02.10.2020, Miroslav Fuks

Aleš Křeček: Zásadní bylo, že jsme vedení nepotvrdili druhou brankou

Aleš Křeček: Zásadní bylo, že jsme vedení nepotvrdili druhou brankouZa stavu 1:0 měla Vysočina proti Prostějovu dvě slušné příležitosti k důležitému zvýšení vedení. Štěstí, které jí přálo v předchozích dvou venkovních duelech, jí však v těchto momentech nepřálo a naopak se gólově urodilo na druhé straně. I o tomto aspektu po utkání hovořil kouč Aleš Křeček.

 

Domácí lodivod byl po skončení duelu hodně zklamaný: „Mrzí nás to hrozně moc. Hrozně jsme chtěli vyhrát kvůli fanouškům a kvůli sobě samozřejmě. Duel jsme dobře rozehráli, vedli jsme a poté jsme ho herně kontrolovali. Za stavu 1:0 jsme měli jednu či dvě dobré příležitosti, kdy jsme mohli vstřelit branku a duel posunout k vítězství. Bohužel, šance jsme neproměnili a místo toho se dočkal soupeř, který trpělivě čekal na šanci. Zrodila se penalta a chvíli poté nás Prostějov potrestal z dalšího brejku. A my už na to poté nedokázali reagovat tak, abychom duel dovedli alespoň do remízy. Toužili jsme navázat na dvě venkovní výhry, ale nebylo nám přáno. Je vidět, že je před námi ještě dlouhá a těžká cesta, abychom dobře rozehrané zápasy dotáhli do vítězného konce. Hráči to přitom dnes odmakali, nemohu jim v tomto ohledu nic vytknout. Zatím nám fotbal ukazuje spíše odvrácenou stranu mince.“

Je to i daň nezkušenosti mužstva, které soupeře za nadějného stavu dvakrát pustilo do rychlého brejku? „Je to tak. Přitom vyrovnávací brance předcházela situace, kdy byl presující Filip Vedral blízko tomu, aby gólem ztrestal nedůslednou rozehrávku hostí. Místo toho Prostějov dostal míč nahoru a zrodila se hodně zbytečná penalta. Zkušenosti nám samozřejmě chybí a sbíráme je každým zápasem. Věřím, že se i z dnešního utkání poučíme a do dalšího zápasu budeme zase zkušenější,“ uvedl Křeček.

Neukázalo dosavadních šest FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, že se vám lépe hraje venku na brejky místo toho, abyste doma dobývali koncertovanou defenzívu soupeře? „My nemáme rozdíl v taktice, pokud nastupujeme doma či venku. Vždy chceme hrát aktivně, nahoře a dostávat protivníka pod tlak. Navíc jihlavský trávník je ve vynikajícím stavu a měl by naší kombinační rychlé hře vyhovovat. I takové pasáže jsme dnes předvedli, ale nedotáhli jsme to. Musím to zopakovat – hlavním problémem bylo, že jsme nedokázali naše vedení potvrdit druhou brankou,“ zdůraznil domácí lodivod.

Po nepříjemné porážce s Prostějovem na Ježour TV přinášíme slova ofenzivního záložníka Tomáše Smejkala a samozřejmě též kouče Aleše Křečka.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu