Velkou premiéru v „áčku“ FC Vysočina si na stadiónu Ústí nad Labem odbyl mladý obránce <b>Theodor Gebreselassie</b>. Fotbalista s česko – etiopskými kořeny zvítězil v minisouboji s mnohem zkušenějším Pavlem Bartošem a obsadil místo na pravém kraji jihlavské obrany. Jak Theo, který s fotbalem začínal ve Velkém Meziříčí, svůj výkon viděl?
„Myslím si, že se mi docela dařilo. Dokonce se mi ze zadní pozice dařilo i útočit a jednou jsem byl po narážečce s Faldynou i blízko gólu. Střela mi bohužel nesedla ideálně. Moc bych si přál, kdybych zůstal v sestavě i pro domácí zápas s Hlučínem.“ Byl jsi před utkáním nervózní? „Určité obavy jsem před utkáním a na jeho počátku měl. Poté však ze mne nervozita spadla a hrálo se mi dobře. Určitě mi pomohlo, že jsem u průběhu týdne začal podle rozestavění tréninku tušit, že v základu nastoupím. Mohl jsem se tak na zápas psychicky trochu připravit.“
Jediný střelec utkání Ivo Svoboda potvrdil slova trenéra Bokši o tom, že výkon Vysočiny nebyl zcela dle představ: „Určitě jsem soupeři nechtěli umožnit, aby se dostal do takového množství šancí. Navíc se nám příliš nedařila kombinace, kterou kvalitní terén umožňoval. Naštěstí se nám náš tříbodový cíl podařilo splnit a udrželi jsme se tak na 2.: příčce. Nic jiného než výhru jsme z Ústí nebrali. Teď musíme rozebrat chyby, který jsme se v zápase dopustili, a co nejlépe se připravit na Hlučín.“ A jak viděl svůj důležitý gól: „Od Petra Vladyky jsem dostal ideální balón za obranu, míč jsem potáhl a gólmana prostřelil. Tohle byla tutovka, kterou jsem musel proměnit.“
Kapitán týmu Petr Vladyka patřil mezi nejaktivnější hráče v jihlavském dresu, přesto se svým výkonem nebyl zcela spokojen: „Bylo znát, že jde o první zápas sezóny. Oba týmy se trochu hledali a nevěděli, co od sebe mohou čekat. Mně osobně se nehrálo nejlépe, v průběhu sezóny by to snad mělo být jenom lepší. Každopádně jsme dosáhli velmi důležité výhry, kterou jistě v průběhu sezóny ještě několikrát oceníme. V Ústí žádný mančaft nebude vyhrávat lehce. S rozjezdem jara musíme být spokojení.
Pokračovat na další článek: