16.12.2019, Zuzana Michalková

Radek Nápravník: Výkon dívek v soutěži byl na dobré úrovni

Radek Nápravník: Výkon dívek v soutěži byl na dobré úrovniPoslední hodnotící rozhovor letošního roku se týká týmu, který byl v mládežnické struktuře FKM vytvořen jako poslední - družstva starších žákyň, jenž byl zařazen do nejvyšší soutěže. Trenéra Radka Nápravníka jsme požádali o shrnutí výkonů jeho svěřenkyň během podzimní části.

 

Jak vznikal vůbec poprvé kádr starších žákyň?
Družstvo starších žákyň vznikalo postupně od léta 2018. Po úspěšném dívčím turnaji výběrů OFS Kraje Vysočina, kde vybojovalo družstvo jihlavského OFS dívek hned stříbrné medaile, padla myšlenka vytvořit družstvo žákyň jako podporu pro tým žen.

V sezóně 2018/19 se tedy hlavně formoval budoucí kádr dívek, kdy holky hrály ve svých domácích týmech soutěže a v nově budovaném mančaftu se scházely jedenkrát týdně ke společnému tréninku. Společně následně odehrály celkem 4 halové turnaje a 8 přátelských utkání s chlapeckými i dívčími týmy. Logicky pak došlo k rozhodnutí o vhodnosti zapojit nově vytvořený celek do dívčích soutěží.

Jak těžké bylo naskočit hned mezi elitní týmy?
Na počátku letošní sezóny před námi stál velký otazník, především s přeorientováním na normální hřiště, protože žákovská dívčí liga se hraje na celé hřiště v klasickém počtu 10+1. Tyto zkušenosti mělo minimum dívek, kdy soutěže v okolních OFS se hrají rozdílně. Někdo 7+1 na šířku hřiště a někdo 8+1 na hřiště mezi pokutovými územími. Současně obraz fyzické a technické připravenosti dívek v soutěži se nám ukázal až před soutěží při přátelském utkání s dívkami Dukly Praha.

Po odehraném podzimu však musím konstatovat, že připravenost a výkon dívek v soutěži byly na dobré úrovni. S polovinou týmů jsme srovnatelní a jen trocha více toho štěstí nám chyběla k příznivějším výsledkům.

Který zápas se Vám jevil jako nejvydařenější a který naopak?
Vydařených zápasů jsme odehráli několik v průběhu podzimu… Domácí proti Liberci a ABC Bráník, venkovní proti Hradci Králové a Teplicím.
Za jeden z nejvydařenějších a nejbojovnějších považuji zápas proti Spartě Praha. Přestože výsledek by napovídal o jednostranném zápase, tak zúčastnění diváci musí opravdu potvrdit vysokou úroveň bojovného a útočného zápasu z obou stran.
Nepovedl se nám zápas proti pražské Slávii, kdy proti naší marodkou oslabené sestavě nastoupilo hned osm reprezentantek WU-15. To byla trochu hra kočky s myší.

Jak bude probíhat zimní příprava žákyň?
V současné době máme rozjednanou účast v zimní lize žáků v Lukách nad Jihlavou i přátelská utkání na umělkách v Třešti a Jihlavě, kdy se budou zkoušet i případné posily do již sladěného kádru.

Co byste chtěly do začátku jarní části zlepšit?
Přes zimní období se budeme věnovat stejné osobní i kolektivní přípravě jak v kterémkoliv jiném fotbalovém týmu. Zvýšenou pozornost si zaslouží zakončování a předfinální kombinace.

Co připravujete z dlouhodobějšího pohledu?
Tento podzim se začal podobně jako tým starších žákyň vytvářet i tým mladších žákyň, zde se jedná především o ročníky 2008-2010. Zatím trénují jedenkrát týdně a nehrají soutěže, ale je v plánu vytvořit družstvo a zapojit je do soutěží. Tímto bych se chtěl obrátil na rodiče dívek uvedených ročníků, kteří by měli zájem navštívit trénink, aby nás kontaktovali.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu