07.08.2019, Miroslav Fuks

Michal Kadlec: Do každého utkání půjdeme s cílem vyhrát

Michal Kadlec: Do každého utkání půjdeme s cílem vyhrátPo sedmi letech v Juniorské lize a dalších sedmi letech v MSFL se juniorský tým FC Vysočina znovu představí ve IV. nejvyšší dospělé soutěži – Divizi. Ano, do divizní skupiny D se jihlavské „béčko“ vrací po 14 letech od ročníku 2004/05, kdy pod vedením trenéra Březiny oslavilo historický postup do MSFL. Ročník otevře v sobotu 10. srpna okresním derby proti Slavoji Polná. Duel má výkop v 10:15 hodin v areálu na Stoupách.

 

Před zmíněnými 14 lety k postupu „béčka“ do MSFL jedním startem přispěl i zkušený stoper Michal Kadlec. Aktuálně by se o tento úspěch mohl pokusit v pozici kouče juniorského týmu. Jaké jsou ambice na prahu sezóny?
O postupu nehovoříme. Jdeme trochu do neznáma a jsme zvědaví, jak si v soutěži povedeme. Do každého utkání půjdeme s cílem vyhrát. Rádi bych do Divize v sobotu dobře odstartovali vítězstvím proti Polné. Hodláme hrát atraktivní a běhavý fotbal, přičemž hlavně budeme klást důraz na individuální rozvoj hráčů. Chceme je silově a kondičně připravit na přechod do prvního týmu dospělých.

Derby zápasů proti týmům z Kraje Vysočina vás čeká hned několik. Jste za to rád?
Rozhodně to představuje velké plus z hlediska cestování. Tyto duely budou hodně vyhecované a budou mít velký náboj, což bude oproti utkáním Juniorské ligy pozitivní změna. Na tuto regionální konfrontaci se určitě těšíme. Já osobně obzvlášť na pikantní zápasy proti Žďáru nad Sázavou, odkud pocházím, a proti Staré Říši, kde jsem působil jako hráč i trenér.

Jste spokojen s průběhem letní přípravy?
Začala 1. července a proběhla standardně podle našich představ. Kluci v trénincích pracovali velmi dobře. Svůj účel splnily i přátelské duely. Mrzí mne, že se na počátku přípravy zranil střední záložník Urbánek a že dlouhodobě nebudou k dispozici zranění útočníci Lorenc a Mlejnek, kterého čeká operace kolena.

Který přípravný zápas se týmu vydařil a naopak?
Zklamání nám připravil Perleťový pohár v Žirovnici, kde jsme na úvod na penalty podlehli domácímu celku, což zcela zhatilo smysl naší účasti na turnaji, jehož smyslem měla být kvalitní zápasová prověrka proti třetiligovému Velkému Meziříčí. Naopak mne potěšila předvedená hra a vítězství v nedávné přípravě proti „béčku“ Zlína, které bude působit o soutěž výše v MSFL. Obecně lze říci, že naše výkony byly v přípravě nestabilní.

Jak se bude skládat kádr juniorky pro divizní zápasy?
Vždy bude výsledkem mé domluvy s trenéry „áčka“, přičemž bude sledovat snahu poskytnout pravidelné herní vytížení mladých hráčům a též fotbalistům prvního týmu, kteří se potřebují rozehrát po zranění. Výhodou je, že oproti Juniorské lize nejsme při skladbě sestavy nijak limitováni věkem. Těší mne, že se v přípravě jevili dobře někteří členové káru juniorky. Snad si formu přenesou i do mistrovských zápasů a řeknou si o pozornost.

  • Kádr mužstva a přehled letních změn najdete ZDE
  • Rozpis podzimních divizních duelů - TADY

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu