24.08.2020, Miroslav Fuks

Okresní pohárové derby bude ve středu hostit Telč

Okresní pohárové derby bude ve středu hostit TelčTelč bude ve středu 26. srpna od 17:30 hodin hostit okresní fotbalový svátek – v rámci I. kola MOL Cupu se v derby střetne „domácí“ divizní FSC Stará Říše proti druholigovému FC Vysočina. Pro jihlavský tým půjde o soutěžní premiéru v ročníku 2020/21.

 

Oba celky se v pohárovém měření střetly před pěti lety. Postup přes divizní Starou Říši, jejíž obranu řídil exjihlavský Michal Kadlec, tehdy pro prvoligovou Vysočinu představoval velmi těžký oříšek. Hosté sice šli Vaculíkem do vedení, ale nadšeně hrající domácí stav ve 49. minutě otočili! Po hodině hry však vyrovnal Fulnek a sedm minut před koncem uklidnil jihlavské fanoušky Nerad – 2:3 (1:1).

Stará Říše se častěji poměřuje se starším dorostem či juniorkou FC Vysočina. Letos v únoru náš starší dorost FSC porazil 3:2 (2:1) a předtím zářijové divizní utkání skončilo výhrou juniorky 4:2 (2:1).

Stará Říše, kterou vede jihlavská fotbalová legenda Luděk Kovačík, do nové fotbalové sezóny vstoupila už 8. srpna, kdy v úvodním kole Divize prohrála 2:1 v Bystřici nad Pernštejnem. O týden později se radovala z cenné výhry 0:3 v derby na půdě Polné, ovšem v sobotu museli staroříšští v exilu v Telči vstřebat těžký direkt 0:7 od Žďáru nad Sázavou. V kádru Staré Říše lze nalézt celou řadu exjihlavských fotbalistů – gólmana Martina Jíchu, zkušeného obránce Petra Heideho, Richarda Svobodu, Michala Vacka, Radka Cipruše nebo Filipa Nehybu.

Kouč Aleš Křeček před pohárovým duelem uvedl: „Ve Staré Říši sehrajeme první ostrý zápas v sezóně. Víme, že pohárové duely jsou hrozně specifické a ošemetné. Samozřejmě do něj jdeme s cílem jednoznačně postoupit dál. Výkon v tomto zápase může napovědět, v jakém složení můžeme nastoupit v neděli proti Hradci Králové.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu