09.07.2020, Miroslav Fuks

Vysočina sehraje poslední venkovní duel sezóny – ve Vlašimi

Vysočina sehraje poslední venkovní duel sezóny – ve VlašimiOjedinělá, v negativním ohledu nezapomenutelná a vlekoucí se fotbalová sezóna jde do finiše. FC Vysočina v sobotu 11. července od 17:00 hodin čeká poslední venkovní duel na půdě FC Sellier & Bellot Vlašim. Jihlavský tým se na středočeském stadiónu představí popáté, přičemž zde dosud nikdy neprohrál.

 

Pozitivní bilance FC Vysočina proti Vlašimi platí i pro domácí zápasy, z čehož resultuje historická statistika 9 vzájemných duelů, v nichž Vlašim získala jediný bod za remízu 1:1 v dubnu loňského roku. Tehdy ji domácí zachraňovali minutu před koncem základní hrací doby. Podzimní utkání v Jihlavě bylo jednoznačnou záležitostí Vysočiny, když se pod výhru 4:1 (2:0) dvěma brankami podepsal Smejkal a jednou se trefili Zoubele a Tlustý.

Příznivou statistikou by se však Vysočina neměla nechat zmást. Vlašimi se na jaře daří, s aktuálním ziskem 34 bodů se pohybuje v klidném středu tabulky a o její formě nejlépe hovoří výsledek z posledního kola, kdy zvítězila na stadiónu ambiciózního Žižkova – 0:1. Navíc vlašimské půdě na jaře zvítězily pouze Pardubice. Šmejkalův tým zde přehrál Duklu Praha, Chrudim a Varnsdorf a remizoval se Sokolovem a Vyšehradem. Krom výhry na Žižkově dovezl tři body z Vítkovic a Líšně.

Vlašim vede kouč Daniel Smejkal, který na Vysočině strávil asistentský rok po boku Luboše Urbana od července 2009 do října 2010. V jeho kádru najdeme i další známé exjihlavské tváře – nebezpečného křídelníka Jana Závišku, který zde hostuje z Bohemians, defenzivního záložníka či pravého beka Petra Bredu a také jihlavského hosta – stopera Filipa Vedrala. Ten ve Vlašimi během jarního hostování dosud zasáhl do 8 utkání, nasbíral 391 minut a dočkal se svojí premiérové druholigové branky do sítě Vítkovic.

Právě Breda náleží mezi stabilní kameny vlašimské sestavy spolu s dalšími zkušenými hráči - obránci Štochlem a Broukalem a záložníky Jandou a Svobodou. V brance se střídají gólmani Řehák a Bačkovský. V útoku toho nejvíce odehráli Fotr a Dias. Klasického kanonýra však vlašimští postrádají, neboť nejlepším střelcem týmu je s šesti trefami Janda.

Vzájemná bilance: 9 utkání  8 – 1 – 0   19 : 3 | doma: 5 utkání   5 – 0 – 0   13 : 1 | venku: 4 utkání   3 – 1 – 0   6 : 2
Poslední vzájemné utkání: 8.11.2019 - Vysočina zvítězila i v posledním osmém utkání podzimu! I proti Vlašimi se jí střelecky dařilo, od začátku šla za tříbodovým ziskem a tentokrát fanoušky ušetřila nervózní koncovky zápasu. Po zásluze zvítězila 4:1 (2:0), když dvakrát skóroval Tomáš Smejkal a po jedné brance přidali Lukáš Zoubele a Petr Tlustý. Za hosty snižoval na 3:1 Janda.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 14 – Klobása, 7 - Mikuš, 6 - Zoubele, Smejkal, 5 - Jawo, Koubek, 3 - Vaculík, 2 – Lacko, Rezek, 1 – Ritter, Svoboda, Arroyo, Tlustý, Fortelný, Tijani, vlastní.
Žluté karty: 6 - Fortelný, 5 - Novotný, Lacko, Smejkal, 4 – Tijani, Vaculík, Javůrek, 2 – Diouf, Mikuš, Zoubele, Jawo, Vejmola, Rezek, 1 – Křišťál, Shudeiwa, Veselý, Klobása, Tlustý, Vedral, Mucha, Kučera, Hanzálek.

FC Sellier & Bellot Vlašim

Sestava v posledním utkání: Řehák – D. Hašek, J. Štochl, Broukal – Mil. Kadlec, P. Breda, Janda (75. Frizoni), Blecha, V. Svoboda – Záviška (75. Diamé), Vrána (85. Bičiště).
Trenér: Daniel Šmejkal
Střelci: 6 – Janda, 5 – V.Svoboda, 4  Januška, Fotr, 3 – Dias, 2 – Záviška, 1 – Kadlec, Breda, Vedral, P.Pilík.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu