11.09.2020, Miroslav Fuks

Nedělní MOL Cup: počtvrté do Nového Města na Moravě

Nedělní MOL Cup: počtvrté do Nového Města na MoravěČtrnáct dní poté, co v rámci MSFL juniorka FC Vysočina podlehla SFK Vrchovina, změří síly s tímto třetiligovým soupeřem i jihlavský první tým. V neděli 13. září se mu v Novém Městě na Moravě postaví od 16:00 hodin v duelu 2. kola MOL Cupu. Stane se tak už počtvrté během uplynulých deseti let!

 

A právě hned v prvním vzájemném pohárovém duelu se zrodila velké jihlavská blamáž. Vrchovina tehdy byla nováčkem Divize a Vysočina šla do II. ligy s (nakonec nenaplněnými) postupovými ambicemi. Přesto utkání skončilo v normální hrací době 1:1 a na penalty se radovali novoměstští! O rok později si Vysočina dala velmi záležet, aby blamáž nedopustila, a v Novém Městě na Moravě zvítězila jasně 0:5. A bez potíží kontrolovala i duel MOL Cupu před dvěma lety, v němž vyhrála 1:3.

Vrchovině po šesti odehraných kolech MSFL náleží 10. příčka se ziskem osmi bodů. Krom vítězství nad „béčkem“ Jihlavy v poměru 1:4 ještě vyhrála v Dolním Benešově a remizovala s „béčkem“ Slovácka a v posledním kole v Hlučíně. Tým trenéra Richarda Zemana zde nastoupil v této sestavě s několika exjihlavskými fotbalisty: Šmída - Vašíček (69. Chloupek), Hekerle, Vícha, Smetana - Šteffl, Michal (83. Feik), Holman (73. Skalník), Duda, J.Švanda - Tulajdan (90. T.Švanda).

Co před pohárovou konfrontací řekl jihlavský trenér Aleš Křeček? „V pátek se sejdeme na tréninku, spočítáme zraněné a zamyslíme se nad složením týmu do nedělního utkání MOL Cupu. Každopádně do zápasu jdeme s tím, že chceme postoupit. To je snad jasné. V žádném případě jej nepodceníme a půjdeme do něj se vším všudy, jako by to byl mistrák.“

Doplňme, že oba celky z Kraje Vysočina postoupili do 2. kola na základě vyřazení jiných celků z našeho regionu. Vrchovina zvítězila 1:2 na půdě divizního Humpolce a Vysočina si v poměru 1:4 poradila s jiným divizním celkem – Starou Říší.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu