21.03.2007, Miroslav Fuks

Tomáš Cihlář nastoupil za „20“ proti Španělsku

Tomáš Cihlář nastoupil za „20“ proti ŠpanělskuLevý obránce či záložník FC Vysočina Tomáš Cihlář nastoupil v základní sestavě české reprezentace do 20ti let ve středečním večerním přátelském utkání ve Španělsku. Naši mladíci připravující se na MS v Kanadě v utkání prohráli 3:1 po poločase 0:0. Trenér Soukup Cihláře postavil na levý kraj obrany, kde odehrál celé utkání.

 
Ve Španělsku paradoxně panovalo zimní počasí, a tak se hrálo v těžkých podmínkách při teplotě kolem bodu mrazu a na umělé trávě.
"Hráli jsme proti mistrům Evropy a Španělé jasně prokázali, že jim titul patří zaslouženě. Musím přiznat, že s tak silným soupeřem jsme za mého působení u reprezentace nehráli. Domácí byli ve všech herních činnostech, ofenzivních i defenzivních jasně lepší, na jejich výkonu se velmi těžko daly hledat chyby," uznal velké kvality soupeře trenér Miroslav Soukup. "Mohli jsme se Španěly měřit pouze v případě, že podáme výkon na hranici našich možností, což se dnes nepodařilo," dodal.
Češi přesto dokázali s favoritem držet v prvním poločase bezbrankový stav. "Velmi obětavě hrála obrana a výborně chytal gólman Petr, bylo štěstí, že jsme neprohrávali," podotkl Soukup. Do druhé půle Španělé nasadili hráče jindy základní sestavy a hned po dvou minutách se ujali vedení po kombinaci na pravé straně, centru a přesném voleji.Český tým ale dokázal rychle odpovědět. Mičola se individuálně prosadil po křídle, odcentroval, nabíhající Fenin byl zadržen za dres a sám faulovaný proměnil nařízenou penaltu.
Češi dokázali odolávat španělskému tlaku, ale zbrzdila je chyba stopera Mazucha, jenž špatně odhadl míč za obranu, úmyslně zahrál rukou a po druhé žluté kartě byl v 70. minutě vyloučen. Španělé přesilovku dokonale využili. Nejprve v 78. minutě potrestalo zavhání Vacka s Jungrem a sedm minut před koncem přidali třetí branku po nádherné střele z pětadvaceti metrů. "Španělé jsou pro mě favoritem Mistrovství světa v Kanadě, na které se připravujeme a kde první zápas sehrajeme s Argentinou, jenž se bude zřejmě prezentovat podobným stylem. Jsem velmi rád, že jsme tuto náročnou konfrontaci mohli podstoupit, byl to pro nás nesmírně poučný zápas," uvedl Soukup.
Druhá příprava „dvacítku“ čeká v neděli v Teplicích proti místnímu prvoligovému týmu. Náš hráč tak týmu bude scházet v důležitém duelu na půdě 1.HFK Olomouc.

Branky: 47. Mata, 78. César, 83. Capel - 50. Fenin z penalty.
ČK: 70. Mazuch (2. ŽK).
Sestava: Petr (46. Fryšták) - Kubáň, Mazuch, Suchý, Cihlář - Janda, Švec (62. Kúdela), Střeštík (62. Vacek) - Mičola (75. Šturma), Fenin, Okleštěk (55. Jungr).
 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu