11.03.2021, Michal Růžička

Odchovanec Shudeiwa: Mým snem je jednou si zahrát Ligu Mistrů

Odchovanec Shudeiwa: Mým snem je jednou si zahrát Ligu MistrůOdchovanec Vysočiny Jihlavy Fares Shudeiwa věkem spadající ještě do dorostenecké kategorie U19 je stabilním členem prvního týmu. Nově reprezentant Slovenské republiky v kategorii U19, který prošel regionální Akademií Jihlavy a následně všemi dorosty Vysočiny.

 

Kdo je Fares Shudeiwa, odkud pocházíš a jak jsi se dostal k fotbalu?

Jsem ze Slovenska, kde jsem se narodil. Mamka je Slovenka a taťka pochází z Jemenu, proto mám takové jméno. K fotbalu jsem se dostal přes bráchu. On hrával fotbal a od malička jsem si s ním kopal. To on mě k fotbalu přivedl. 

V jaké pozici v FC Vysočina Jihlava se momentálně nacházíš? 

Momentálně jsem v Jihlavě v kádru A-týmu a v podzimní části jsem po dlouhém zranění stihl zasáhnout do pěti zápasů.

Jaký trenér tě ve fotbale nejvíce ovlivnil?

Ovlivnili mě všichni. Ze začátku, když jsem ještě začínal ve Fošce (Fotbalová škola Třebíč, pozn.red.), tak mě v mladém věku určitě ovlivnil trenér Daněk, který mě trénoval asi 5 let. Pak mě určitě ovlivnili i všichni další trenéři. Chtěl bych poděkovat každému, ať už tady v Jihlavě, či v Třebíči. Třeba panu Fraňkovi, panu Ševčíkovi a tady v Jihlavě pánům Čermákovi, Kuchtovi, Průšovi, Prokopcovi, Smejkalovi a v áčku panu Kučerovi a teď panu Křečkovi.

Na jaký vstřelený gól nejraději vzpomínáš?

Vzpomínám určitě nejraději na svůj první a zatím jediný druholigový gól proti Táborsku.

Nejsilnější zážitek ve fotbale?

Jako první, co mě napadne, tak asi když jsem se dostal do A-týmu Vysočiny. Samozřejmě první nominace do reprezentace Slovenska.

Jaký je tvůj sen?

Mým snem, co si přeji, tak je živit se fotbalem na co nejvyšší úrovni. Nejlépe někde v zahraničí v TOP 5 ligách. A největším snem je zahrát si Ligu Mistrů.

Kdo je tvůj fotbalový vzor?

Mám jich víc. Ze světových hráčů se mi teď líbí Bruno Fernandes z Manchesteru United nebo Kevin de Bruyne. Mám těch vzorů víc a snažím se brát si od nich to nejlepší a jak jsem říkal na začátku, tak můj brácha mě hodně ovlivnil. Snažil jsem se od něj, co nevíce odkoukat.

Jak trávíš volný čas?

Čas trávím tak, že musím dodělávat věci do školy po tréninku. Když mám čas mimo školu a fotbal, tak si zahraji nějaké hry s kamarády na počítači.

Hraješ Fifu a za jaký tým nejraději hraješ?

Fifu hraji, ale nehraji často sám. Když si jdu zahrát, tak s kamarádem nebo s bráchou. Týmy hodně střídám, když se mi s nějakým týmem daří, tak si ho nechám. Když prohrávám, tak si vezmu jiný.

Nejoblíbenější jídlo, pití?

Moje nejoblíbenější kuchyně je Italská, takže těstoviny. Oblíbené pití nemám.

Nejoblíbenější film?

Nemám žádný.

Kdo je tvůj nejlepší kamarád z kabiny?

Teď se nejvíc bavím se Ševčíkem, Patrákem a Chocholatým. 

Kdo je největší bordelář v kabině?

Nevím, asi nikdo.

S kým je největší sranda?

Je jich tam víc, jak jsem říkal, tak se nejvíc bavím s Chocholatým, Patrákem a Ševčíkem. S brankářem Lancmanem je velká sranda. Samozřejmě se staršími kluky, jako je kapitán Lacko.

Řekneš nám o sobě něco zajímavého?

Nejspíš to, že jsem vášnivý myslivec, puška v ruce nesmí chybět!

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu