25.03.2021, Michal Růžička

Ani na podruhé Vysočina nezvládla domácím utkání a prohrála s Ústím nad Labem 1:2

Ani na podruhé Vysočina nezvládla domácím utkání a prohrála s Ústím nad Labem 1:2Domácí Vysočina prohrála s hosty z Ústí, když hned ve druhé minutě ze standardní situace otevřeli hosté skóre. Jihlava o 2 minuty později vyrovnala a poločas skončil 1:1. Když už se Vysočina nadechovala k náporu ve druhé půli, přišel z nenápadné akce centr z levé strany a hlavičkou Ústecký útočník poslal hosty do vedení. I přes velké šance Vysočiny v závěru utkání skončil výsledek v její neprospěch - 1:2.

 
FC VysočinaFC Vysočina
15., středa 24.3.2021, 15:00
1:2
(1:1)
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
 

Gól: 3. Červ – 2. Jiránek, 77. Gollnack
ČK:
ŽK: 41. Klobása, 50. Vedral 86. Červ - 20. Písačka, 82. Chodora
Rozhodčí: J. Vojkovský – L. Matoušek, S. Vejtasa
Diváci: 0
FC Vysočina: Číž – Křišťál (72. Shudeiwa), Vedral, T. Vlček, Horák – Červ, Lacko (C) – Ritter (62. Peřina), Ševčík (62. Selnar), Patrák (72. T. Svoboda) – Klobása.
Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Glöckner, M. Bílek, Písačka – Miskovič, Jiránek (81. A. Černý), Emmer – Prošek (C) (90+1. Jakš), Kušej (69. Gollnack) – Koubek (69. Chodora). Náhradníci: D. Němec – Chodora, Jakš, Cantin, A. Černý, Gollnack, Ikugar.
 

Komentář

Utkání začalo hned z ostra. Už ve druhé minutě šlo Ústí do vedení, když se Jiránek dostal v pokutovém území k hlavičce a zamířil na levou stranu k tyči a poslal hosty do vedení! Jenže Jihlava dokázala hned z následující standardní situace vyrovnat. Na centr z hloubi pole si naběhl nikým neatakovaný Lukáš Červ a hlavou poslal míč do sítě! Vyrovnáno! Ve 13. minutě se hráčům severočeského celku sice povedlo dostat balón podruhé do sítě, avšak hlavní arbitr odpískal útočný faul a gól tak uznán nebyl. Ve zbytku druhé půle již k vidění nebyli vidět žádné velké šance. Utkání bylo velice vyrovnané a po úvodních brankách se skoré neměnilo a šlo se do kabin za stavu 1:1.
Vysočina vstoupila do druhého poločasu aktivněji. Sbírala odražené míče. Snažila se hrát rychle nahoru. Hru oživilo dvojí střídání v podobně nových křídel Selnara s Peřinou.  Bohužel to k větší šanci nevedlo a hrálo se po šestnáctku soupeře. I když domácí Jihlava byla agilnější, ve druhém poločase přišel v 77. trest v podobně vedoucí branky hostí. Z nenápadné akce z levé strany přiletěl ostrý centr, na který si vyskočil hostující útočník Göllnack a trefil hlavou dolní roh naší branky - 1:2!  Hned v následující minutě se mohla opakovat tatáž situace, jako v úvodu utkání. Střídající Shudeiwa si zpracoval balón v pokutovém území, obešel obránce a tvrdě pálil, avšak Marián Tvrdoň fantastickým zásahem podržel Ústecké barvy a balón vyrazil na roh. Šance střídala šanci. Tentokrát Ústí mohlo přidat pojišťující branku, když hostující Chodora netrefil míč v našem pokutovém území zrovna ideálně a k odraženému balonu se doslat střelec vedoucí branky Göllnack, ale naštěstí byl jeho pokus zblokován a odloupnut do bezpečí naší obranou. Domácí trenér Křeček stáhnul obranu na 3 obránce a vysunul vysokého Vedrala na úplný hrot našeho útoku. Jihlava se hnala za vyrovnáním a stupňovala tlak! V 88. přišla největší šance na vyrovnání! Centr z pravé strany proletěl vápnem až na úplně volného Selnara, který si zpracoval centr, naznačil střelu, čímž se zbavil dvou bránících soupeřů, poté měl před sebou úplně volný prostor, mohl pálit ke vzdálenější tyči, místo toho střílel tvrdě bez míření a trefil brankáře Tvrdoně, který dalším excelentním zásahem dokázal balón vyrazit nad břevno! Ohromná škoda. Vyrovnání viselo ve vzduchu! Bohužel jsme neproměnili vyložené šance a prohráli o jednu branku v poměru 1:2.
„V dnešním zápase nás soupeř předčil v bojovnosti v nasazení v soubojích jeden na jednoho a ty souboje většinou rozhodují zápasy! My jsme do toho zápasu nevstoupili dobře. Dostali jsme brzo gól, ale zase jsme rychle reagovali a ze standardní situace vyrovnali. První poločas z naší strany nebyl dobrý, takový zakřiknutý. Prohrávali jsme souboje. Do druhého poločasu jsme si řekli, že to musíme změnit, protože takhle nemáme šanci soupeře porazit. V kabině jsem viděl odhodlání, že to zvládneme. Druhý poločas vypadal lépe. Bohužel, když jsme hru získávali pod svou kontrolu, tak místo abychom šli do vedení my, tak jsme gól dostali z takové ojedinělé šance, kdy soupeř nacentroval před bránu a tam to hráči spadlo na hlavu a byl z toho gól na dva jedna. Po tom se s tím snažíme něco udělat. Dostáváte se do křeče, ale i přesto si vytvoříme šance. Jednu milión procentní! Nedáme – Selnar, který to udělá všechno dobře až na to nedůležitější, že se ten míč netřepe v síti. Po tom už je to taková křeč. Zkusíme hrát na 3 stopery. Dáme do útoku Vedrala, ale to už honíme něco, co už nám uteklo před tím. Jsme hrozně zklamaní z toho a musíme s tím něco udělat, protože takhle se body získávají velice těžce! “ zhodnotil utkání trenér Křeček.

 
Zápasy
3.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 2:0
15. | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 1:2
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu