04.12.2020, Miroslav Fuks

Vysočinu čeká tečka za podzimem – v sobotu v exilu Viktorie Žižkov

Vysočinu čeká tečka za podzimem – v sobotu v exilu Viktorie ŽižkovFotbalisté FC Vysočina se s pořádně protaženým fotbalovým podzimem rozloučí na půdě Viktorie Žižkov. Jihlavští mladíci proti jednomu z favoritů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nastoupí v sobotu 5. prosince od 13:30 hodin v jeho dočasném exilu - na stadionu SK Prosek, neboť žižkovský stadión prochází rekonstrukcí.

 

Viktorka po celý kalendářní rok 2020 posiluje. Z hlediska ekonomického a sportovního zázemí a samozřejmě též sílí její ligový kádr. Příchody zkušených posil dávaly tušit, že mančaft bude společně s Hradcem Králové a Duklou Praha bojovat o jediné postupové místo. Pohled do tabulky však po 11. kole pro Viktorii není příliš radostný. Tým na první příčku, kde se usadili Votroci, ztrácí 6 bodů a například na desátou Vysočinu má náskok čtyř bodů.

Viktoria do ligy vstoupila třemi výhrami v řadě, ale poté potřebovala na stejný počet tříbodových zisků osm kol. Domácí porážka s Třincem dokonce zlomila vaz trenérovi Zdeňku Haškovi, kterého nahradil David Vavruška. Hned se radoval z důležité výhry nad Líšní a následně i cenného bodového exportu z Varnsdorfu, jenže poslední dvě kola žižkovské vzepjetí zmrazily. Tým doma polehl Dukle Praha 0:2 a ve středu vybouchl ve Vlašimi 3:0, přestože celý duel dominoval.

Nedělní konfrontace Žižkova a FC Vysočina slibuje i v mrazivém počasí velmi zajímavou podívanou. Bude zajímavé sledovat, jak se povede exjihlavskému zkušenému záložníkovi Lukáši Zoubelemu a zda Jihlava potvrdí svoji skvělou podzimní bilanci na hřištích soupeřů. Kouč Aleš Křeček si je velmi dobře vědom síly nadcházejícího soupeře: „Viktorka disponuje velmi ostříleným týmem s hráči, kteří toho dost odehráli v nejvyšší soutěži. Vždyť brance chytá zkušený Švenger, na stoperském postu nastupují Pudil a Březina, ve středu pole kope můj bývalý ústecký svěřenec Richter, dále Batioja, v ofenzívě hrozí velmi nebezpeční Diviš, Zoubele nebo Mashike Sukisa. Je tak opravdu velká kvalita, jde o herní tým, který se snaží kombinovat. Uvidíme tedy, co oběma celkům umožní nedělní promrzlý trávník.“

Jaké parametry musí mít váš výkon, abyste v neděli proti takto silnému soupeři uspěli? „Rozhodně nebude stačit fakt, že se nám na podzim daří venku. Všichni hráči, kteří do utkání půjdou, budou muset podat nadstandardní individuální výkon, který propojíme s týmovým nasazením a obrovskou chutí poslední zápas sezóny vyhrát,“ zdůraznil Křeček, jenž zatím neví, s jakými hráči bude moci počítat: „Někteří kluci mají po středeční bitvě, která se hrála na náročném terénu, drobné svalové problémy. Doufám, že většina z nich bude k dispozici. V tréninkovém procesu je s námi bez omezení i Standa Klobása.“

Vzájemná bilance: 12 utkání  5 – 3 – 4  22:12 | 6 utkání  2 – 1 – 3  10:8 | 6 utkání  3 – 2 - 1  10:4
Poslední vzájemné utkání: 18.6.2020 - Vysočině proti Viktorii Žižkov nebylo možné upřít velké nasazení a snahu, ovšem pravděpodobně klíčový duel proti 3. celku tabulky nezvládla. Vyrovnanou bitvu s minimem vyložených šancí rozhodl pokutový kop, který proměnil Súkenník v 69. minutě. Žižkov si do Prahy odvezl velice cennou výhru 0:1 a Vysočina prodloužila své výsledkové trápení po časech epidemie.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 - Vedral, Smejkal, Křišťál, 2 - Lacko, Arroyo, Červ, 1 – Shudeiwa, Štefánek, Tureček, vlastní.
Žluté karty: 3 - Horák, Červ, 2 – Tureček, Vedral, Smejkal, Štefánek, Arroyo, 1 – Araujo-Wilson, Chok, Vlček, Lacko, Číž.

FK Viktoria Žižkov

Sestava v posledním utkání: Švenger – Urbanec, Žežulka, Březina, Tusjak – Skopec, Richter (68. Nabijev), Batioja – Diviš (84. Bezdička), Mashike, Auer (68. Zoubele).
Trenér: David Vavruška
Střelci: 6 – Diviš, 2 – Březina, Urbanec, 1 – Batioja, Richter, Sixta, Skopec, Zoubele, Nabijev.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu