18.03.2021, Michal Růžička

Jdeme si pro první jarní výhru! Už tento pátek od 15:00 proti Ústí nad Labem.

Jdeme si pro první jarní výhru! Už tento pátek od 15:00 proti Ústí nad Labem.V prvním jarním kole domácí Vysočina remizovala s pražským Vyšehrad 1:1. Napravit domácí remízu může Jihlava hned v dalším jarním kole proti Ústí nad Labem. Utkání FORTUNY:NÁRODNÍ ligy začíná v pátek v 15:00.

 

Domácí Vysočina musela čekat na další ligové kolo o týden více než její soupeř z Ústí nad Labem. Důvodem byl odložený venkovní zápas v Hradci Králové kvůli 14. denní karanténě, kterou nařídila krajská hygienická stanice. Náhradní termín Zápasu je 29.3. ve 14:30.

Hosté z Ústí začali jarní soutěž na pražské Julisce a zápas se jim vůbec nepovedl. Hned v úvodu utkání viděli červenou kartu a od 13. minuty dohrávali utkání bez jednoho hráče. Domácí Dukla početní převahu náležitě využila a vyhrála vysoko 5:0!

O týden později sehráli mistrovské utkání doma proti hostům z Vlašimi. Utkání žádnou branku nenabídlo a skončilo 0:0.

Kádr Ústí prošel pouze drobnými změnami, když z nedalekých Drážďan přišel na hostování 19.letý německý útočník Gollnack, který v minulém zápase proti Vlašimi debutoval v základní sestavě.

Naopak směrem ven z kádru odešel dlouholetý kapitán Ústí Jan Peterka, který se upsal pražské Dukle. Poslední změnou byl i odchod Josefa Bazala, který se vrátil zpět z hostování do Viktorie Žižkov.

Náš soupeř se nachází 6. místě tabulky, když ze 14 ligových utkání posbíral 22 bodů. Připsal si 6 výher, 4 remízy a stejný počet proher. Při celkovém skóre 15:19.

S FK Ústí nad Labem má v nedávné minulosti spojitost s domácí Vysočinou, a to v podobě trenéra Aleše Křečka, který minulou sezonu právě působil u fotbalistů z Ústí. Náš trenér působil v Ústí mezi lety 2017 a 2020, kdy ho vystřídal bývalý reprezentační hráč Jiří Jarošík. Ten u týmu nevydržel dlouho a v zimním přestupovém období odešel sbírat zahraniční zkušenosti. Týmu se ujal taktéž bývalý reprezentant a syn Karla Jarolíma – David.

Podzimní utkání, které se hrálo hned na začátku soutěže, skončilo bohužel porážkou 2:0, když ve 33.minutě otevřel skóre domácí Miskovič a v samotném závěru v 90+4 minutě pečetil výhru Ústí střídající Chodora na konečných 2:0.

Očekávání trenéra Křečka před zápasem: „Po našem prvním nevydařeném zápase s Vyšehradem chceme udělat všechno, abychom zápas s Ústím zvládli líp jak herně hlavně výsledkově. Očekávám, že zápas bude mít kvalitu. Ústí se pohybuje v přední části tabulky. Působili jsme tam 3 roky. Myslím, že jejich hra je dost podobná, tak jak jsme chtěli hrát. To znamená, že jsou kombinační tým. Zůstalo tam 8 hráčů, kteří tam byli už s námi. Jsou už dlouho pospolu. Dobře doplnili tým. Je to kvalitní soupeř, ale my očekáváme, že výsledek bude přijatelný a dobrý pro nás.“

Vzájemná bilance:17 utkání 8 – 5 – 4 27:17 | doma: 8 utkání 6 – 0 – 2 22:3 | venku: 9 utkání 3 – 5 – 1 7:4

Přímý přenos od 15 hodin můžete sledovat prostřednictvím youtube. https://youtu.be/5YPz48lZ8wE

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu