26.11.2019, Miroslav Fuks

Podzimní hodnocení žákovských týmů

Podzimní hodnocení žákovských týmůTradičně vám přinášíme podzimní statistiky jednotlivých žákovských mužstev, která působí v žákovských kategoriích Moravskoslezské ligy. Zároveň nabízíme stručná hodnocení ze strany trenérů daných mužstev.

 

U15 – starší žáci A

Trenér Pavel Benda – asistent Pavel Tvarůžek

Tabulka MSŽL: 6. místo – 25 bodů

Hodnocení podzimní části: Začátek podzimu byl pro nás velmi složitý – měli jsme bohužel velké množství hráčů se zdravotními problémy a k tomu těžké rozlosování, které nám připravilo dvojzápasy s nejlepšími týmy soutěže. V první části podzimu jsme se tak spíše hledali a výkony nebyly podle našich představ a možností. Ve druhé části se pak hráči postupně uzdravovali a naše výkony se začaly pomalu zlepšovat. To způsobilo i posun v tabulce, kde jsme nakonec poskočili do první poloviny na průběžné 6. místo.
Věříme, že zimní příprava proběhne bez komplikací a výkony hráčů se budou nadále zlepšovat. Jelikož se na jaře tabulka rozdělí, je našim výsledkovým cílem udržet se v horní polovině a hrát tak ve skupině o konečné 1.–6. místo. Jsme přesvědčeni, že na to kluci výkonnostně mají a věříme, že v trénincích na sobě budou poctivě a zodpovědně pracovat, aby to v jarních utkáních potvrdili. 
Nejvydařenější zápas podzimu: Určitě vítězné utkání na Slovácku (výhra 9:4) a dvojzápas se Sigmou Olomouc (domácí výhra 2:1 a venkovní remíza 3:3).

Nejhorší zápas podzimu: Dvě vysoké porážky s nejlepším týmem soutěže Baníkem Ostrava (doma 1:11 a venku 0:8), ve kterých nás soupeř po všech směrech jasně přehrál. Na jaře bychom pro něj chtěli být důstojnějším soupeřem.

Nejlepší hráči podzimu: Vyzdvihli bychom tyto hráče - bodově nás táhl Tomáš Zimmermann, ve druhé polovině podzimu hráli velmi dobře Vojta Dlouhý a Tadeáš Záruba, jako nově příchozí hráč zaujal svými výkony Tomáš Udržal, solidní výkony předváděli Adam Kasal a o rok mladší posunutí hráči Dan Bouchner, Bohouš Musil a Matěj Pivnička.

Přehled střelců branek za podzim: 11 - Zimmermann, 9 - Bouchner, 8 – Záruba, 7 - Udržal, 3 – Haala, Musil, 2 – Hána, Karásek, Pivnička, 1 – Dlouhý, Klouček, Raitmajer.

Přehled počtu odehraných zápasů za podzim: 16 – Karásek, Zimmermann, 15 – Bouchner, Haala, Musil, 14 – Dlouhý, Hána, Holan, Veselý, Záruba, 12 – Udržal, 11 – Kasal, Klouček, Pivnička, Procházka, Raitmajer, 5 – Krahula, Šancl, 1 – Novák, Skoumal.

U14 – starší žáci B

Trenér Michal Hlavňovský – asistent Jonatan Hána

Tabulka MSŽL: 8. místo – 25 bodů

Hodnocení podzimní části: Do podzimu jsme vstoupili s neměnným kádrem z kategorie U13, což může být výhoda z hlediska sehranosti, nevýhoda však vzhledem k „okysličení“ a zkvalitnění týmu. Myslím, že přechod na velké hřiště problémem nebyl. Na jaře jsme odehráli několik zápasů na velkém hřišti a kluci si zvykli rychle. Problém byl s adaptací na kvalitu týmů. Soutěž zahrnuje nejkvalitnější týmy Moravy a musíme si přiznat, že na top 4 týmy (Baník Ostrava, Slovácko, Sigma Olomouc, Zbrojovka Brno) jsme herně ani výsledkově neměli. Věřím, že na jaře už budeme těmto týmům více konkurenceschopní. Docílit toho můžeme poctivým přístupem k tréninku, doplněním kádru a kvalitním stravováním.
Naše největší nevýhoda oproti ostatním týmům je somatický vzrůst. Je potřeba si uvědomit, že někteří kluci jsou drobnější a v zápasech proti biologicky vyspělejším klukům se velmi málo prosazují. Fotbalovou kvalitu však mají a je potřeba mít trpělivost. Až se somaticky srovnají, fotbalově můžou jít strmě nahoru. Motivací a příkladem jim může být náš odchovanec Lukáš Masopust. Je to jeden z důvodů, proč jsme se málo prosazovali v útočné fázi. Směrem „nahoru“ jsme neměli tah, rychlost, sílu a razantní zakončení. Velmi pomohlo, když za nás několik poločasů odehráli hráči posunutí do kategorie U15 (Daniel Bouchner, Bohuslav Musil, Matěj Pivnička, Filip Veselý). Tito hráči jsou biologicky akcelerovaní, ale samozřejmě také fotbaloví a kvalitní po sportovní stránce.
U většiny hráčů jsme zaznamenali výkonnostní progres, což je náš pro nás důležité. Cílem je vychovat slušné lidi s dobrým charakterem. Zároveň však chceme vychovat kvalitní fotbalové individuality se zdravým sebevědomím, které dohromady tvoří tým a týmově se chovají.
Ještě chci zmínit naši spolupráci s kolegou trenérem Michalem Hlavňovským, která fungovala velice dobře. Na fotbal máme podobný názor a myslím si, že jsme se vzájemně doplňovali.

Nejvydařenější zápas podzimu: Nejvíce nám vyšel druhý poločas ve Zlínu, kde jsme vstřelili sedm branek a otočili zápas z 0:2 na 7:3. Dobrý zápas jsme odehráli doma s Prostějovem, kde jsme vstřelili 13 branek (výhra 13:3). Ještě bych zmínil slušný zápasem doma s Hodonínem (výhra 5:0) a na Slovácku (prohra 1:2)

Nejhorší zápas podzimu: Nejslabší výkon jsme podali v druhém poločasu doma s Opavou (prohra 0:5). Nezvládli jsme domácí zápasy se Slováckem (prohra 2:14) a s Brnem (prohra 0:6).

Nejlepší hráči podzimu: Nebudu znovu zmiňovat hráče, kteří jsou posunutí do vyšší kategorie. Pokud nastoupili, patřili k nejlepším na hřišti. Největší výkonnostní posun zaznamenal Marek Novák. Slušné výkony v podzimní části sezóny podávali (abecedně) Matyáš Dolejší, Viktor Nevěčný, David Pospíchal a Miroslav Šlechta. Vzhledem k úzkému kádru jsme na některé zápasy využili hráče z kategorie U13 po domluvě s jejich trenérem Michalem Vejmelkou. Nikdo z kluků nás nezklamal a nejlépe se adaptoval na velké hřiště Adam Hájek.

Přehled střelců branek za podzim: 14 - Kotrba, 8 - Bouchner, Šlechta, 4 - Skoumal, 3 - Červený, 1- Musil, Veselý, vlastní

Přehled počtu odehraných zápasů za podzim: 16 - Dobrovolný, Novák, Skoumal, Šerý, Šlechta, 15 - Brabenec, Dolejší, Nevěčný, 14 - Nesvadba, Veselý, 13 - Pospíchal, Půža, 12 - Kotrba, 11 – Červený, 10 - Bouchner, 6 - Hájek, 5 - Palán, 4 - Pivnička, Stratil, 3 - Musil, 2 - Široký, 1 - Exner, Pešek.

U13 – mladší žáci A

Trenér Michal Vejmelka - asistent Jan Široký

Tabulka SpSM - JIH: 6. místo - 24 bodů

Hodnocení podzimní části: V podzimní části soutěže jsme obsadili 6. místo (8 vítězství, 6 proher, skóre 119:66). V sezoně kluci plnili tréninkové cíle a snažili se je přenášet do utkání, což si myslím, že se nám dařilo. Ve většině utkání jsme byli herně aktivnější na míči, snažili jsme se měnit různé způsoby rozehrávky i přechodovou fázi. Naším největším problémem bylo zachytávat brejkové situace soupeře, které vznikaly nesprávným řešením herních činností v útočné fázi. Z těchto situací jsme byli nemilosrdně trestáni a dostávali velké procento gólů. V těchto činnostech se musíme zlepšit. Celkově kluci zaslouží pochvalu za přístup v tréninku, v utkáních potřebujeme zlepšit sebevědomí při řešení herních situací.

Nejvydařenější zápas podzimu: Jednoznačně jím byl duel se Slováckem. V tomto utkání kluci podali nejlepší výkon celé podzimní části sezony. Do té doby neporažené Slovácko jsme i herně přehrávali a zaslouženě tento zápas vyhráli. Velkou kvalitu mělo i utkání se Zlínem, kde jsme v posledních deseti minutách zvrátili nepříznivý vývoj zápasu.

Nejhorší zápas sezony: Sehráli jsme ho se Spartou Brno. V tomto utkání kluci dělali velké individuální chyby. Přechodovou a útočnou fázi jsme řešili pomalu a s řadou herních nepřesností. Tento zápas jsme zaslouženě prohráli.

Nejlepší hráči: Kotrba Matěj a Pospíchal David - oba posunuti do U14. Z hráčů, kteří hráli za U13 abecedně: Exner Jakub, Hájek Adam, Široký Matyáš, Zmrhal Sebastian.

Přehled střelců branek za podzim: 26 - Palán, 19 - Pešek, 15 - Zmrhal, 13 - Zich, 9 - Maňhal, 8 - Sedláček, 6 - Kotrba, 4 - Starý, Exner, 3 - Novotný, Fíla, Doležel, Stratil, 2 - Povolný, 1 – Pospíchal.

Přehled počtu odehraných zápasů za podzim: 14 - Zmrhal, Zich, Starý, Pešek, Novotný, Maňhal, Fíla, Exner, 13 - Doležel, Sedláček, Povolný, Široký, 12 - Stratil, Palán, Hájek, 2 - Kotrba, Pospíchal, 1 - Novický.

U12 – mladší žáci B

Trenér Tomáš Kaplan - asistent Vladimír Říha

Tabulka SpSM - JIH: 2. místo - 36 bodů

Hodnocení podzimní části: Odehráli jsme celkem 14 zápasů. V těchto duelech jsme 12x zvítězili a 2x prohráli. Celkově jsme nastříleli 132 a obdrželi 56 branek. Většinu kluků musíme pochválit za to, jak přistupují k tréninkům a jak rychle se po přechodu z přípravek přizpůsobili vyššímu tempu hry v utkáních. Druhé místo po podzimu je velmi příjemným překvapením.

Nejvydařenější zápas podzimu: I přes konečnou prohru jsme jeden z nejlepších zápasů odehráli se Zbrojovkou Brno. Další velmi povedená utkání jsme sehráli se Zlínem, Žďárem nad Sázavou a Vyškovem.

Nejhorší zápas podzimu: Paradoxně nejméně vydařená utkání, co se týká herní stránky, jsme i přes vysoké výhry sehráli proti mužstvům ze spodní části tabulky. Jmenoval bych Spartu Brno, Havlíčkův Brod, Boskovice a Líšeň.

Nejlepší hráči podzimu: Nejstabilnější výkonnost prokazovala trojice Filip Liška, Zdeněk Koubek a David Novotný.

Přehled střelců branek za podzim: 40 - Novotný, 15 - Zvolánek, 13 - Říha, 12 - Poul, 10 - Ritter, Koubek, 9 - Liška, 5 - Havlíček, 4 - Pacholík, Grigoryan, 2 - Jílek, 1 - Tlačbaba, Pojman, Pípa, Kadlec, Čížek, Šána,

Přehled počtu odehraných zápasů za podzim: 14 - Zvolánek, Tlačbaba, Říha, Ritter, Poul, Pojman, Pípa, Liška, Koubek, Kadlec, Novotný, Havlíček, Čížek, 13 - Novický, Pacholík, 8 - Grigoryan, 5 - Šána, 4 - Jílek, Jaroš, 1 - Motáček, Š.Šoukal, D.Šoukal, Barusel.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu