22.03.2007, Miroslav Fuks

Bokša: „Věřím, že nám i v Holici pomohou naši skvělí fanoušci!“

Bokša: „Věřím, že nám i v Holici pomohou naši skvělí fanoušci!“Vysočinu na jaře čeká hned několik „zápasů roku“ a jeden z nich je na pořadu už tuto sobotu. Naši fotbalisté se představí na půdě svého nejbližšího pronásledovatele – 1. HFK Olomouc. O aktuální předzápasový rozhovor jsme požádali kouče Milana Bokšu.

 
Vraťme se k úvodním dvěma jarním zápasům. Jste s výkonem v nich spokojen?

Po výkonech v zimní přípravě, kdy jsme i po zátěži sehráli velmi kvalitní partie s prvoligovými celky, jsem byl našim výkonem v Ústí trochu zklamán. Domácí výkon proti Hlučínu již byl lepší, přesto však stále o spokojenosti s hrou nemohu mluvit a ani u hráčů nepozoruji náznaky sebeuspokojení s vlastní hrou. Věřím, že duel v Holici prokáže další zlepšení. Má předchozí slova každopádně nic nemění na tom, že jsme v obou úvodních zápasech byli lepším týmem a zvítězili jsme po zásluze.

Který jarní výsledek II. ligy vás zatím nejvíce překvapil?

K překvapením dochází a bude docházet neustále. Fotbalovou veřejnost asi nejvíce překvapila domácí ztráta Žižkova proti Opavě. Ovšem ten, kdo Opavu viděl hrát v závěru podzimu, zase tak překvapen být nemohl. Ostatně jsme se o tom přesvědčili sami při našem vzájemném velmi kvalitním podzimním duelu, který jsme jen horko těžko 1:0 vyhráli.

Jak moc vám zkomplikoval situaci aktuální, snad jen krátkodobý, návrat sněhu a zimy?

Dost nám to zkomplikovalo tréninkový proces. Plánovali jsme náročné herní i kondiční tréninky, ovšem počasí nám udělalo čáru přes rozpočet. Dokonce jsme ve středu museli zrušit dopolední trénink a odpolední fázi jsme absolvovali na umělé trávě v Humpolci. Na tu jihlavskou je totiž čerstvě nasypán umělohmotný granulát, který by mechanizace na odklízení sněhu vyházela ven. A to by byl zbytečně drahý špás.

Jaký zdravotní stav kádru?

Kromě Libora Baláže jsou k mé radosti zdraví všichni hráči našeho kádru. I u Libora se navíc situace vyvíjí poměrně příznivě a je šance, že by nám mohl ve druhé polovině soutěže pomoci. Jsme přesvědčen, že ještě bude posilou.

Chybět vám však bude reprezentant Cihlář. Kdo ho nahradí?

Tomáš Cihlář je na soustředění české „20“ a v neděli ho čeká příprava proti ligovým Teplicím. Bojuje o velkou šanci zúčastnit se MS v Kanadě a to je samozřejmě velká šance jak pro něj, tak i pro klub a my to musíme akceptovat. Navíc máme k dispozici adekvátní náhradu v podobě Romana Drgy. Už před sezónou jsem ostatně avizoval, že největší otazník naší sestavy je právě na krajích obrany. Nyní je tedy na čase, aby Drga dostal zápasovou příležitost.

Vidíte výhodu v tom, že i v případě vítězství nás HFK nemůže v tabulce předstihnout?

Určitě to pro nás představuje dílčí psychickou výhodu. Nebudeme hrát pod takovým tlakem, jako domácí hráči. Navíc v případě vítězství bychom HFK odskočili na sedm bodů, tedy prakticky na osm, neboť by na naší straně byla i lepší bilance vzájemných duelů, která rozhoduje při postupových či sestupových počtech. Zároveň však musím připomenout, že jsme během podzimu na Holici ztráceli osm bodů a nakonec jsme ji nejen smazali, ale dokonce jsme našeho konkurenta o bod předstihli. V tříbodovém systému je prostě každý bodový náskok dost ošidný.

Jak byste charakterizoval olomoucký tým?

HFK těží z obrovské zkušenosti svých hráčů. I my máme řadu ostřílených fotbalistů, ale součet prvoligových startů je u hráčů Holice mnohem vyšší. Stačí jmenovat Spáčila, Lošťáka, momentálně zraněného Schindlera a především Kotůlka, který se navíc může pyšnit reprezentačními starty a stříbrem z EURA 1996. Tento tým jako jeden z mála ve II. lize dokáže praktikovat účinný presing na soupeřově půlce a navíc se může pyšnit nejmenším počtem inkasovaných gólů z celé II. ligy. Rozhodně nás čeká velmi těžký duel. I proto věřím, že nám i v Holici pomohou naši skvělí fanoušci!

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu