21.03.2007, Miroslav Fuks

Jihlava a Vysočina řekly své ano olympiádě!

Jihlava a Vysočina řekly své ano olympiádě!Olympiáda pro Českou republiku. Pod tímto sloganem se v březnu rozjela po celé zemi road show, která propaguje kandidaturu na hry v dalších městech, kde by olympionici mohli soutěžit. V pořadí třetí zastávkou této osvětové olympijské kampaně byla ve středu 21. března Jihlava. Konkrétně stadión FC Vysočina v Jiráskově ulici, který by mohl být dějištěm jedné ze základních skupin olympijského fotbalového turnaje pro hry v letech 2016 nebo 2020.

Rozsáhlou fotodokumentaci z celé akce naleznete ZDE.

 
Před početnou novinářskou obcí nejdříve promluvil budoucí ředitel obecně prospěšné společnosti Praha olympijská Tomáš Petera. Poté si vzali slovo hejtman kraje Vysočina RNDr. Miloš Vystrčil a primátor Statutárního města Jihlava Ing. Jaroslav Vymazal, kteří vyslovili svoji podporu konání jedné ze skupin olympijského turnaje v Jihlavě. V něm vidí velkou šanci na zviditelnění města a regionu a cestu ke zkvalitnění nejen sportovní infrastruktury. Mikrofon poté putoval do rukou patnáctiletého útočníka FC Vysočina Matěje Vydry, kterému mu se dostalo cti zastupovat potencionální české olympioniky. „O tom, že by v Jihlavě někdy byla olympiáda, se mi ani ve snu nezdálo. Tato vidina pro mě představuje obrovskou motivaci do dalšího tréninku. Účast na ní je mým obrovským snem,“ řekl novinářům Matěj Vydra.

O své skutečné olympijské zážitky se následně podělil člen bronzové československé běžecké štafety ze ZOH v Calgary 1988 Pavel Benc. Ten nezapomněl ukázat svoji památnou medaili, kterou k pózování pro fotografy propůjčil i mladému fotbalistovi.

Závěrečné slovo patřilo řediteli FC Vysočina Zdeňku Tulisovi: „Možnost, že by se v Jihlavě odehrála fotbalová utkání jedné ze skupin olympijského turnaje v roce 2016 či 2020, je obrovskou šancí a nabídkou, která oceňuje, co se na Vysočině dělá pro fotbal. Jihlava má velkou šanci, aby byla vybrána, může díky tomu získat obrovské prostředky. Šlo by o vybudování parkovišť, komunikací, inženýrských sítí i o dostavbu stadionu. Uvědomme si, že olympiáda nemá do budoucna být megalomanií: její zařízení by měla po olympiádě co nejvíce dál sloužit občanům.“

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu