18.04.2019, Miroslav Fuks

Netradičně na Velikonoce vyzveme Třinec

Netradičně na Velikonoce vyzveme TřinecVpravdě netradiční termín a čas nabízí z hlediska FC Vysočina plán 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jihlavský tým nastoupí do domácího duelu proti Třinci na Velikonoční pondělí 22. dubna už od 13:30 hodin. Jihlavský klub si je vědom důležitosti zápasu a podpory fanoušků, tudíž přichází s výhodnou nabídkou pro celé rodiny – vstup ZDARMA pro děti a druhého dospělého!

 

Třinec náleží k soupeřům, na něž se Vysočině dlouhodobě daří. Svědčí o tom vzájemná bilance či podzimní duel ve Slezsku, kde Jihlava zvítězila díky brankám Klímy a Levina 1:2. K poslednímu třineckému představení na Vysočině se váže příjemná vzpomínka a velký úspěch, neboť výhra FCV 19. května 2012 znamenala návrat do nejvyšší soutěže. Rozhodně to však neznamená, že Třinec v Jihlavě vždy pouze odevzdával body. Mnozí si jistě vzpomenete na velmi smolnou remízu z května 2011 nebo dokonce deset let starou porážku.

Třinec přezimoval se sedmibodovým náskokem na sestupové příčky, který se během dosavadních jarních kol podařilo o bod navýšit. Po vloženém středečním kole mu s 26 body náleží 10. místo tabulky. Třinec se navíc v posledním kole dočkal prvního jarního tříbodového zisku, když zdolal 2:0 Varnsdorf. V předchozích jarních kláních se musel spokojit se třemi remízami 1:1 – se Znojmem, v Táborsku a s Vítkovicemi. Sklonit se musel před výkonem Ústí nad Labem, Pardubic i Sokolova.

Vysočina do nadcházejícího duelu proti Třinci vstoupí se zvýšenou motivací. Nejen, že bude chtít zvítězit a potvrdit své postavení na 2. příčce tabulky, ale hodlá i setřást zklamání ze zbytečné remízy na půdě Vlašimi. Dokládají to slova asistenta trenéra Josefa Muchy: „Jednoznačně cítíme nutnost ztrátu z Vlašimi napravit domácí výhrou. Čeká nás však těžký zápas proti odhodlanému soupeři. Třinec nedávno vyměnil trenéra a ve středu se dočkal první jarní výhry nad silným Varnsdorfem. Do Jihlavy na Velikonoce přijede odhodlaný a nabuzený soupeř. Na utkání se musíme poctivě připravit a zvážit případné změny v sestavě. Postrádat budeme zraněné obránce Tlustého a Bredu.“

Můžete fanouškům blíže představit třinecký tým. Kde vidíte jeho silné stránky? „Třinec se opírá o pevnou defenzívu a silné standardní situace, pro něž disponuje vhodnými typy hráčů. Pozor si musíme dát nejen na ně, ale i na rychlé kontry po křídlech a na urostlého hrotového útočníka Dědiće,“ doplnil Mucha.

Vzájemná bilance: 15 utkání 11 - 2 - 2 28:6 | 7 utkání 5 – 1 – 1 15:3 | 8 utkání 6 – 1 - 1 13:3

Ze vzájemných zápasů:
F:NL – pod. 18: FK Fotbal Třinec - FC Vysočina Jihlava 1:2 (1:0)
Gól: 45+2. Kušnír (pen.) – 53. Klíma, 70. Levin
TŘI: Adamuška – Kušnír, Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík (78. Dedić, 89. Reintam), Vaněk, Weber, Šumbera – Omasta – Hejný. VYS: Vejmola – Fulnek, Štěpánek, Tlustý (46. Vedral), Novotný – Levin, Machuča – Zoubele, Čáp (34. Preisler), Javůrek - Klíma (81. Šlein).

F:NL – jaro 12: FC Vysočina Jihlava – FK Fotbal Třinec 3:0 (1:0)
Góly: 15. Sedláček, 62. Tecl, 85. Karlík
VYS: Blažek - Obert, Tlustý, Halama, Gavrić - Vaculík (74. Mešanović), Jungr (65. Veselý), Velický, Kučera (77. Karlík) - Sedláček, Tecl. TŘI: Lipčák - Lisický, Kuděla, Hupka, Rehák - Malíř, Ceplák, Maroši (59. Súkenník), Matoušek (31. Eismann) - Nekuda (83. Gavlák), Surynek.

F:NL – pod. 11: FK Fotbal Třinec - FC Vysočina Jihlava 1:3 (0:2)
Góly: 54. Surynek - 28. a 58. Tecl, 45+3. Karlík
TŘI: Lipčák – Matoušek, Hupka, Kuděla, Siegl - Maroši (70. Nekuda), Rehák (46. Pospíšil), Hanus (79. Szmek), Joukl - Surynek, Gavlák. VYS: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Halama, Šilinger (90. Sedláček) – Vaculík (62. Gavrić), Karlík, Jungr, T.Kučera – Mešanović (84. Kosak), Tecl.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Zoubele, Klíma, 5 - Klobása, 4 - Urblík, Vaculík, 3 - Tlustý, 2 – Levin, 1 – Petr, Breda, Šulc.
Žluté karty: 5 - Zoubele, 4 - Klíma, 3 – Šlein, Štěpánek, Machuča, Klobása, Tijani, 2 – Levin, Vaculík, Preisler, Chlumecký, 1 – Javůrek, Turyna, Fulnek, Vedral, Šefčík, Šulc, Jawo, Šumský, Veselý, Petr, Vejmola.

FK Fotbal Třinec

Pravděpodobná sestava: Adamuška – Ilko, Kušnír, Šuľa, Janoščín – Omasta, Vaněk I., Samiec, Janošík – Buchvaldek – Dedić.
Trenér: Tomáš Jakus
Střelci: 3 – Omasta, Dedić, Kušnír, 2 – Ilko, Hejný, Weber, 1 – Čelůstka, Cienciala, Vaněk, Schwendt, Reintam, Šumbera.
Změny v kádru:
Příchody: Šuľa (přestup FK Poprad / SK), Gáč (hostování FC Zbrojovka Brno), Hapal (přestup 1.SK Prostějov), Lupták (přestup FC Spartak Trnava / SK), Demjan (přestup Widzew Lodž / POL), Nazareno a Arroyo (Ekvádor).
Odchody: Mravec a Hejný (konec smlouvy), Šumbera (přestup FC Zbrojovka Brno), Reintam (přestup Nomme Kalju FC / EST).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu