03.04.2019, Miroslav Fuks

V pátek zásadní bitva o „šest bodů“ proti Varnsdorfu!

V pátek zásadní bitva o „šest bodů“ proti Varnsdorfu!Fotbalisté FC Vysočina v pátek vstoupí do poslední třetiny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY duelem, který může být z hlediska jejich umístění v tomto ligovém ročníku dost zásadní. Na domácí půdě od 18:00 hodin přivítají největší překvapení soutěže a aspiranta postupu – FK Varnsdorf. Oba celky na 2. a 3. příčce tabulky dělí pouhé tři body, tudíž je před námi velice důležitý zápas o „šest bodů“!

 

Vysočina do důležité bitvy nastoupí po nevydařeném utkání ve Vítkovicích, kde utrpěla první jarní porážku. V pátek bude čelit rozjetému soupeři, který na jaře dosud nepoznal hořkost porážky a ve čtyřech zápasech vybojoval 8 bodů. Velkým varováním musí být zejména varnsdorfské výhry v Sokolově (2:3) a zejména pak v posledním kole v Hradci Králové (0:1).

Navíc Vysočině se na Varnsdorf dlouhodobě nedaří. Ve Šluknovském výběžku dosud nikdy nevyhrála a nevstřelila zde ani branku. Z pěti vzájemných druholigových měření Jihlava zvítězila v jediném utkání v červenci 2010, kdy hubenou výhru 1:0 zajistila hlavička Jana Šimáčka. Podzimní vzájemný duel v mnohém připomínal poslední zápas FCV ve Vítkovicích a také se v něm zrodila jihlavská prohra 1:0.

Varnsdorf v létě 2018 převzal čtyřiatřicetiletý trenér David Oulehla, jenž v minulosti působil u dorosteneckých týmů FC Vysočina. Znatelnou jihlavskou stopu nabízí i varnsdorfský trenér brankářů Libor Macháček, jenž na Vysočině v letech 2005-2008 kombinoval trenérskou a brankářskou roli. Naopak zkušenosti z varnsdorfského dresu mají útočník Stanislav Klobása a stoper Martin Chlumecký.

Právě teď je ten nejvhodnější čas Varnsdorf po takřka devíti letech konečně porazit. Co by na nadcházejícího soupeře mohlo podle asistenta trenéra Josefa Muchy platit? Kde je jeho největší síla? „V pátek narazíme na kvalitní mužstvo, který se na jaře veze na úspěšné vlně a hraje na maximum. Bezesporu náleží mezi týmy, které reálně atakují barážové příčky. Tento fakt nepochybně zvyšuje důležitost nadcházejícího utkání. Varnsdorf těží z kompaktní hry a poctivé defenzívy celého týmu. Ke svému způsobu hry dokázal nalézt vhodné typy hráčů. V útoku nastupuje pohyblivý Ondráček, kvalitní je středová trojka Kodeš - Bláha – Kocourek a nebezpeční jsou oba křídelníci Dordić a Rudnytskyy.“

Nakolik se týmu podařilo zanalyzovat příčiny porážky z Vítkovic a hlavně poučit se z ní? „Pevně věříme, že hráči se z posledního zápasu dostatečně poučí. Ve Vítkovicích nám v ofenzívě ke vstřelení branek scházely nadstandardní výkony a herní nadstavba. V kádru máme dostatek kvalitních hráčů, jejichž finální řešení by mělo být mnohem lepší a efektivnější,“ zdůraznil asistent kouče Radima Kučery.

Zvažujete do pátečního duelu změny v sestavě? Registrujete nějaké hráčské absence? „Stále postrádáme zkušeného stopera Tlustého. Jinak vybíráme z poměrně početného kádru a uvažujeme nad několika změnami. Reálně lze skutečně očekávat, že v pátek vyběhne jiná základní sestava, než proti Vítkovicím,“ doplnil Mucha.

Vzájemná bilance: 5 utkání 1 – 1 – 3  1:6 | 2 utkání 1 – 0 – 1  1:1 | 3 utkání 0 – 1 - 2  0:5

Ze vzájemných zápasů:
F:NL – pod. 18: FK Varnsdorf - FC Vysočina Jihlava  1:0 (0:0)
Gól: 66. Kozma
VAR: Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Dordić (73. Dzaba), Kodeš, Kocourek (77. M. Richter), Bláha, Barac – Ondráček (83. Schön). VYS: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Novotný – Fulnek (68. Turyna), Machuča (77. Vedral), Levin, Zoubele – Klobása (63. Javůrek), Klíma.

F:NL – jaro 12: FC Vysočina Jihlava – FK Varnsdorf  0:1 (0:1)
Gól: 17. Melunović
VYS: Blažek - Obert, Halama, Komárek, Karlík - Helísek (81. Gabriel), Jungr (61. Sedláček), Velický, Kučera - Mešanović, Tecl. VAR: Kovář - Tvaroha, Filip, Stehlík, Hozda - Martan (90. Pimpara), Breite (86. Hikspoors), Kotiš, Cana - Melunovič (61. Chod), Rudnytskyy.

F:NL – pod. 11: FK Varnsdorf - FC Vysočina Jihlava  4:0 (1:0)
Góly: 50. a 54. Rudnytskyy, 14. Melunovič, 82. Martan
VAR: Porcal - Pimpara, Cana, Mach, Stehlík, Melunovič (75. J.Procházka), Koblížek, Hozda, Chod (65. Martan), Rudnytskyy, Matějov (80. Kotiš). VYS: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrić – Dolejš (46. Tecl), Karlík, Kučera (46. Krutý), Vaculík – Sedláček (78. Bača), Mešanović.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Zoubele, Klíma, 4 - Urblík, 3 - Klobása, Tlustý, Vaculík, 2 – Levin, 1 – Petr.
Žluté karty: 4 - Zoubele, 3 – Klíma, Šlein, Štěpánek, Machuča, Klobása, 2 – Levin, Vaculík, Preisler, Chlumecký, Tijani, 1 – Javůrek, Turyna, Fulnek, Vedral, Šefčík, Šulc, Jawo, Šumský, Veselý.

FK Varnsdorf

Pravděpodobná sestava: Porcal – Heppner, Kubista, Zbrožek, Richter - Kodeš, Bláha – Dordić, Kocourek, Rudnytskyy – Ondráček.
Trenér: David Oulehla
Střelci: 3 – Rudnytskyy, Kocourek, 2 – Ondráček, Kouřil, 1 – Bláha, Heppner, Dordić, Richter, Barac, Kodeš.
Změny v kádru:
Příchody: MinSung (přestup Boin High School Soul / KOR), Rudzan (konec hostování FK Mladá Boleslav), Zezula (přestup MFK Trutnov).
Odchody: Dvořák (konec hostování FC Slovan Liberec), Dzaba (konec smlouvy), Kozma (přestup Dukla Praha).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu