20.04.2020, Miroslav Fuks

Radim Kučera: Věříme, že hráče budou tréninky bavit

Radim Kučera: Věříme, že hráče budou tréninky bavitVíce než pět týdnů se kouč Radim Kučera musel obejít bez přímého trénování svých svěřenců. Stejně tak i další čeští trenéři. Dneškem se však situace mění – vládní nařízení umožnila obnovení tréninkového procesu v ligových týmech. V jakých podmínkách a za jakých omezení budou trénovat fotbalisté FC Vysočina?

 

Rozhodli jsme se do této přípravy zařadit 30 hráčů a 5 gólmanů, které jsme rozdělili do pěti skupin s šesti hráči a jedním brankářem. Zároveň náš realizační tým rozšířil trenér „béčka“ Michal Kadlec a kondiční trenéři Miloš Kračmar a Jan Budějský. Jednotlivé tréninkové skupiny budou od pondělí do pátku rotovat mezi trenéry a hřišti s odlišnou tréninkovou náplní. Během tréninku samozřejmě budeme dodržovat stanovené odstupy, hráčům bude k dispozici dezinfekce a bude jim zamezeno sprchování a převlékání na stadiónu. To bude zatím možné pouze v jejich domácím prostředí. Chceme se vyvarovat problémům a minimalizovat veškerá rizika.

Výhodou je množství ploch, kterými disponujete...
Je to rozhodně velké plus. Vlastně jen hřiště ve Vyskytné nebo v Antonínově Dole se nenacházejí v areálu v Jiráskově ulici. V jeden čas tak může makat pět oddělených tréninkových skupin.

Lze upřesnit jména hráčů, kteří se do přípravy „áčka“ zapojili?
Z hostování v MSFL máme zpět Radka Křivánka, Davida Šteffla a Martina Pavlíka. Z dorostu jsou teď s námi gólman Adam Prchal a trojice Fares Shudeiwa, Václav Havlín a Jan Růžička. Průběžně jsme připravení dávat šanci i dalším talentovaným mladíkům z klubové líhně. Chceme je vidět a vyzkoušet.

Jak si se svými svěřenci v uplynulém období komunikoval?
Ten kontakt byl prakticky denní. Ať již přes WhatsApp nebo i telefonicky. Hráči každý večer obdrželi individuální tréninkové pokyny na následující den. V tomto režimu jsme jeli vlastně od 13. března. Pro kluky to běhání a posilování jistě bylo náročné a stereotypní. Myslím si, že se na dnešní zahájení týmových tréninků těší. Že konečně budou v kontaktu s týmem, že do přípravy zařadí kontakt s míčem, že si po dlouhé době zastřílí na brankáře nebo si užijí různých forem soutěží. Věříme, že hráče budou tréninky bavit. Ostatně, na tréninky se těšíme i my trenéři.

Dneškem startuje něco z fotbalového hlediska dosud nepoznaného...
Je to tak. Začíná nám další příprava. Všichni doufáme, že stanovený termín možného obnovení ligových soutěží bude dodržen. Nebo že ještě lépe dojde k umožnění dřívějšího startu soutěží, než za sedm týdnů. Snad brzy dojde k postupnému uvolňování podmínek, aby na hřišti mohlo docházet k bližšímu kontaktu hráčů, abychom si mohli zahrát klasický fotbal 11 na 11, abychom mohli uvažovat o sehrání přípravných utkání... Každopádně jsou podmínky pro všechny stejné, dají se zvládnout a my se s nimi musíme porvat.

  • fotografie z úvodního tréninkového dne obnoveného tréninkového procesu - ZDE
  • kompletní video rozhovor s Radimem Kučerou naleznete na Youtube kanálu Ježour TV

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu