20.03.2007, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Peteřík jde do rezervy. Přestoupit letos už nesmí

Peteřík jde do rezervy. Přestoupit letos už nesmíJihlava - Zahraniční angažmá v nejvyšších soutěžích v Kazachstánu, Maďarsku či Švédsku? Nebo hostování v prvoligovém Slovácku? Ani jedno z toho! Fotbalový útočník Tomáš Peteřík, který si během zimní přípravy hledal nové působiště, si musí na odchod z druholigové Jihlavy minimálně do léta nechat zajít chuť.

 
Nakonec totiž zůstane na Vysočině, kde navíc zahájí jaro v třetiligové jihlavské rezervě. „Zatím ve mně převládá zklamání. Ale prostě vím, že s tím nic udělat nejde,“ říká smutně sedmadvacetiletý forvard. „Teď musím bojovat v Jihlavě.“

Na Vysočinu zamířil Peteřík loni v létě, kdy neúspěšného nováčka minulého ročníku nejvyšší soutěže posílil z týmu FC Natres, hrající třetí švýcarskou ligu.

V první polovině podzimu tvořil společně s Petrem Faldynou útočnou dvojici Jihlavy. Jenže se herně a střelecky trápil, v 11 zápasech vstřelil pouze jedinou branku a později byl trenérem Bokšou přeřazen do B týmu. „Jako útočník jsem dal jenom jeden gól, což je málo,“ přiznává Peteřík.

Protože ale věří, že má na více než hrát v MSFL, rozhodl se v zimě najít nové angažmá.

Nejprve si zkoušel odejít do zahraničí. Na testech byl hned ve dvou maďarských klubech, Honvéd Budapešť a FC Tatabánya, poté se připojil v Turecku k soustředění předloňského kazašského mistra FC Aktobe.

„K těm nabídkám jsem se dostal přes svého manažera. Nijak složité to nebylo, spíš to bylo trošku o cestování a těchto věcech,“ popisuje Peteřík komplikovanou přípravu.

Na testech u kazašského celku sice uspěl, Aktobe ale už mělo naplněnou povolenou kvótu tří cizinců. Proto se Peteřík rozhodl zkusit štěstí ve Švédsku. Do toho však nakonec ani neodletěl.

„Nevyšlo to. Náš let odložili kvůli špatnému počasí,“ vzpomíná Peteřík, který nemusel litovat. „Další den jsem dostal nabídku od Slovácka, abych šel na test tam. Tak jsem jel. Říkal jsem si: je to první liga. A za zkoušku nic nedám.“

Sestupem ohrožený klub se ukázal jako dobrá volba. Peteřík zde uspěl a poté, co arbitrážní komise po uhrazení však dluhů Slovácku povolila přestupy, měl se stát jednou z jeho zimních posil. Jenže nestal. „Se Slováckem jsem se sice na všem domluvil, s hostováním souhlasila i Jihlava, ale když mě jeli v pátek zaregistrovat na svaz, dozvěděli se, že nemůžu přestoupit,“ popisuje Peteřík.

Důvod? Pro útočníka by hostování ve Slovácku bylo už třetím přestupem v této sezoně. A to pravidla zakazují. „Když jsem se v létě přišel z Natres, vracel jsem se pozdě. Takže jsem byl už zaregistrován ve Švýcarsku. Navíc jsem do Jihlavy musel přestoupit přes mateřský klub z Plzně,“ popisuje Peteřík. „Přesto, že jsem ve Švýcarsku a Plzni letos ani jednou nehrál, nesmím už letos už nikam přestoupit.“

Zklamaného hráče tak na jaře přeci jen čeká jihlavská rezerva. „Začnu v B mužstvu a budu se snažit odvést co nejlepší výkony,“ slibuje Peteřík, jenž podobnou situaci nikdy nezažil. „Teď už vím, že si příště musím lépe hlídat data svých přestupů.“

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu