08.07.2019, Miroslav Fuks

Juniorka zahájila přípravu na Divizi

Juniorka zahájila přípravu na DiviziPo sedmi letech v Juniorské lize a dalších sedmi letech v MSFL se juniorský tým FC Vysočina znovu představí ve IV. nejvyšší dospělé soutěži – Divizi. Ano, do divizní skupiny D se jihlavské „béčko“ vrací po 14 letech od ročníku 2004/05, kdy pod vedením trenérů Vrzáčka a Březina oslavilo historický postup do MSFL. Jedním startem k němu tehdy přispěl Michal Kadlec, dnešní kouč juniorky.

 

Jeho tým se v pondělí 8. července sešel na prahu letní přípravy ve výrazně pozměněné podobě oproti derniéře Juniorské ligy. V kádru již nefigurují cizinci Banzuzi Lourenco Rodan, Diomande Mory, Amir Mašić a Ivan Dujmović. Do Staré Říše se vrátil ukrajinský gólman Roman Dutka, na Slovensko do Myjava se vrátil univerzál Martin Svatík a profesionální kontrakt v FCV skončil středopolaři Petru Neradovi. V klubu již nepokračuje David Karmazín a nové angažmá si hledá Martin Řezáč.

Tým naopak doplnili mladíci, kteří vypadli z dorostenecké kategorie – brankáři Adam Jágrik a Michal Lancman, obránce Daniel Crha, záložníci Jakub Pavlas, Tomáš Lát a Marek Lokvenc a též útočník Daniel Mlejnek. „Zmínit lze i Tomáše Svoboda a Radka Křivánka, kteří jsou však momentálně, stejně jako oba mladí gólmani, zařazení do letní přípravy „áčka“. Bohužel, s ohledem na zranění jsou na delší dobu mimo hru Mlejnek a Lorenc,“ doplnil trenér Kadlec.

„Béčko“ FC Vysočina se bude připravovat v domácích podmínkách. Úvodní přípravný duel sehraje v sobotu 13. července od 10:30 hodin na půdě regionálního účastníka MSFL – SFK Vrchovina. Do Divize vstoupí pikantním okresním derby proti Polné během druhého srpnového víkendu. V divizní skupině „D“ se může těšit na častou konfrontaci s dalšími kluby z Kraje Vysočina – se Ždírcem nad Doubravou, Bystřicí nad Pernštejnem, Havlíčkovým Brodem, Starou Říší, Humpolcem, Velkou Bíteší a Žďárem nad Sázavou. Za největšího favorita soutěže je považována juniorka Zbrojovky Brno.

  • širší kádr juniorky pro ročník 2019/20 – ZDE
  • přehled letních přípravných duelů – TADY
  • rozpis utkání FORTUNA Moravskoslezské Divize - skupiny D - ZDE

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu