05.06.2020, Miroslav Fuks

Vysočina v duelu aspirantů na postup potřebuje vyhrát

Vysočina v duelu aspirantů na postup potřebuje vyhrátKonečně v době pokoronavirové získat tři body, porazit jednoho z aspirantů na postup, vrátit mu podzimní prohru a trochu zahladit vrásky fanouškům FC Vysočina. Nejen s těmito úkoly půjdou v pondělí 8. června jihlavští fotbalisté do důležité bitvy proti Hradci Králové. Utkání 4. a 5. celku tabulky vypukne v 18:00 hodin před kamerami ČT Sport. FCV nabízí omezený počet místa na stadiónu svým permanentkářům.

 

Více informací pro permanentkáře najdete TADY. Místa pro ně jsou na stadiónu stále k dispozici!

Důležitost pondělního utkání umocňuje fakt, že oba celky mají v našlapané tabulce shodný počet bodů - 36. Hradečtí se mohou těšit ze slušného vstupu do jara, v němž ze čtyř utkání vyválčili 6 bodů (z toho 5 v době po koronaviru) a nepoznali hořkost porážky. Na březnovou domácí remízu s Líšní dali zapomenout vydřenou výhrou ve Varnsdorfu (od 52. minuty přitom hráli v oslabení) a poté museli strávit dvě remízy 2:2 - doma s Třincem a naposledy v Chrudimi, kde bodík zachraňovali v posledních vteřinách.

Oba celky se před televizními kamerami střetly i v srpnu a pro FCV to není dobrá vzpomínka. „Tento podzimní zápas nám herně vyšel, nikoli však výsledkově. Hradec to tehdy s námi měl těžké a působil jako horší celek, přesto nakonec zvítězil a vstřelit čtyři branky,“ zapátral v paměti kouč Radim Kučera.

S čím půjdete do pondělní odvety? „Hradec má ve vzájemných zápasech zatím navrch. Teď jede k nám a my chceme udělat maximum pro vítězství. Pro to, abychom se v tabulce udrželi v kontaktu s předními příčkami. Právě nadcházející zápas s Votroky může být cestou k tomu, jak se dostat ze stávající krize. Primárně potřebujeme zapracovat na defenzívě, prostě nedostat branku. Hrajeme v domácím prostředí, kde se nám dlouhodobě daří, a musíme do utkání dát všechno. Potřebujeme uhrát příznivý výsledek, i když nám to třeba herně nepůjde. Je jasné, že tři body proti silnému Hradci by týmu do dalších duelů velmi pomohly z hlediska sebevědomí.

Kde vidíte sílu a přednosti hradeckého mančaftu? „Klíčovým hráčem je ofenzivní Vlkanova. Je rozdílovým fotbalistou, dokáže to vzít na sebe a dává i branky. Hradec bojuje o postup a staví na kompaktním a týmovém výkonu,“ upozornil domácí lodivod.

Které hráče budete postrádat? „Nechci se vymlouvat na absence, ani je konkretizovat. Máme určité zdravotní problémy, stejně jako každý tým. Zároveň máme dostatečně široký kádr hráčů, kteří teď dostanou příležitost. Musí se o své místo porvat a ukázat se v co nejlepším světle. Proto v týmu jsou,“ zdůraznil Kučera.

Vzájemná bilance: 19 utkání  6 – 6 – 7  21:23 | 9 utkání  4 – 3 – 2  14:8 | 10 utkání  2 – 3 – 5  7:15
Poslední vzájemné utkání:
30.8.2019 - Vysočina nezvládla ani druhý venkovní zápas v řadě. V důležitém duelu v Hradci Králové byla v první půli lepším celkem a šla do vedení díky zakončení Stanislava Klobásy. Jenže Vlkanova ze sporně nařízené penalty vyrovnal a další šance FCV již zůstaly nevyužity. Naopak domácí Prekop se ve vyrovnané druhé půli dokázal prosadit a na jeho trefu navázal Vlkanova. Hosté se však nevzdali a Matěj Koubek dokázal ještě snížit. Nebylo to však nic neplatné, neboť Vlkanova v závěru završil svůj hattrick a konečný divoký stav 4:2 (1:1).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Klobása, 5 - Jawo, Smejkal, 3 - Vaculík, Mikuš, 2 – Lacko, Koubek, Zoubele, 1 – Rezek, Arroyo, Tlustý, Fortelný, Tijani.
Žluté karty: 5 - Novotný, 4 – Tijani, Lacko, 3 – Vaculík, Smejkal, Fortelný, Javůrek, 2 – Zoubele, Jawo, Vejmola, Rezek, 1 – Mikuš, Klobása, Tlustý, Vedral, Mucha.

FC Hradec Králové

Sestava v posledním utkání: Ottmar – Urma, Král, Zbrožek, Čech – Jukl, Soukeník (46. Kateřiňák) – Mejdr, Vlkanova (88. Frýdek), Durděvić (55. Procházka) – Martinec.
Trenér: Zdenko Frťala
Střelci: 9 – Vlkanova, 3 – Martinec, Zbrožek, Prekop, Durděvić, Šípek, 2 – Urma, Ch.Frýdek, Mejdr, 1 – Čech, Leibl, Jukl, Soukeník, Doležal, Procházka, J.Rada, Firbacher.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu