22.09.2020, Miroslav Fuks

Jan Staněk opustil řídící strukturu FC Vysočina

Jan Staněk opustil řídící strukturu FC VysočinaŘídící strukturu akciové společnosti FC VYSOČINA JIHLAVA po více než tříletém působení k 30. září opouští Jan Staněk. Poté, co od 1. srpna 2020 přestal zastávat pozici výkonného ředitele klubu, odchází na vlastní žádost po dalších dvou měsících i z role místopředsedy klubového představenstva.

 

Struktura klubového managementu se už od srpna změnila, přičemž o příslušné oblasti se dělí čtyři dlouholetí kluboví patrioti. Lukáš Vaculík se plně věnuje roli sportovního ředitele klubu a z pozice člena představenstva samozřejmě vstupuje i do klíčových rozhodovacích procesů napříč klubem. Manažerem spolku Fotbalový klub mládeže Vysočina Jihlava je nadále Josef Morkus. Marketingovou a PR oblast zastřešuje Miroslav Fuks a nic se nemění ani na pozici Jindřicha Březiny, který řídí technický úsek klubu.

„Tato čtveřice už mnohokrát dokázala, že má FC Vysočina v srdci, je připravena klubu pomoci a disponuje zkušenostmi i odborností pro svěřenou oblast. Jsme přesvědčeni, že takto postavený management dokáže klub správně řídit, pomoci překlenout současné nelehké období a nasměrovat jej k dalšímu rozvoji,“ okomentoval dílčí změny v řízení klubu Tomáš Drastil, předseda představenstva FC Vysočina.

Drastil dále doplnil: „Honza Staněk zaslouží velké poděkování za práci, kterou v FC Vysočina během tří let odvedl. Klub úspěšně provedl velmi složitými časy po ztrátě svého strategického partnera, klíčového akcionáře a dlouholeté velké opory – stavební společnost PSJ. Je pozitivně zapsán pod řadou strategických rozhodnutí, zdařilých transferů, důležitých kroků i úspěšných projektů. Chápeme, že poslední tři roky byly i kvůli napjatému klubovému rozpočtu vyčerpávající a nebylo lehké snášet s tím spojený ekonomický tlak, který se promítal i do sportovního řízení klubu. Do dalších let mu přejeme mnoho úspěchů na poli právním i fotbalovém. Držíme mu palce a věříme, že i on svoji přízeň FC Vysočina nadále zachová.“

Tomáš Drastil se též vyjádřil k další podobě řídících struktur FC Vysočina: „Nové složení představenstva by mělo být známo v průběhu října po realizaci nezbytných právních kroků.“

Jan Staněk odchodem z FC Vysočina získal větší prostor pro pokračování své úspěšně se rozvíjející právní kariéry v Praze. Od fotbalu však neodchází, neboť přijal nabídku na pozici sportovního ředitele v Dukle Praha. „Přestože ty tři roky na Vysočině nebyly jednoduché, poznal jsem tu skvělé lidi a nikdy na Jihlavu nezapomenu. Po třech letech, kdy jsem klubu věnoval maximum, jsem se již cítil hodně unavený a i neustálé cestování bylo náročné. Proto jsme se po sezóně dohodli s majiteli, že ustoupím do pozadí a nyní díky fotbalové nabídce z Dukly, odcházím úplně. Když tu budu jmenovat 5 lidí, se kterými bylo skvělé pracovat, zapomenu na 5 jiných, proto poděkuji jmenovitě jen Lukášovi Vaculíkovi, ke kterému jsem měl nejblíž a věřím, že jsme se navzájem oba profesně posunuli. Musím poděkovat jihlavským fans a ultras, kteří mně vyjadřovali podporu i v době, kdy se sportovně úplně nedařilo, strašně moc si jich vážím. Jsem přesvědčený, že se momentálně v Jihlavě zase blýská na lepší časy, dokončí se ekonomická stabilizace a příští sezóna bude útok na postup,“ uvedl Staněk při loučení s FC Vysočina.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu