11.02.2020, Miroslav Fuks

Další domácí prověrka: ve středu od 16:00 proti Znojmu

Další domácí prověrka: ve středu od 16:00 proti ZnojmuPočetná znojemská klika v jihlavské kabině se těší na pikantní herní prověrku. Ve středu 12. února totiž na jihlavskou umělku nepřijede dříve avizovaná slovenská Petrželka, ale místo ní účastník MSFL – 1.SC Znojmo. Duel proti tradičnímu regionálnímu rivalovi vypukne v divácky příznivých 16:00 hodin.

 

V kádru FCV lze vystopovat opravdu silnou vazbu k 1.SC. Znojemský dres v minulosti oblékali gólman Vlastimil Veselý, křídelník Jan Javůrek a středopolař Matúš Lacko. Znojemským patriotem je trenér brankářů Josef Hanzálek a velmi úspěšné trenérské období zde strávil kouč Radim Kučera.

Vzájemné zápasy obou klubů mají velmi bohatou minulost. V minulosti probíhaly zejména na druholigové úrovni, ovšem poslední měření sil má prvoligový punc. Došlo k němu před šesti lety v únoru 2014, kdy bezbrankové partie proběhla na brněnském Králově Poli, kde Znojmo nalezlo prvoligový azyl. Na podzim zvítězila Jihlava na svém stadiónu výrazně 4:0. Další mistrovský duel se na podzim 2015 uskutečnil v rámci MOL Cupu, kde prvoligová Vysočina rozstřílela druholigové Znojmo 0:5. Poslední přípravné duely se odehrály v roce 2017. V lednu se na jihlavské umělce odehrála přestřelka 3:3 a zářijová prověrka nabídka hned 8 branek, z toho 6 ve znojemské síti.

Současné Znojmo nezažívá úspěšné fotbalové časy. Po deseti letech v ligových soutěžích si znovu musí zvykat na působení ve III. lize. A v MSFL zatím nepřipomíná ambiciózního exligistu, neboť přezimuje až na 13. pozici. Ligové časy pamatují Avdić, Malár, Cheredea, St. Hillaier či zkušený Okleštěk. V zimní přípravě zatím 1.SC čeká na první výhru, když remizovalo s „béčkem“ bratislavského Slovanu, slovenským Šamorínem a Hodonínem. Tým trenéra Milana Volfa prohrál s juniorkou Slovácka, divizním Humpolcem i rakouským Amstettenem.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu