21.06.2020, Miroslav Fuks

Radim Kučera: Kluci zahráli velice dobře

Radim Kučera: Kluci zahráli velice dobřeFotbalová Vysočina se konečně dočkala tříbodového zisku. Poprvé po koronaviru, poprvé v Sokolově a po dlouhých deseti duelech venku. Dílčí spokojenost po utkání jistě prožíval kouč Radim Kučera, jehož tým se z druholigové výhry radoval po třech a půl měsících.

 

Jak zápas v Sokolově viděl? „Uplynulá doba, kterou jsme s celým týmem prožívali, byla celkem frustrující. Náš mančaft má nějaké ambice, místo toho si sahal na dno... Přitom jsme před sebou za pouhé tři dny měli další těžký zápas, k němuž jsme navíc museli cestovat hodně daleko za soupeřem, s nímž má klub špatnou bilanci. Výchozí situace nebyla vůbec jednoduchá. Kluci však ukázali vnitřní sílu, zahráli velice dobře a od prvních minut šli za vítězstvím. Drželi jsme otěže utkání v rukou a bylo to o tom, kdy se nám podaří vsítit první branku. Bohužel, některé šance jsme neproměnili a Javůrek trefil tyčku. Pak trochu zahrozili domácí, naštěstí jsme to byli my, kdo šel do vedení. Poté to chtělo přidat pojistku, která visela ve vzduchu. Naše hra byla dobrá, až na pár nevydařených momentů, z nichž nás soupeř naštěstí nepotrestal. Když jsme ve druhém poločase vsítili důležitý druhý gól, tak jsme si mysleli, že utkání v klidu dohrajeme. Jenže sudí po teatrálním pádu Červenky pískl penaltu, přitom minutu předtím jasný pokutový kop na Mikuše neviděl. Snížení nás však nedostalo do kolen, naopak jsme si byli schopní nadále vypracovávat šance. Spoustu jsme jich spálili, ovšem Mikuš třetí pojistku trefil. V závěru ještě nastřelil tyč Shudeiwa,“ zrekapituloval duel kouč Radim Kučera.

Jak si v bráně vedl debutant Lancman? Nakolik mu pomohli spoluhráči? „Podal velmi dobrý výkon, který však byl podpořen spoluhráči. Hodně jsem na ně před utkáním apeloval, aby mu nedávali těžké přihrávky, nedostávali ho pod tlak a vzájemně intenzivně komunikovali. Mám radost, že Michal utkání zvládl. Zvlášť, když je odchovancem. Těch mladíků z líhně FCV ostatně bylo v základu více - Svoboda, Pojezný a Shudeiwa, což je jistě dobrá vizitka klubu,“ zdůraznil Kučera a okomentoval i další změny v sestavě: „Před utkáním jsme mluvili se Zubem, který v poslední době odehrál v krátkém sledu všechno a už toho měl opravdu plné kecky. Nechali jsme jej proto odpočinout. Naopak jsme mohli využít čerstvějších záložníků Smejkala a Fortelného, kteří dnes vypadali hodně živě. Po dlouhé době nastoupil Svoboda, který podal hodně kvalitní výkon a řekl si o setrvání v základní sestavě. Herně nahoru jde další mladík Shudeiwa a tahounem ofenzívy se stává Mikuš, na němž je vidět herní pohoda.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu