14.07.2020, Redakce

Rozlučka se sezónou a trenérem Kučerou se nepovedla

Rozlučka se sezónou a trenérem Kučerou se nepovedlaFC Vysočina se loučení s vleklým nevydařeným koronavirovým fotbalovým ročníkem a též s trenérem Radimem Kučerou nevyvedlo. Souboj pátého celku tabulky se sedmým Ústím nad Labem skončil překvapivým vítězstvím hostujícího celku. Ten učinil důležitý krok výhře v první půli, kdy dvakrát skóroval Matějka. Vysočina se tlačila za vyrovnáním, kterého se dočkala díky dvěma zásahům kanonýra Klobásy. Co to však bylo platné, když souboj střelců v závěru rozhodl ústecký Matějka – 2:3 (0:2).

 
FC VysočinaFC Vysočina
30.kolo, úterý 14.7.2020, 18:00
2:3
(0:2)
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
 

Góly: 54. Klobása, 79. Klobása – 30. L. Matějka, 38. L. Matějka, 87. L. Matějka.
ŽK: 90. Arroyo – 81. M. Valenta.
Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Bureš
Diváci: 550
FC Vysočina: Lancman – Svoboda, Křišťál (46. Diouf), Pojezný, Javůrek (46. Novotný) – Fortelný (72. Rezek), Lacko – Mikuš (46. Smejkal), Ritter (84. Arroyo), Zoubele – Klobása. Náhradníci: Veselý - Koubek.
Ústí nad Labem: Tvrdoň – M. Bílek, Hudec, Pimpara (C), Chodora – Drame, D. Richter, M. Valenta, Prošek (85. Kunc) – L. Matějka (90+2. A. Černý), Čičovský (59. Bassey)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera učinil hned tři změny oproti utkání ve Vlašimi, když místo Novotného, Rezka a Smejkala nastoupili Javůrek, Zoubele a poprvé v základu odchovance Adam Ritter

Přes snahu obou celků se v krásném letním počasí na gólové šance dlouho čekalo. K úspěchu nevedly postupné akce, brejky ani standardní situace. V 18. minutě Vysočina zamkla svého soupeře ve vápně, ale vytěžila z toho jen beky zablokovanou střelu Fortelného zpoza vápna. Na druhé straně musel Lancman vyrážet přízemní střelu Valenty na rohový kop. Zápas i souboj o druholigovou korunu krále střelců nakopla 30. minuta, kdy šli hosté do vedení. Dramé dostal míč za obranu, ovšem Lancman mu jej pod nohami stačil vypíchnout. Jenže ten kulatý nesmysl doběhl, nacentroval přízemní míč na malé vápno, kde se Matějka vrhl po gólu – 0:1. V 36. minutě hosté znovu zahrozili, když se zpoza vápna dostal ke střele Dramé a moc nechybělo, aby jeho pokus zapadl k tyči. Ústí se však záhy druhé branky dočkalo. Matějka na hranici velkého vápna obstřelil Křišťála a jeho pokus k tyči byl Michal Lancman krátký – 0:2. Hostující střelec v tento moment v tabulce střelců dostihl patnáctigólového Klobásu.

Vysočina do druhého dějství nasadila hned trojici hráčů a od začátku se snažila o korekci nepříznivého stavu. Pozor si však musela dávat i na Armu, což v 51. minutě dokumentovala standardka Bílka a následná hlavička Pimpary, která letěla vedle tyče. V 54. minutě Jihlava snížila na 1:2. Z pravé strany odcentroval Svoboda do vápna, kde si míč našel Zoubele, jeho pokus ještě gólman skvěle vyrazil. K odraženému míči se naštěstí dostal Novotný, jenž přihrál z levé strany Klobásovi, který zachoval klid a nadvakrát dokázal dostat míč do sítě. O minutu později mohl Klobása vyrovnat, když se ve vápně na chvilku ocitl sám, ovšem nakonec jeho střela byla zablokovaná obránci. V 58. minutě se po rohu Smejkala dostal k hlavičce Zoubele, ale míč do branky neprotlačil. Po hodině hry chytil Lancman velkou šanci Bílkovi a v 65. minutě si vedl neméně skvěle, když zneškodnil velkou příležitost Matějkovi. Mezi tyto příležitosti Ústí se vměstnala i jedna obrovská příležitost Vysočiny. To Smejkal po ústeckém rohu potáhl brejk, našel ve vápně Lacka a kulatý nesmysl posunul do ještě lepší pozice na Klobásu. Ten překonal gólmana, ovšem jeho gólovou střelu na brankové čáře vyhlavičkoval zkušený Pimpara! V 72. minutě znovu udržel mladý gólman Lancman šance Vysočiny, když ve velké možnosti vychytal Dramého. V 77. minutě Jihlava zazdila další obrovskou šanci, když Svoboda vrátil odražený míč před branku, kde nejprve Ritter z první napálil gólmana Tvrdoně a následnou dorážkou poslal Klobása z bezprostřední blízkosti vedle. V 79. minutě se však domácí kanonýr dočkal! Dostal míč do vápna a z pravé strany prostřelil Tvrdoně – 2:2! V 83. minutě Rezek skvěle potáhl míč, nahrál Lackovi a ten balón předložil na penaltu do gólovky Zoubelemu. Ústecký odchovanec však z první pálil nad břevno. A tak přišla radost na druhé straně. Kanonýr Matějka dostal přesný míč za obranu, posunul si ho kolem vyběhnuvšího Lancmana a poté jej chladnokrevně posunul do sítě – 2:3. Na druhé straně mohl v 89. minutě vyrovnat Klobása po nahrávce svobody, jenže hostující stopeři mu na poslední chvíli střelu zablokovali na roh. Matějka se v 90. minutě mohl radovat i ze čtvrté trefy, ale Lancman jeho slabou hlavičku chytil. Tři body tak v ofenzivní vyrovnané partii putovaly k Labi na sever Čech.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
1.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 0:0
30.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 2:3
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu