11.09.2019, Miroslav Fuks

Vysočina chce domácí vítěznou sérii prodloužit s Chrudimí

Vysočina chce domácí vítěznou sérii prodloužit s ChrudimíPo reprezentační pauze se znovu naplno rozjede soukolí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Vysočina v pátek 13. září v 18:00 hodin přivítá nepříjemného a nevyzpytatelného soupeře – MFK Chrudim. Tým, kterému má Jihlava rozhodně co vracet a proti němuž hodlá prodloužit svoji dosavadní domácí sérii bez porážky. Duel bude součástí projektu Víkend otců, který nabídne atraktivní náplň nejen pro nejmenší fanoušky.

 

Chrudim byla v uplynulém ročníku nováčkem II. ligy a svoji příslušnost udržela s 29 body na 13: příčce tabulky. Přispělo k tomu i dubnové domácí vítězství nad FC Vysočina, v němž jihlavský celek ve druhé půli předvedl velký defenzivní kolaps, a podlehl 4:3. Do aktuálního ligového ročníku Chrudim vstoupila velmi dobře a zdá se, že by se jí sestupové starosti nemusely týkat. V tabulce jí po sedmi kolech náleží příjemná 9. příčka s pouze tříbodovou ztrátou na Jihlavu. Dosavadní desetibodový zisk vzešel z výhry ve Vítkovicích, s Třincem a Vyšehradem, což doplnila remíza ve Varnsdorfu.

Vysočina měla na přípravu na páteční duel dva týdny. Jak tento prostor vyplnila z hlediska tréninku? „Kombinovali jsme kondiční i herní tréninky. Trochu jsme potrénovali, abychom dobili baterky pro zbytek podzimu. Zařadili jsme i netradiční teambuildingové prvky, jakými byl třicetikilometrový výjezd na kolech do Luk nad Jihlavou nebo turnaj v beach volejbalu,“ popsal asistent trenéra Josef Mucha.

Jaké jsou vaše poznatky ke hře Chrudimi? Na které hráče si budete muset dát pozor? „Náš nadcházející soupeř disponuje řadou vyšších hráčů a je nepochybně nebezpečný při standardních situacích. Ty zahrávají v několika variantách a i my jsme na jaře od nich takto jednu branku inkasovali. Jsou však silní i v kombinaci, přičemž se opírají o kreativní Janouška a Kesnera a hrotového útočníka Vašulína. Nebezpečný je i podhrotový hráč Rybička. Čeká nás těžký zápas proti týmu, který pravděpodobně bude vycházet ze zatažené obrany. Věříme, že se přesto dokážeme gólově prosadit a že utkání výsledkově zvládneme,“ zdůraznil Mucha.

Nastoupíte do pátečního duelu kompletní? „Na marodce je stále mladý záložník Ritter. Naopak s tréninkem už začali obránci Tlustý a Novotný,“ řekl závěrem asistent trenéra Radima Kučery.

Vzájemná bilance: 2 utkání  1 – 0 – 1  5:4 | doma: 1 utkání  1 – 0 – 0  2:0 | venku: 1 utkání  0 – 0 – 1  3:4

Ze vzájemných zápasů:
Jaro 19 – F:NL:    MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava  4:3 (0:1)
Góly: 54. Vencl, 57. a 60. Froněk, 90. Vašulín – 42. Vaculík, 73. Petr, 87. Klíma
Sestavy: CHR: Zíma – Řezníček, Rendla, Vencl, Hlavsa – Sixta (90.+1. Langr), Kesner, Dostálek (80. Krčál), Froněk (85. Mastík) – Rybička, Vašulín. VYS: Vejmola - Petr, Tijani (74. Klíma), Chlumecký, Novotný (46. Šefčík) – Šulc, Vaculík (86. Jawo) – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása.

Pod. 18 – F:NL:    FC Vysočina Jihlava - MFK Chrudim  2:0 (0:0)
Góly: 68. Zoubele, 85. Levin (pen.)
Sestavy: VYS: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler – Levin, Machuča (77. Šlein) – Javůrek (86. Vedral), Zoubele, Novotný – Turyna (58. Šefčík). CHR: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Langr (C) (82. Šípek) – Froněk, Vodrážka (82. Kopecký), Sixta, Dostálek – Rybička (70. Vašulín).

Zima 2015 – příprava:    FC Vysočina Jihlava – MFK Chrudim  2:0 (2:0)
Góly: 19. a 23. Mešanović
Sestavy: VYS: Blažek – Marek, Tlustý, Krejčí (72. Kryštůfek), Hybš (72. Batioja) – Štěpánek, Kučera (72. Přeučil) – Kliment (72. Fulnek), Šulek, Vaculík (72. Marcin) – Mešanović (60. Harba). CHR: Mrázek - Drahoš, Adámek, Radouš, Langr, Vodrážka, Kopecký, Řezníček, Vácha, Kesner, Sixta. Náhradníci: Luptovský, Krčál, Auf, Rybička, Malínský, Nadrchal, Mastík, Hannich, Vostradovský..

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 – Klobása, 1 – Tijani, Lacko, Mikuš, Koubek
Žluté karty: 2 – Tijani, Novotný, Fortelný, Vaculík. 1 – Klobása, Javůrek, Tlustý, Vedral, Vejmola.

MFK Chrudim

Pravděpodobná sestava: Mrázek – Sulík, Krčál, Vencl, Hlavsa – Janoušek, Sixta – Kesner, Rybička, Dostálek - Vašulín.
Trenér: Jaroslav Veselý
Střelci: 2 – Froněk, 1 – Vencl, Dostálek, Janoušek, Vašulín, Kesner, vlastní

Změny v kádru:
Příchody: Sixta (host. Slovan Liberec), Froněk (host. Písek), Hlavsa a Hynek (host. Hradec Králové), Janoušek (přestup Hradec Králové), Rybička (přestup Zbrojovka Brno), Tlapák (host. Vysoké Mýto), Ujec (host. Živanice).
Odchody: Kraják (konec host. Hradec Králové), Langr (konec host. Živanice), Rendla (ukončení kariéry).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu