07.11.2019, Miroslav Fuks

Michal Kadlec: Museli jsme prokazovat ofenzivní kvalitu

Michal Kadlec: Museli jsme prokazovat ofenzivní kvalituJuniorský tým FC Vysočina, či chcete-li dospělé „béčko“, se v létě vrátil do struktury českých mužských soutěží. Po sedmi ročnících v Juniorské lize však nezamířil do MSFL, kde v roce 2012 působil, ale musel se spokojit se 4. nejvyšší soutěží – Moravskoslezskou Divizí. A ve své skupině D si vede na výbornou, když 13 podzimních zápasů odehrál bez jediné porážky se ztrátou pouhých dvou bodů.

 

Věřil trenér Michal Kadlec před startem sezóny v takto skvělou bilanci a přezimování na 1. příčce?
Věřil jsem, že pokud absolvujeme kvalitní přípravu a kluci budou dobře pracovat v tréninku dál i během soutěže, mohli bychom být odměnění. To se myslím projevilo a kluci si to v zápasech uhráli. Některá vítězství se nerodila lehce, ale nakonec byla oceněná naše větší ofenzivní kvalita a odvaha utkání rozhodnout.

Jaká vlastně byla úroveň Divize v porovnání s Juniorskou ligou? Prověřila naše hráče?
V Juniorské lize se hrály více otevřené zápasy, celkově to bylo fotbalovější i běhavější, hra se přelévala. V Divizi je víc osobních soubojů, tempo hry je pomalejší, někdy duely byly zbytečně vyhrocené. Ve většině utkání jsme hráli do zabezpečených obran, soupeři se snažili o rychlé protiútoky. Museli jsme prokazovat ofenzivní kvalitu a být obezřetní v defenzivě.

Které podzimní duely byly nejtěžší? A které nejvydařenější?
Těžce se rodila výhra ve Ždírci, kde jsme otáčeli stav ve druhém poločase. Herně i výsledkově se nám vydařila utkání s Brnem a Lanžhotem. Ta byla důležitá z hlediska postavení obou mužstev v tabulce a jejich ambicím. A bude tomu tak i v jarní části. Gólově nadprůměrné bylo utkání s Velkou Bíteší, výsledek 9:0 se tolik nevidí. Dobře jsme zvládli duel v Bystřici nebo s Břeclaví. Tady jsme vstřelili poměrně brzy branky a utkání potom kontrolovali.

V jakém zápase jsi nebyl s výkonem mužstva spokojen?
Herní pohoda nám nejvíc chyběla v Humpolci a specifické utkání jsme sehráli v Tasovicích, kde naše vyrovnání přišlo až v nastaveném čase. Těžko jsme překonávali hluboký blok a nevýhodou pro nás byl i menší rozměr hřiště.

Jak bys zhodnotil kooperaci s trenéry prvního týmu? Jaké výkony fotbalisté „áčka“ v juniorce podávali?
Spolupráce fungovala velmi dobře. Při schůzkách jsme si vždy vyhodnotili aktuální stav a podle toho se rozhodli. Probíhala také zpětná vazba, kde jsme si vždy analizovali poslední utkání. S prvním týmem jsme také absolvovali mikrocyklus reprezentační přestávky, což bylo určitě přínosné. Hráči širšího kádru pravidelně nastupovali a na dosaženém průběžném výsledku mají jednoznačný podíl. Byli důležitým faktorem.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Jací hráči během podzimu zaznamenali největší výkonnostní skok?
Za naším výsledkem stojí úsilí všech hráčů, kteří se na něm společně podíleli. Výrazněji se však prosazovali Křišťál a Šteffl. Spolehlivé výkony podávali brankáři Jágrik a Lancman, dále také Kolčava. Ze širšího kádru „áčka“ potom Vedral a Trajković, kteří s námi odehráli většinu zápasů.

Je v silách týmu udržet první příčku i na jaře a postoupit do MSFL? Půjdete do jara s tímto cílem?
Štěstí přeje připraveným! V jarní části nás čeká více utkání na venkovních hřištích a důležité budou zápasy s mužstvy, které jsou nám v tabulce nejblíž. Na tohle se budeme chystat a přál bych si, abychom byli připravení co nejlépe!

Za spolupráci bych chtěl poděkovat realizačnímu týmu a všem v klubu, kteří se na chodu mužstva podílejí. Do jarní části přeji hráčům co nejvyšší sportovní výkonnost a také jim poděkovat za dosavadní výsledky a výkony!

Hráčské statistiky juniorky:

Vstřelené branky: 7 - Šteffl, 5 - Křišťál, Koubek, Kolčava, 3 - Vedral, Sargsyan, 2 - Novotný, Křivánek, 1 - Trajković, Svoboda, Kurtalić, J.Pavlík, Urbánek, Beltran, Pavlas, Koloušek, Jawo, Lacko, Rezek.

Odehrané zápasy: 13 - Trajković, Šteffl, 12 - Křišťál, 11 - Kolčava, Lát, Sargsyan, 10 - Pavlas, Koubek, Koloušek, 9 - Crha, Vedral, 8 - Urbánek, Kurtalić, 7 - Jágrik, Svoboda, 5 – J.Pavlík, Lancman, 4 - Fofana, Novotný, 3 - Mikuš, Ritter, Beltran, Časta, 2 - Křivánek, Jawo, Lokvenc, M.Pavlík, Pojezný, 1 - Veselý, Rezek, Tijani, Lacko.

Odehrané minuty: 1164 - Trajković, 1044 - Šteffl, 1039 - Křišťál, 912 - Koubek, 826 - Vedral, 800 - Kolčava, 694 - Sargsyan, 645 - Jágrik, 578 - Svoboda, 513 - Kurtalić, 472 - Lát, 460 - Crha, 456 - Lancman, 367 - Pavlík, 365 - Novotný, 278 - Fofana, 262 - Urbánek, 258 - Beltran, 225 - Ritter, 185 - Křivánek, Pavlík, Pojezný, 182 - Mikuš, 180 - Pavlas, 154 - Koloušek, 149 - Jawo, 126 - Časta, 94 - Veselý, 94 - Tijani, 93 - Lacko, 77 - Rezek, 11 – Lokvenc.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu