03.08.2019, Miroslav Fuks

Radim Kučera: Po vyloučení jsme hráli příliš profesorsky

Radim Kučera: Po vyloučení jsme hráli příliš profesorskyPřed sobotním duelem v Třinci panovaly v táboře FC Vysočina obavy. Z netradičního dopoledního termínu, z absence Lukáše Zoubeleho a zejména pak z velmi dobré formy třineckého celku, který se poprvé v sezóně představil před vlastními fanoušky. Těžké utkání skutečně bylo realitou, ovšem jihlavský tým v něm obstál a po zásluze odjel s tříbodovým ziskem! Jak duel viděl kouč Radim Kučera?

 

Těší mne, že jsme utkání zvládli a dovedli k cennému vítězství. Věděli jsme, že nás tady nečeká nic jednoduchého. Mysleli jsme, že do nás domácí budou po úspěšném vstupu do soutěže víc bušit a budou aktivnější. Místo toho se zaměřili na dobrý defenzivní blok s tím, že čekali na každou naši ztrátu a skulinu k tomu, aby vyrazili do brejku nebo vybojovali standardní situaci. Mají k tomu rychlé hráče na křídlech a zvláště venku je takový soupeř hodně ošidný a nepříjemný.

Z tribuny se zdálo, že vyloučení vaší hře příliš neprospělo...
Je to tak. Paradoxně si myslím, že jsme hráli lépe proti soupeři v plném počtu, než později proti desíti. Možná nás trochu srazil fakt, že jsme neproměnili penaltu. Domácí se semkli a my už jsme nebyli tak aktivní v pohybu, scházela nabídka a pracovitost. Začali jsme hrát příliš profesorsky a neplnili jsme, co máme. Místo toho, abychom třinecké ještě více unavili, tak jsme hru ještě více otevřeli a umožnili jsme jim chodit do nebezpečných brejků. Naštěstí máme Standu Klobásu, který je střelec a využil šanci, která se mu naskytla. Škoda, že jsme už dříve nevyužili šancí, které jsme si dokázali vytvořit. S řešením některých finálních situací rozhodně nemohu být spokojen.

Jak při absenci Lukáše Zoubeleho hodnotíte výkon ofenzívních hráčů v záloze?
Je pravdou, že v minulém utkání byly náš pohyb a kreativita daleko lepší. Zuba, který je náš klíčový hráč, v sestavě nahradil Kuba Rezek, který v poslední době nastupuje spíše na kraji zálohy. Bylo to vidět i v utkání, kde jeho souhra s Klobym trochu vázla. Na druhou stranu udělal penaltu a potvrdil své kvality. Míč však potřebuje dostat spíše do běhu. Věřím, že jeho výkon ještě půjde nahoru. Daleko více čekám i od Mikuše, Smejkala či Javůrka. Že se častěji dostanou k zakončení a budou finální i předfinální situace kvalitněji řešit. Zlepšit musíme i naši efektivitu při zahrávání standardních situací. Rozhodně pořád máme na čem pracovat.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Radima Kučery a Svatopluka Habance ze společné tiskové konference přinášíme slova gólmana Luďka Vejmoly a kapitána Lukáše Vaculíka.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu