22.05.2021, Michal Růžička

Vysočina remizovala s Vyšehradem 2:2

Vysočina remizovala s Vyšehradem 2:2V předposledním zápase toho ročníku Vysočina vyválčila remízu na hřišti Vyšehradu. Jihlavští hráči v závěru prvního poločasu šli do vedení brankou Luise Arroyoa. Vyšehrad v druhém poločasu srovnal skóre z pokutového kopu. Vysočina šla pět minut před koncem do vedení zásluhou Lukáše Červa. Šemíci vzápětí ihned odpověděli vyrovnávací brankou na 2:2 Vysočina i na podruhé v sezoně remizuje s FC Slavojem Vyšehrad.

 
VyšehradVyšehrad
25.kolo, sobota 22.5.2021, 15:00
2:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 68. Suchan (pen.), 88. Egert – 45. Arroyo, 84. Červ
ČK:
ŽK: 22. Schneider (VYS), 57. Drobílek (VYS), 70. Alexandr (VYS) – 67. T. Svoboda (JIH)
Rozhodčí: Ulrych – Líkař, Vyhnanovský
Diváci: 0
Vyšehrad: Otáhal – D. Procházka, Egert, Stropek, Schneider (53. Vaněk) – Alexandr – Drobílek, Suchan (80. Vejvar), Kříž – Jakab (46. Hezoučký), Vojta (53. Kubeš). Náhradníci: Ordelt – Vejvar, Hezoučký, Hampl, Vaněk, Zaradny, Kubeš.
FC Vysočina: Lancman – T. Svoboda, Křišťál, T. Vlček, Horák – Lacko, Shudeiwa (56. Červ) – Arroyo (77. Peřina), Patrák (72. Křivánek), Ritter (56. Selnar) – Vedral. Náhradníci: Číž – Červ, Tureček, Křivánek, Chocholatý, Peřina, Selnar.
 

Komentář

Jihlava už před zápasem věděla, že hraje jen o konečné umístění, a to se projevilo i do složení základní sestavy. Do branky se vrátil Michal Lancman. Fares Shudeiwa nahradil v základní sestavě Lukáše Červa. Jakuba Selnara vystřídal v sestavě odchovanec Adam Ritter.  

Oba soupeři vstoupili do utkání nervózně. Hra se odehrávala převážně mezi šestnáctkami. První větší příležitost si připsali Šemíci v 36. minutě. Vyšehrad postupoval rychle do brejkové situace. Domácí útočník pohotově vystřelil, ale Lancman skvělým zákrokem Vysočinu podržel. Vyšehrad převzal inciativu zápasu a držel míc více na svých kopačkách. Jihlavská obrana si počíná jistě a nepouští domácí Vyšehrad do šancí. Jihlava se od 40. minuty zvedla a převzala otěže hry, ale nedaří se jí proniknout do pokutového kopu. Ve 45. minutě jde Jihlava do vedení. Vysočina byla odměněna za svoji aktivitu. Jihlavští hráči zahráli dlouhý aut až do vápna. Míč propadl až k Luisu Arroyovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Hráči obou celků jdou do kabin za stavu 0:1. První poločas byl velice vyrovnaný. Vyšehrad měl jednu větší příležitost. Jihlava byla sice střelecky aktivní, ale všechny střely letěly mimo tři tyče.

Vyšehrad vstoupil do druhé půle aktivně, vybojoval si faul v blízkosti šestnáctky, ale do zakončení se nakonec nedostal. Vyšehrad byl v úvodu druhého poločasu opticky nebezpečnější, ale všechny jeho útoky odvrací prozatím dobře hrající jihlavská defenziva. Aleš Křeček reagoval na vývoj utkání v 56. minutě dvojím střídám. Ze hřiště odešel Fares Shudeiwa a přišel Lukáš Červ. Adama Rittera nahradil střelec vítězné branky v minulém zápase Jakub Selnar. Příchodem nových hráčů se hra vyrovnala. Jenže v 67. minutě přichází pokutový kop pro domácí Vyšehrad. Tomáš Svoboda fauloval jednoho z útocích hráčů Vyšehradu. K exekuci pokutového kopu se postavil Jan Suchan, jehož přesná střela k tyči vyrovnala stav utkání na – 1:1. Trenérský štáb reagoval na remízový stav střídáním. Ze hry odešel Vojtěch Patrák a do hry přišel Radek Křivánek. V 84. minutě si Vysočina vybojovala standardní situaci. Vysočina se pokoušela prokombinovat po straně, hostující obránce fauloval pronikajícího Selnara. Na zahrávanou standardní situaci si naběhl Lukáš Červ a svou sedmou brankou v letošní sezoně posílá Vysočinu pět minut před koncem do vedení – 1:2. Vyšehrad v posledních minutách vsadil všechno na jednu kartu. Do útoku poslali vysokého obránce Egerta, který se po centru ze strany dostal k hlavičce a dvě minuty před koncem vyrovnává na – 2:2. Jihlava se nevzdala a snažila se ještě přidat jednu branku. V úplném závěru se tlačila za třetí brankou, ale domácí brankář Vyšehradu výrazně podržel. Utkání tak skončilo 2:2 a Vysočina se posunula na 8. místo tabulky.

Další zápas Vysočina hraje doma proti FK Chrudim utkání se odehraje v neděli 30.5. od 15:00.

FC Slavoj Vyšehrad – FC Vysočina Jihlava 2:2

 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Vyšehrad | 1:1
25.kolo | Vyšehrad - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu