13.12.2019, Miroslav Fuks

Jan Staněk: Chceme těžit z podzimní sehranosti týmu

Jan Staněk: Chceme těžit z podzimní sehranosti týmuPodzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dopsala svůj šestnáctizápasový příběh. FC Vysočina se vyrovnal se smolnou baráží o postup i letními změnami v kádru a znovu potvrdil roli jednoho z favoritů na postup. Tým se od počátku druholigové soutěže držel v čele tabulky a nakonec přezimuje na příjemném 2. místě tabulky se ziskem 32 bodů. Znamená to tříbodovou ztrátu na vedoucí Pardubice a jednobodový náskok na Brno a Duklu Praha.

 

O hodnocení podzimní sezóny jsme požádali ředitele klubu Jana Staňka. Jak její průběh a dosažený výsledek hodnotí?
Jsem rád, že jsme zase nahoře. Nebudu teď hodnotit, že venku to mohlo být lepší, protože zase doma to mohlo být horší. Celkově jsme na tom prakticky stejně jako loni po podzimu a máme tak dobrou startovací pozici na jaro. Týmy z čela tabulky jsme až na Hradec a Ústí porazili, což nám ukazuje, že v důležitých zápasech umíme být silní. Osm vítězství doma je parádních, protože vítězit doma je základ. Nakonec máme vše ve vlastních rukou, protože když na jaře vyhrajeme všechna utkání, skončíme první.😊

Lze z Vašeho pohledu porovnat sílu jarního a podzimního kádru FC Vysočina?
To je vždy velmi složité. Poslední sezóny je každý půl rok tým v zásadě jiný a těžko se porovnává, protože jak jaro, tak i podzim mají svá specifika. Například na jaře 2019 byl tým zpočátku kritizován za ne moc atraktivní hru, aby pak odehrál skvěle třeba utkání v Hradci, Ústí a obě utkání v baráži. Teď hrál tým výborně doma, ale zase venku moc sebevědomí neprokazoval. Silné a slabé stránky týmu z jara a podzimu se nekryjí, nicméně obě mužstva byla na tuto soutěž silná, a to jak fotbalově, tak i mentálně.

Radim Kučera se svým realizačním týmem končí rok na lavičce FC Vysočina. Jak jeho dosavadní působení v Jihlavě hodnotíte? Naplňuje očekávání, které jste do jeho příchodu vložili?
Beze zbytku naplňuje a řekl bych, že v některých ohledech i rychleji postupuje v některých oblastech, než bychom i čekali. Skvěle funguje spolupráce se všemi složkami klubu i s akademií, celý trenérský tým je velmi praktický a dokáže si se všemi lidmi v klubu vyjít vstříc. Myslím, že trenéra, který by tak vnímal filosofii klubu, jak jí vnímá Radim a jeho tým, tento klub dlouho neměl. Absolutně nesobecky a trpělivě pracují, aby jednotlivé hráče posunuli dál, aby integrovali odchovance, cizince, jiné nové hráče a udělali s mužstvem co možná nejlepší výsledek. Trenéři chápou, že hráči jsou základní hodnotou klubu a klub zase cítí, že naši trenéři tu hodnotu vytváří, rozvíjí a zhodnocují.

K jakým změnám v kádru přes zimu dojde?
Oproti předchozím rokům bychom chtěli mužstvo udržet co možná nejvíce pohromadě, abychom těžili z podzimní sehranosti. Honza Pavlík by se měl vrátit do Sparty. Matěj Koubek se může vrátit do Bohemky, ale o tom se ještě bude diskutovat a rozhodnutí bude hlavně na něm. Honza Fortelný by měl za odměnu absolvovat část zimní přípravy se Spartou, ale na jaře by měl hrát normálně dál u nás. Další změny budeme dělat, jen pokud by došlo k odchodu. Naši snahou bude, že odejdou maximálně 1-2 hráči. Pokud by se tak stalo, máme rozjednané náhrady. Během ledna budeme pravděpodobně testovat dva hráče z Nigérie a opět se připojí Esteban Beltrán a Halassane Fofana.

Zařadíte do kádru „áčka“ některé talentované dorostence či juniory?
Do přípravy se zařadí mladí fotbalisté, kteří byli na hostování a někteří hráči z „B“ týmu podle zdravotního stavu. Dva hráči U19 by se měli zapojit do některých přátelských utkání.

Co byste chtěl závěrem vzkázat fanouškům, veřejnosti, reklamním partnerům klubu, hráčům a trenérům?
Všem děkuji za podporu v uplynulém kalendářním roce, představuje to povzbuzení do práce v těžkých dobách. Fanouškům bych vzkázal, aby nás podporovali jako dosud a aby se jim klub zarýval hlouběji do jejich srdce. Snad přitáhneme stovky dalších tím, jak se nám bude dařit v roce 2020.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu