27.07.2019, Redakce

Vysočina do devíti letech porazila Vítkovice

Vysočina do devíti letech porazila VítkoviceDefenzíva Vítkovic byl ofenzívou FC Vysočina konečně pokořena. Trvalo to dlouhých devět let a předcházelo mu prvoligové působení Jihlavy a dva neúspěšné pokusy v uplynulém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. O zasloužené a kýžené vítězství se v domácího premiéře v nové sezóně postaral dvěma trefami ve druhé půli útočník Stanislav Klobása a třetí trefu přidal Mohamed Tijani – 3:0 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, sobota 27.7.2019, 19:00, sestřih
3:0
(0:0)
VítkoviceVítkovice
 
Branky: 60. Klobása, 70. Klobása, 85. Tijani.
ŽK: 45. Vaculík – 44. Mikula, 78. Praus.
Rozhodčí: Cihlář – Paták, Horák
Diváci: 893
FC Vysočina: Vejmola – J. Pavlík, Tlustý, Tijani, F. Novotný – Vaculík, Fortelný – Mikuš (57. Rezek), Zoubele (76. Lacko), Smejkal – Klobása (86. Javůrek). Náhradníci: Veselý – Vedral, M.Pavlík, Křivánek.
Vítkovice: Květon – Surzyn, Mikula, V. Cverna, Praus (79. Martišiak) – Holiš, Matoušek (74. Kania) – Buchvaldek, Suchan (63. Matěj), Stříž – M. Kovařík
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Sestava domácích nedoznala oproti duelu v Ústí nad Labem žádné změny, ovšem na lavičce figurovala nová posila – Jakub Rezek.

První zakončení si ve 3. minutě připsal Mikuš, jenž odražený míč z rohového kopu poslal vysoko nad. Ve 14. minutě se do šance dral Zoubele, ale gólman jeho střelu vyrazil na roh. Ve 26. minutě si Fortelný hezky navedl kulatý nesmysl ke střele, ale levačkou z vápna těsně minul. O chvilku později byl ve velké šanci Klobása, který po ideálním centru Novotného hlavičkoval pouze do náruče Květone. Kanonýr FCV byl v šanci i ve 33. minutě, ale sám před gólmanem dával vedle. Ve 40. minutě se k sólu nadechl Smejkal a hostujícího vyběhnutého gólmana chtěl překvapit z třiceti metrů. Branku však netrefil. Ve 44. minutě kopal Vaculík přímý kop z hranice šestnáctky. Pálil přesně k tyči, ale Květon byl u své levé tyče včas.

I druhé dějství začalo tlakem FCV. Ve 47. minutě po rohu Vaculíka střílel Pavlík, ale jeho pokus Květon chytil. V 51. minutě Smejkal posunul míč do středu na rozběhlého Fortelného, jenž se uvolnil a z vápna vysoko přestřelil. Po hodině hry se Vysočina konečně dočkala. První branku sezóny vstřelil s přehledem zakončující Klobása, kterého ve vápně našel střídající Rezek – 1:0! Další minuty nabídly několik zajímavě se rozvíjejících kontrů FCV, kterým však scházela přesná finální přihrávka. To v 70. minutě Fortelný nahrával přesně, když se hezky uvolnil na pravém křídle a ve vápně našel rybičkou nechytatelně hlavičkujícího Klobásu – 2:0! V 73. minutě po rozehraném rohu centroval Vaculík, našel hlavu Tlustého, ale tem koníčkem přestřelil. V 84. minutě byl Klobása blízko hattricku, když ho za obranu vysunul Rezek. Domácí střelec však vyběhnuvšího Květone nepřekonal a získal pouze roh. Ten se oklikou dostal ke Smejkalovi, jenž zprava poslal parádní centr na hlavičkujícího Tijaniho. Hlavou gólmana nepřekonal, ale v pohybu vpřed pokračoval a míč do sítě doslova dovezl – 3:0! V 87. minutě mohl hlavou snížit Matěj, ale jeho pokus Vejmolovu branku minul o dva metry. V 88. minutě se z hranice vápna dostal ke střele Rezek, jenže jeho pokus lapil gólman Květon.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 3:0
16.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu