11.12.2020, Miroslav Fuks

Hřiště ve Vyskytné prošlo modernizací řešení závlahy

Hřiště ve Vyskytné prošlo modernizací řešení závlahyUž deset let využívají malí i velcí fotbalisté FC Vysočina travnaté hřiště ve Vyskytné nad Jihlavou naproti místní základní škole. To během této doby prošlo rozsáhlou proměnou, která byla z nemalé části financována jihlavským klubem. Aktuálně se podařilo vyřešit technologicky nevhodné řešení systému závlahy.

 

Jihlavské dospělé týmy plac ve Vyskytné začaly využívat v roce 2010. V tomto období do něj uskutečnil první investici v podobě vztyčení nových ochranných sítí. O rok později hřiště prošlo zásadní renovací. Ve spolupráci FC Vysočina, FK Ježek Rantířov a obce Vyskytná byl stržen původní svrchní travnatý povrch, terén byl srovnán, došlo k položení systému automatického zavlažování a byl vyset nový trávník. Doplňme, že v roce 2014 se Vysočině podařilo provést realizaci zpevněné parkovací plochy.

Aktuální završená investice ve výši přesahující 100 tisíc korun reagovala na technologicky nevhodné a špatně funkční řešení závlahy trávníku. První krok představovalo přemístění nádrže na vodu ke studni s vrtem podzemní vody a nádrž byla propojena s čerpadlem vrtu. Následně byla do země uložena 140 metrů dlouhá kabeláž – silová a ovládací, která byla propojena s čerpací stanicí. Poté byl v sousedství nádrže postaven domeček, kde našla nové umístění čerpací stanice, která se zároveň dočkala potřebné výměny čerpadla ve studni za výkonnější model. Pak už nic nebránilo propojení celého modernizovaného systému závlahy včetně připojení k postřikovačům. Tečku představovala realizace oplocení kolem celé soustavy technologie automatické závlahy.

„Velmi si vážíme rozvíjející se spolupráce a velmi dobré komunikace s vedením obce Vyskytná nad Jihlavou. Věříme, že se v dohledné době v rámci místního travnatého hřiště dočkáme realizace druhé vrtu podzemní vody, který dá řešení závlahy finální podobu,“ uvedl Jindřich Březina, technický manažer FC Vysočina.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu