17.04.2021, Michal Růžička

V neděli doma proti pražské Dukle!

V neděli doma proti pražské Dukle!Jihlava po nevydařeném začátku přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a rozjela se na vítěznou vlnu. Po domácí výhře přišlo vítězství na hřišti mužstva hrající o postup. Jihlava v Prostějově vyhrála 2:4. Nejen, že si připsala tři body do tabulky, ale hlavně předvedla krásnou kombinační hru. Podaří se na to navázat i na domácím zápase proti FK Dukla Praha?

 

V neděli přijedou na Stadion v Jiráskově ulici hosté z Prahy. Pražská Dukla je ve fotbalovém prostředí velice známý tým. Bývalý armádní klub prožil největší slávu mezi 50. až 80. lety. Dukle se podařilo získat 11 mistrovských titulů a v historických tabulkách se jedná o třetí nejúspěšnější tým po pražských S. K jedenácti titulům Dukla přidala devět Československých pohárů. Tehdejší slávu zaznamenal slavný český sportovní spisovatel Ota Pavel v knize Dukla mezi mrakodrapy.

Po revoluci a rozdělení Československa na dva státy se Dukla ztratila z fotbalové mapy. Dukla hrála maximálně Pražský přebor. To se změnilo až v sezóně 2007/2008, když tehdejší majitel Dukly koupil druholigovou licenci a slavný klub se vrátil zpět k profesionálnímu fotbalu. V sezóně 2010/11 postoupila Dukla do nejvyšší fotbalové soutěže, kde vydřela dlouhých osm let.

Dukla se netají ambicemi postoupit zpět do první ligy, jenže letos se jí to s největší pravděpodobností nepodaří. Dukla je až na desátém místě tabulky. Špatné jarní výsledky odnesl trenér Roman Skuhravý. Z 5 jarních kol vyhrál pouze jediné utkání, a to první doma proti Ústí. Následovala remíza a tři prohry v řadě. Poslední porážku si Pražané připsali v Líšni, která zvítězila 3:0. Novým trenérem se stal bývalý hráč a trenér Hradce Králové Bohuslav Pilný.

V zimní přestávce pražské Dukle odešli tři hráči do nejvyšší soutěže. Obránce Dominik Preisler a záložník Samuel Dančák přestoupili do Mladé Boleslavi. Michael Ugwu se vrátil zpět z hostování do Bohemians. Dukla se snažila zacelit díry po odchodech hráčů a přivedla zkušeného a dlouholetého kapitána Jana Peterku z Ústí nad Labem.

V kádru Dukly nalezneme spousty známých jmen např. Kinský, Rada, Kozel nebo Šebrle. Všichni jmenovaní mají jedno společné, jedná se o syny slavných sportovců a bývalých reprezentantů. Štěpán Šebrle je syn slavného desetibojaře Romana Šebrleho.

Dukle bude chybět za čtyři žluté karty obránce Artem Kovernikov. Jihlava by měla mít kádr kompletní.

Poslední vzájemný zápas se odehrál v listopadu na Julisce a skočil nerozhodně 3:3!

Vyhrajeme i nad pražskou Duklou a udržíme sérii výher? Věřím že ano! Vysočina do toho!

Vzájemná bilance:23 utkání 5 – 10 – 8 35:40 | doma: 11 utkání 2 – 6 – 3 16:17 | venku: 12 utkání 3 – 4 – 5 19:23

Utkání začíná v neděli 18. 4. od 17:00!

Zápas můžete sledovat na https://www.youtube.com/watch?v=Llfc7nUPOr8

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu