08.08.2019, Miroslav Fuks

Vysočina si to v pátek rozdá s aspirantem postupu – Duklou Praha!

Vysočina si to v pátek rozdá s aspirantem postupu – Duklou Praha!Už ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bude Vysočina hostit jeden z nejatraktivnějších duelů ligového ročníku. V pátek 9. srpna od 18:00 hodin na jihlavském stadiónu vypukne bitva dvou aspirantů na postup a celků, které mají bohatou historii vzájemných duelů. V přímém souboji o 1. příčku nastoupí FC Vysočina proti Dukle Praha!

 

Vzájemná historická bilance obou klubů už čítá 20 utkání a v druholigových letech v ní dominovala pražská Dukla. V prvoligové éře však na straně jihlavského týmu nastalo zlepšení. Vedle četných bodových importů z Julisky se Vysočina na podzim 2017 dočkala i historicky prvního domácího vítězství nad „vojáky“. Na to navázala i při posledním vzájemném utkání v Praze v březnu 2018, kdy díky brankám Ikauniekse, Zoubeleho a Urblíka zvítězila 1:3.

Novodobá Dukla Praha se do nejvyšší soutěže vrátila o rok dříve, než se to povedlo FC Vysočina, a vydržela tam o rok déle. Tedy celkem osm let. Po květnovém sestupu na Julisce došlo k výrazné hráčské obměně, která se týkala hlavně zkušených hráčů – Ďuricy, Miloševiće, Holendy, Hanouska či Podaného. Přes průvan v kabině v dukláckém dresu zůstalo dostatek kvalitních fotbalistů, kteří mají oprávněné prvoligové ambice. Brankářské duo Hruška – Rada, záložníci González, Tetour, Doumbia nebo Holík a též útočník Hadaščok. Ty doplnili navrátilci z jihlavského hostování Chlumecký a Preisler a též nové tváře – útočník Ayong či plzeňský stoper Piroch.

Vysoké kvality nadcházejícího soupeři jsou si dobře vědomí trenéři FC Vysočina: „Stojí před námi velmi silný soupeř, jeden z nejlepších ve II. lize a favorit na postup. Nastoupí proti sobě týmy, které se prezentují kombinačním ofenzivním fotbalem. Diváci se v pátek mohou těšit na zajímavý a otevřený fotbal. Oba týmy budou chtít zvítězit. Největší sílu Dukly vidíme v kreativní středové řadě a též ve variabilním herním stylu s velkou rotací hráčů po hřišti,“ uvedl asistent trenéra Josef Mucha.

Ten se též vyjádřil ke zdravotnímu stavu týmu a neopomněl ani aktuální info k možného nasazení Lukáše Zoubeleho: „Zub se už zapojil do tréninku. O jeho nasazení do zápasu se rozhodneme na čtvrtečním předzápasovém tréninku. V různé fázi tréninkové přípravy jsou i Jawo, Svoboda a Ritter. K zápasu už bude připraven mladý Kolumbijec Beltrán, u nějž se podařilo dotáhnout náročnou administrativu hostování.“

Kouč Pražanů Roman Skuhravý pro web Dukly uvedl: „Utkání na Vysočině je jedno z těch, které mi ukáže, jak je tým připravený. Jsem stoprocentně přesvědčený, že se nám hraje v této chvíli lépe ve venkovních hřištích, protože tam hráči nejsou pod takovým tlakem.“

Vzájemná bilance: 20 utkání   4 – 9 – 7   30 : 35 | doma: 10 utkání   1 – 6 – 3   15 : 17 | venku: 10 utkání   3 – 3 – 4   15 : 18

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 18 – HET liga: FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava  1:3 (0:2)
Góly: 85. Holenda - 10. Ikaunieks, 30. Zoubele, 69. Urblík
Sestavy: DUK: Rada – Kušnír, Ostojić, Jiránek (46. Djuranović), Podaný – Holek (78. Schranz), Bezpalec – Holík, Brandner, Preisler (61. Douděra) - Holenda. VYS: Rakovan – Vaculík (66. Nový), Tlustý, Buchta, Schumacher – Fulnek, Levin, Urblík (83. Mara), Zoubele (46. Holík) – Dvořák, Ikaunieks.

Pod. 17 - HET liga: FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha  3:2 (1:1)
Góly: 21. Fulnek, 88. Dvořák, 90+2. Ikaunieks – 23. Holenda, 71. Mustedanagić
Sestavy: VYS: Rakovan – Nový (69. Pecháček), Tlustý, Krejčí, Keresteš – Fulnek (62. Klíma), Vaculík, Zoubele, Popović (76. Urblík) – Dvořák, Ikaunieks. DUK: Rada – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Bezpalec (46. Mustedanagić), Daniel Tetour – Kovaľ (59. Holík), Milošević, Brandner (84. Preisler) – Holenda.

Jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava  4:1 (3:1)
Góly: 17. Kušnír, 19. a 54. Milošević, 30. Holenda – 6. Hronek
DUK: Rada - Kušnír, Šimůnek, Štetina, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagić (62. Koreš) – Milošević (77. Brejcha), Holenda, Olayinka (87. Juroška). VYS: Hanuš (56. Rakovan) – Vaculík, Rosa, Krejčí, Urdinov – Fulnek, Štěpánek, Batioja (87. Popović) – Hronek (61. Tlustý), Ikaunieks – Dvořák.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Klobása, 1 - Tijani
Žluté karty: 1 - Tijani, Novotný, Vaculík.

FK Dukla Praha

Pravděpodobná sestava: Hruška – Souček, Piroch, Chlumecký – Douděra, González, Doumbia, Preisler – Tetour – Holík, Hadaščok.
Trenér: Roman Skuhravý
Střelci: 2 – Holík, Tetour, 1 – Krunert, González

Změny v kádru:
Příchody: Chlumecký a Preisler (konec host. FC Vysočina), Ayong /přestup Dunajská Streda /SK), Bezdička (konec host. FK Teplice), Fišl (přestup SK Dynamo České Budějovice), Piroch (přestup FC Viktoria Plzeň)
Odchody: Ďurica, Milošević a Holenda (konec smlouvy), Bezpalec (přestup Termalica / POL), Djuranović (přestup Kielce / POL), Hanousek (přestup MFK Karviná), Ostojić (přestup Niš / SRB), Podaný (host. Bohemians Praha 1905).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu