04.09.2019, Miroslav Fuks

Vysočina si v Hostouni vykopala pohárový duel se Spartou

Vysočina si v Hostouni vykopala pohárový duel se SpartouFC Vysočina na stadiónku třetiligového Sokola Hostouň potvrdil roli favorita. Během půlhodiny otočil vedení domácího celku a nakonec bez větších potíží dospěl k poklidné výhře 1:6 (1:4). Jihlavský tým si tak vybojoval atraktivní pohárovou domácí konfrontaci ve III. kole MOL Cupu proti Spartě Praha.

 
HostouňHostouň
2.kolo, středa 4.9.2019, 17:30
1:6
(1:4)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 2. Vegricht – 15. a 40. Zoubele, 32. a 84. Mikuš, 45+1. Svoboda, 57. Rezek
ŽK: 30. Borák, 64. Krupička, 88. Trapp – 39. Svoboda, 69. Zoubele
Rozhodčí: Cihlář – Myška, Klupák
Diváci: 376
Hostouň: Czehowsky – Borák, Krupička, Dosoudil, Charvát, Vegricht, Křižka (55. Trapp), Marek, Kolmistr, Gajecký (65. Baratynskyy), Laušman (79. Hovorka). Náhradníci: Obrcián – Vašák, Kabele, Vojtěšek.
FC Vysočina: Veselý – Svoboda, Vedral, Tijani (77. Pojezný), Trajković – Vaculík, Smejkal (70. Lacko) – Mikuš, Zoubele, Rezek – Koubek (70. Jawo). Náhradníci: Vejmola – Pavlík, Klobása.
 

Komentář

Nadšeně hrající domácí šli do vedení hned z první útočné akce zápasu. Po autovém vhazování se dostal do vápna Vegricht a šťastnou střelou na zadní tyč otevřel skóre utkání – 1:0. Vysočina neznervózněla a roztočila svá ofenzivní kola. Důležité vyrovnání v 15. minutě zajistila krásná rána Zoubeleho, jenž parádně napálil odražený míč za vápnem po rohovém kopu – 1:1. Hostouň chvíli poté mohla jít znovu do vedení, ovšem Markovu pohotovou střelu vyrazil gólman Veselý a o dvě minuty později trefil útočník Laušman z otočky pouze tyč. Hosté šli do vedení po půlhodině hry, což zajistil opět odražený balón po standardce a opět umístěná střela z hranice vápna. Tentokrát v podání Mikuše – 1:2. Jihlava poté ovládla hru a do půle přidala dvě pojistky svého postupu. Ve 40. minutě Rezkovi vyšel presink a sám před gólmanem našel před brankou výhodně postaveného Zoubeleho. Ten se neukvapil a míč uklidil do sítě – 1:3. V nastaveném čase prvního dějství centr Rezka na zadní tyč uklidil do sítě Svoboda – 1:4.

Ve druhé půli tempo utkání trochu upadlo. V modrém hrající hosté své vedení zvýšili po další rychlé akci v 57. minutě, kdy centr Svobody nadvakrát dopravil do branky Rezek. Šance na korekci stavu si však vypracovali i domácí, ale Veselý byl vždy na místě. V 77. minutě si premiéru v dresu FCV v mistrovském utkání odbyl stoper staršího dorostu Karel Pojezný. Na konečných 1:6 zvýšil v 84. minutě svojí druhou brankou Mikuš, když zakončil kombinaci po ose Zoubele – Jawo.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom pozápasového komentáře asistenta trenéra Josefa Muchy přinášíme slova střelce dvou branek Lukáše Zoubeleho.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu