02.12.2020, Miroslav Fuks

Aleš Křeček: Výhry si velmi cením a věřím, že týmu do budoucna pomůže

Aleš Křeček: Výhry si velmi cením a věřím, že týmu do budoucna pomůžeVysočina šla do utkání se Táborskem v nelehké pozici. Prohrát, tak se propadne až na sestupovou pozici. Když hosté v 30. minutě vedli 0:1, tak příznivcům FCV rozhodně nebylo do zpěvu. Naštěstí jihlavští mladíci „zápas podzimu“ otočili a po zásluze si připsali důležitý tříbodový zisk. Jak mrazivý duel okomentoval kouč Aleš Křeček?

 

„Jsem strašně rád, že jsme ten zápas zvládli, protože to byl spíše boj, než extra fotbalová podívaná, neboť terén byl dost zmrzlý, nedalo se na něm dobře kombinovat, jak jsme si původně plánovali. Myslím si však, že jsme si z hlediska bojovnosti, vůle a v určitých pasážích i kvality výhru zasloužili. Doufám, že pro takto mladý tým to bude velká psychická vzpruha do posledního podzimního zápasu a též do nadcházejícího přípravného období,“ řekl trenér Křeček v úvodu svého pozápasového komentáře.

Naplnila se Vaše očekávání z hlediska hry soupeře i Vašeho taktického záměru? „Táborsko nás svojí hrou či sestavou nijak nepřekvapilo. Trošku nás zaskočil terén, protože mrzlo více, než byla předpověď. Musím zopakovat, že si velmi cením toho, že jsme duel ubojovali a dotáhli do vítězného konce. Zvlášť, když jsme inkasovali první branku po chybě na naší pravé straně a museli jsme zápas otáčet. Nebylo to jednoduché, protože jsme předchozí domácí zápasy, v nichž jsme inkasovali gól, nezvládli. Než se nám to povedlo díky velmi dobré závěrečné dvacetiminutovce prvního poločasu,“ uvedl jihlavský lodivod.

Pro klidnější průběh duelu asi byla škoda, že jste po nástupu do druhé půle nedokázali zvýšit na 3:1. „Ano, Vedral a Lacko na to šance měli. Plus jsme kvůli našemu špatnému řešení nedotáhli spoustu nadějných akcí či možností. Dopouštěli jsme se řady zbytečných ztrát uprostřed hřiště. Na druhou stranu musím vyzdvihnout, že jsme soupeře do žádných šancí nepouštěli a nedostali jsme se ani pod jeho tlak. Vítězství jsme aktivně odbránili,“ upozornil Křeček.

Utkání rozhodl svojí premiérovou trefou ve II. lize odchovanec FŠ Třebíč a FC Vysočina Fares Shudeiwa, což Vás musí těšit dvojnásob, že? „Faresovi je teprve 18 let, jde o ročník 2002. Jde o velmi talentovaného hráče, kterému jistě každý takový pozitivní moment pomůže v rozvoji jejich kariéry. Fares rozhodně nelítá někde v oblacích, naopak na sobě stále tvrdě pracuje. Věřím, že před sebou má velkou fotbalovou budoucnost,“ uzavřel svůj komentář domácí kouč.

Po vytoužené domácí výhře jsme pro Ježour TV hovořili se střelcem vítězné branky Faresem Shudeiwou a také s trenérem Alešem Křečkem.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu