04.09.2019, Redakce

Jan Staněk: Pozitiva ve výkonech převažují nad negativy

Jan Staněk: Pozitiva ve výkonech převažují nad negativyJe odehráno prvních sedm utkání podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a soutěž vstoupila do první reprezentační představky, díky níž ligové stadióny o nadcházejícím víkendu osiří. Přichází ideální chvíle na první dílčí hodnocení sezóny z pera ředitele klubu Jana Staňka. Nakolik je spokojen s výkony prvního týmu a s dosaženým bodovým ziskem?

 

Na širší hodnocení je ještě brzy, a i když dílčí učinit mohu, ve finále je zásadní výsledek po 30. kole. Určitě je patrné, že soutěž bude strašně vyrovnaná. V našich výkonech vidím spoustu pozitivních věcí, které asi převažují nad těmi negativními. To neznamená, že jsem ale nějak zásadně spokojen. Na to, jakou sílu jsme v některých zápasech ukázali, máme bodů minimálně o 4 méně, než jsme mohli získat. Stačilo podat alespoň průměrný výkon ve Varnsdorfu, udržet koncentraci v Hradci, nebo mít trochu více štěstí v Ústí.

Odráží vstup do sezóny Vaši představu na startu ligového ročníku? V jakém ohledu jste zklamán? Co Vás naopak potěšilo?
Je potřeba připomenout, že náš tým prošel opět poměrně zásadní proměnou, a to již počtvrté v řadě. Tentokrát to nebylo ani tak díky prodeji hráčů, ale spíše to bylo dané počtem hráčů, které jsme měli na hostování, nebo i počtem hráčů, kterým u nás končila smlouva. Již před sezónou jsme však věřili, že se nám podařilo sestavit konkurenceschopný tým a zatím se to celkem potvrzuje. Určitě mě potěšilo, že se nám docela daří hrát náročný a zajímavý fotbal. Paradoxně s Hradcem, kde jsme předvedli ve větší části utkání dominantní výkon, jsme celkem vysoko prohráli. Tam mě zklamali konkrétní hráči a jejich zbytečné individuální chyby. Celý tým jednoznačně selhal ve Varnsdorfu. Zatím mě těší některé slibné výkony našich odchovanců ať už v sezóně nebo v přípravě. Doufám, že budou nadále a ještě tvrději pracovat, aby mužstvo táhli a pustili se po stopách našich hvězdných odchovanců do českých top klubů. Stejně tak mne těší, že se podařilo zapracovat posily a teď od nich budeme očekávat rostoucí výkonnost.

Může současný tým bojovat o postup do nejvyšší soutěže? Které další týmy podle Vás mají tyto ambice?
Jsem přesvědčen, že v tomto složení tým o čelo tabulky bojovat bude. Proto doufám, že změn již v zimě moc nenastane. Jinak bych řekl, že první pětka ligy se bude rekrutovat z týmů, které jsou teď do 8. místa. I když je Líšeň sympatická, do boje o čelo podle mého nepromluví. 

Naplnily se Vaše představy z hlediska doplnění kádru? Lze nyní očekávat nějaké last minute změny?
Momentálně už žádné změny do konce přestupního termínu neplánujeme. Z hlediska doplnění kádru nebudu spokojený nikdy. Na druhou stranu si myslím, že na naše možnosti jsme se celkem trefili, a to jak z hlediska zařazení odchovanců, tak do hráčů, které jsme přivedli. Jelikož se to povedlo už několikrát po sobě, je největší závazek to i na příště zopakovat. Je to o to těžší, že na přestupy v zásadě žádné prostředky nemáme.

Překvapily nebo uspokojily Vás dosavadní výkony některých hráčů?
Z některých hráčů mám velkou radost, ale jmenovat je zatím nebudu. To si zaslouží, až pokud se jim povede své výkony obhájit.

Jak vnímáte roli odchovanců klubové Akademie v kádru „áčka“? Nakolik jste spokojen s jejich herní vytížeností?
Já bych byl nejradši, aby hráli jen hráči z Vysočiny, ale to se asi nikdy nepodaří, pokud bude FCV hrát profi soutěže. Mít za cíl to,  aby ten poměr byl jednou 50 na 50, určitě můžeme. Odchovanci jsou strašně důležití, přirozeně mají ke klubu hlubší vztah a měli by tak za něj i logicky víc dýchat než hráči odjinud. Samozřejmě to neplatí vždycky. Když hráč miluje fotbal a má kolem sebe dobrou partu, která funguje, tak si vztah ke klubu najde hned. Jako příklad uvedu Pavla Šulce, který u nás byl několik měsíců, ale já z něj měl pocit, že by pro nás na hřišti umřel. Jinak bohužel do herní vytíženosti minimálně některých našich talentů zasáhly i zdravotní problémy. Věřím, že ten podíl ještě do konce podzimu naroste. Naši odchovanci by měli být lákadlem i pro naše fanoušky.

A co dodat závěrem?
Chci poděkovat všem fanouškům, kteří chodí na stadion. Je jich o něco víc než loni a doufám, že budou přibývat, protože náš tým hraje zajímavý fotbal. Lidi v Jihlavě a na Vysočině by měli být hrdí na sportovce, kteří bojují za jejich město. Samotné utkání je i společenskou událostí, kde mohou potkat známé, nebo se pobavit s kamarády. Mám radost z podpory našeho kotle, který se díky aktivitě jeho členů i trochu rozrůstá.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu