06.08.2020, Miroslav Fuks

Vysočinu v sobotu čeká zajímavá domácí prověrka – proti Zbrojovce Brno

Vysočinu v sobotu čeká zajímavá domácí prověrka – proti Zbrojovce BrnoStadión FC Vysočina bude v sobotu 8. srpna hostit zajímavý přípravný zápas. Jihlavský tým i ve druhém přípravném duelu na start FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyzve nováčka nejvyšší soutěže a tradičního rivala – Zbrojovku Brno. Zápas vypukne v 11:00 hodin.

 

Oba celky se v přípravě střetávají pravidelně. Před rokem utkání viděla Zástávka u Brna a „domácí“ v něm zvítězili přesvědčivě 5:2 (2:2), když jihlavské branky zaznamenali Zoubele a Javůrek. V uplynulém druholigovém ročníku vyzněly vzájemné bitvy také lépe pro domácí týmy. Na podzim Vysočina vyhrála díky trefám Jawa, Klobásy a Smejkala 3:2 (1:0) a na jaře Zbrojovka slavila vítězství 5:2 (2:1), když si hostující góly připsali Zoubele a Koubek.

Zbrojovka byla díky koronavirové nákaze v opavském celku ušetřena nevyzpytatelné baráže a z druhé příčky proklouzla do FORTUNA:LIGY, která se v nadcházejícím ročníku bude hrát výjimečně v rozšířené podobě 18 účastníků. Duel v Jihlavě bude pro tým Miloslava Machálka třetím v letním bloku, když předtím Brno překvapivě prohrálo na půdě nováčka II. ligy Blanska 2:0 a ve středu stejným poměrem zvítězilo v Olomouci brankami Růska a Ševčíka.

O aktuální pohled do kádru FC Vysočina jsme požádali trenéra Aleše Křečka: „Klukům nyní vrcholí nejnáročnější týden aktuální krátké letní přípravy. Absolvujeme kondičně velmi náročné tréninky. V příštím týdnu už budeme ladit formu na ligový start a začne nám krystalizovat základní sestava. Přispět by k tomu mohlo i další přípravné utkání, které jsme domluvili na středu 12. srpna v Praze proti Viktorii Žižkov.“

Postavíte proti Brnu dvě jedenáctky nebo už dáte větší porci minut hráčů, kteří by mohli figurovat v základní sestavě pro blížící se ligový start? „Stejně jako proti Pardubicím budeme chtít vidět co nejvíce hráčů, tudíž zátěž rozložíme na dvě sestavy. Mrzí nás, že zatím není fit Shudeiwa, jenž mohl promluvit do základní sestavy, ovšem ligový start asi nestihne. Drobné šrámy mají Červ a Čáp, ale ti by do sobotního zápasu měli být k dispozici,“ doplnil Křeček.

Duel bude možné sledovat na Youtube díky live streamu.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu