08.03.2007, Miroslav Fuks

Tulis: „O nic jiného než o postup hrát nemůžeme“

Tulis: „O nic jiného než o postup hrát nemůžeme“FC Vysočina v neděli odstartuje nelehkou jarní pouť za postupem do nejvyšší soutěže Gambrinus ligy. Cesta mezi domácí elitu vede přes patnáct úspěšně zvládnutých zápasů v jarní části druhé ligy. Před rozjezdem sezóny jsme si povídali s osobou nejpovolanější, ředitelem klubu a předsedou představenstva Ing. Zdeňkem Tulisem.

 
Existuje pro klub jiná alternativa než návrat do I. ligy?

O nic jiného než o postup hrát nemůžeme. Jsme prakticky největší favorité soutěže, protože jsme v minulém ročníku hráli první ligu a deklarovali jsme, že jsme museli sestoupit jen proto, abychom se do ní vrátili natrvalo. Určitým způsobem však pro nás může být nevýhodou fakt, že nás jako favority postupu nikdo nepodcení.

Které týmy řadíte k největším konkurentům v boji o ligu?

Nad všemi jistě ční naše nejbližší pronásledovatelé, tedy Viktoria Žižkov a HFK Olomouc. Do postupové hry však ještě může promluvit prakticky celá horní polovina tabulky. Zvláště Bohemians měly v zimní přípravě skvělé výsledky, navíc náš osmibodový náskok nemusí být nepřekonatelný. Vždyť na podzim jsme dokázali stáhnout obdobnou ztrátu na HFK. Ještě bych upozornil na Sokolov, který se ze zadní pozice může stát obdobným překvapením, jako v sezóně 2004/05 Jihlava.

Dovedete si představit, že by se nakonec nepodařilo postupový cíl splnit?

Snažili jsme se vytvořit hráčům takové podmínky, aby byli schopni zvládnout velký tlak, který na ně samozřejmě bude vyvíjen. Ale na druhou stranu, míč je kulatý a může se stát cokoliv.

Během zimní přestávky jste posílili kádr o několik nových hráčů. Můžete prozradit, kolik jste za ně utratili?

Zpočátku padala různá jména, proběhlo spoustu jednání, přičemž se mluvilo o milionech. Nakonec se nám ale podařilo zvládnout všechny příchody v řádech statisíců. Nešlo o přestupy, ale hostování, tudíž vše bylo levnější. Zhruba jsme zaplatili kolem půl milionu korun. Každopádně současné posílení mužstva bylo maximem zimních klubových možností.

Splnilo doplnění týmu vaše představy?

Přišly posily přesně na posty, na které jsme chtěli. Zvláště o Vítovi a Balážovi nemůžeme mluvit jinak, než jako o posilách. A zapomínat nemůžeme na skutečnost, že se nám podařilo prodloužit působení opor Rzeszota a Faldyny. Navíc konkurenci v týmu zvedli talentovaní mladíci Gebreselassie, Cihlář či Rabušic, který se stal se šesti góly nejlepších střelcem zimní přípravy. Jsem přesvědčen, že je současný tým silnější než ten podzimní.

S jakým rozpočtem FC Vysočina v tuto chvíli pracuje?

Snažíme se ho udržet na částce 35 milionů. Je však jasné, že v případě neúspěchu bychom museli podstatně ubrat. Nicméně, já věřím, že k tomu nedojde a že postoupíme. Už jenom proto, že město a celý kraj by si to za svoji pomoc fotbalu v Jihlavě zasloužily.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu