24.09.2020, Miroslav Fuks

Vysočina chce v Třinci navázat na výkon v Chrudimi

Vysočina chce v Třinci navázat na výkon v ChrudimiS jídlem roste chuť, tak proč se po výhře v Chrudimi nepokusit o tříbodový zisk i v Třinci! Vysočina se zde představí v sobotu 26. září od 16:30 hodin a bude chtít navázat nejen na úterní vítězství, ale i na příznivou bilanci FC Vysočina na třineckém stadiónu.

 

Jihlavský tým v krátkém čase znovu půjde proti soupeři, který na rozdíl od jihlavského celku odpočíval. Třinečtí totiž plánované středeční dohrávané utkání proti Vlašimi museli znovu odložit. Na vině však výjimečně nebyl covid, ale uvíznutí středočeského soupeře v nepřekonatelné koloně na dálnici D1 před Brnem. Třinec nekonání utkání mrzelo dvojnásob, neboť tým trenéra Svatopluka Habance po třech kolech čeká na první bodový zisk v novém soutěžním ročníku. Na úvod si z Třince všechny body odvezla Líšeň, v dalším kole se radoval domácí Varnsdorf a po prvním odložení utkání s Vlašimí přišla porážka 3:1 na Dukle Praha.

Vysočina se v Třinci představila už devětkrát a hned 7x zvítězila a jednou remizovala. Hořkost porážky okusila jedinkrát - takřka přesně před deseti lety. Kouč Aleš Křeček však moc dobře ví, jak těžký duel na jeho svěřence čeká: „Je před námi složité utkání. Třinec jsem viděl ve všech jeho dosavadních zápasech a myslím si, že ani v jednom utkání nepodal špatný výkon. Ba naopak, měl dost smůly. Fakt, že jsou třinečtí zatím bez bodového zisku, by nás neměl nijak ukolébat. Čeká nás odhodlaný soupeř, který se bude rvát o první bodový zisk v sezóně.“

Kteří fotbalisté náleží mezi stěžejní hráče Třince? „Předně disponují hodně zkušeným týmem. Na mysli mám oba krajní beky exostravského Celbu a nedávno našeho Javůrka, stejně tak i stopera Janoščína. V I. lize toho dost docela odehrál střední halv Weber, kvalitu mají například Foltyn nebo Zlatohlávek. Na hrotu působí nepříjemný urostlý Akulinin,“ upozornil Křeček.

Vítězná sestava se nemění, ovšem bude to v sobotu platit i pro úvodní jedenáctku FC Vysočina? „Řekl bych, že v sobotu toto rčení platit nebude,“ stručně uvedl jihlavský lodivod.

Nadcházející ligový duel bude velmi pikantní a prestižní pro dvojici fotbalistů, kteří ještě nedávno oblékali dres soupeře. Útočník či ofenzivní záložník Luis Arroyo do Jihlavy z Třince přestoupil v lednu letošního roku a dosud nastoupil do 14 utkání a vstřelil 2 branky. Jeho předchozí třinecká bilance činí 22 zápasů / 3 branky. Levý bek Jan Javůrek strávil na Vysočině dva ročníky a třinecký kurz nabral v rámci nedávných letních změn. Hráč, který v dresu FCV odehrál 55 duelů, se stal okamžitě členem základní sestavy Habancova týmu.

Vzájemná bilance: 18 utkání  14 - 2 - 2  33:7 | 9 utkání 7 – 1 – 1  19:4 | 9 utkání 7 – 1 - 1  14:3
Poslední vzájemné utkání: 6.3.2020 - Vysočina zvládla ošemetný vstup do fotbalového jara. Proti Třinci na svém stadiónu potvrdila roli favorita i navázala na svoji skvělou domácí bilanci v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Důležitý tříbodový zisk se zrodil v první půli, kdy se v rozmezí 23. a 26. minutě trefili Jakub Rezek a poté extřinecký Luis Arroyo – 2:0 (2:0).   

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 - Lacko, 1 – Vedral, Smejkal, Křišťál, vlastní.
Žluté karty: 2 – Tureček, Horák, 1 - Smejkal, Červ, Chok, Vlček, Vedral

FK Fotbal Třinec

Sestava v posledním utkání: Pastornický – Celba, Habusta, Janoščín, Javůrek (85. Samiec) – Weber, Foltyn (85. Puchel) – Omasta, Zlatohlávek (58. Stáňa), Cienciala (85. Gáč) – Akulinin.
Trenér: Svatopluk Habanec
Střelci: 1 – Habusta, Steinhübel, Cienciala.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu