kolektivu.

Lze říci, že se v kádru podařilo vytvořit adekvátní konkurenci?
Jsem o tom přesvědčen. Kádr je opravdu široký a je v něm vytvořená dostatečná konkurence. Hráče na sebe tlačí. I proto si myslím, že v průběhu jara bude sestava procházet změnami. Jsem připraven reagovat na pracovitost, sebevědomí či formu hráčů v tréninku.

  • záznam tiskové konference na Ježour TV
  • fotografie z tiskovky - ZDE
 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu