25.03.2007, Miroslav Fuks

Bokša: „Do zápasů musíme vložit ještě více bojovnosti a vůle“

Bokša: „Do zápasů musíme vložit ještě více bojovnosti a vůle“Po smolném utkání na půdě HFK Olomouc jsme trenéra Milana Bokšu tradičně požádali o hodnocení duelu. Ten neskrýval své zklamání, že se velmi dobře rozehraný zápas nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. „Úvodních dvacet minut utkání potvrdilo, že má naše jarní výkonnost vzestupnou tendenci. Hráli jsme velmi dobře, dokázali jsme vstřelit vedoucí gól a byli jsme blízko zvýšení náskoku. Brzké vyloučení logicky znamenalo velký zlom. Situaci umocňovala skutečnost, že jsme ztratili pilíř obrany a klíčového hráče. Přesto jsem byl přesvědčen, že pokud udržíme vedení do konce poločasu, tak si minimálně bod odvezeme. Bohužel jsme ale dvakrát inkasovali.“

 
Proč ke gólům došlo?

Určitě se na nich podepsala právě absence Kadlece. Dále se nám postupem času přestalo dařit držet střed hřiště, kde naši ofenzivní hráči nedokázali eliminovat rozehrávku domácích. Navíc nám rozhodně neprospěla krátkodobá pošetřování Lovětínského, Drgy a Faldyny, díky kterým jsme určitý čas strávili pouze v devíti. V neposlední řadě naši hru nepříznivě ovlivnilo vynucené střídání Lovětínského.

Přikládáte této porážce velký vliv?

Určitě jsme sehráli důležitější zápas než obvykle. Mohli jsme díky němu zvýraznit odstup na naše pronásledovatele. Takto se k nám Holice přiblížila na pouhý bod a navíc se nepříjemně blíží i Bohemians. Po shlédnutí všech týmů ze špičky tabulky však musím vyjádřit své přesvědčení, že máme tým opravňující nás k postupu. Do zápasů však musíme vedle fotbalové kvality vložit ještě více bojovnosti a vůle.

Jak jste byl spokojen s výkonem Drgy, který v sestavě dlouho nenastoupil? Jak v pátek sestavíte obranu?

Drga rozhodně nepodal špatný výkon. O tom, zda na levého beka vrátím Cihláře se rozhodnu i podle referencí, které dostanu na jeho výkony v reprezentaci. Jasno zatím nemám ani na pravém kraji obrany, kde Theovi od začátku chyběla jiskra a jistota a nenavázal na své dobré výkony v prvním dvou zápasech. Vše bohužel vyvrcholilo chybou předcházející vyloučení. Musím však připomenout, že obdobných defenzivních chyb jsme se nevyvarovali ani v předchozích zápasech. Pouze z nich nepadly góly a tudíž nebyly tak vidět. Kadlece by měl nahradit neméně zkušený Vít.

Nezvažujete změny v sestavě po shlédnutí dobrého výkonu vašich hráčů v nedělním duelu juniorky?

Tento zápas jsem bohužel neviděl, protože jsem v domácím prostředí sledoval Žižkov. Nechyběl zde však asistent Vrzáček, který mi o hráčích sdělil velmi dobré reference. Korekce sestavy proto i z tohoto pohledu nelze vyloučit.

Co říci k pátečnímu soupeři – Jakubčovicím?

Jedná se o kvalitní tým disponující plejádou nesmírně zkušených exligových hráčů, jako jsou Langer, Baránek, Proházska či Krohmer. Ti se k určitým zápasům dokáží velmi motivovat, což bude jistě případ duelu v Jihlavě. Ostatně jsme se o tom přesvědčili na podzim, kde nás 1:0 porazili. Z našeho pohledu půjde o nesmírně důležitý duel, ve kterém připadá v úvahu pouze naše výhra.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu